http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ετοιμαστείτε για το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010
17.00 - 22.00
Makedonia Palace

Πιστοί στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού μας, οι οινοποιοί της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου ετοιμάζονται να… ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη εκδήλωσή τους.

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010, θα περιμένουν τους οινόφιλους ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, από τις 17.00 έως τις 22.00, στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Makedonia Palace, για να δοκιμάσουν τα κρασιά τους και να συζητήσουν μαζί τους.

Οι επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο, θα βιώσουν μια εξαιρετικά ευχάριστη οινική εμπειρία δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά στην άνετη και άψογα εξοπλισμένη αίθουσα της εκδήλωσης.
http://thumbp2.mail.vip.ird.yahoo.com/tn?sid=74309394043697333&mid=ACxuUtQAAXoeTKV6pw2vcXB0lm4&midoffset=1_1520300&partid=4&f=248&fid=Inbox
Λευκά, ροζέ και ερυθρά, αφρώδη και γλυκά από ελληνικές και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, από διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές περιοχές, θα μας ταξιδέψουν σε όλες τις διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου.

Και οι τυχεροί που θα αναδείξει η κλήρωση στο τέλος της βραδιάς, στις 21.30, θα αποκτήσουν

Η Coca-Cola Light στο Fashion Week του Μιλάνου

http://www.ladieswall.com/wp-content/uploads/2009/10/coca-cola-light-fashion3.jpg 
Η Coca-Cola Light συμμετείχε στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Tribute to Fashion», που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, για τους σκοπούς του ερευνητικού προγράμματος «Γυναίκες Ερευνήτριες για την Κυστική Ίνωση».
Τρεις κορυφαίοι σχεδιαστές ιταλικών οίκων μόδας, ο Giorgio Armani για την Armani Jeans, o Massimiliano Giornetti για τον Salvatore Ferragamo και οι Tommaso Aquilano και Roberto Rimondi για τον Gianfranco Ferre, «έντυσαν» το μπουκάλι της Coca-Cola Light και παρουσίασαν δώδεκα αποκλειστικές

Χαμηλά οι εξαγωγές ελληνικού μελιού στην Γερμανία 1/10/2010 7:13:00 πμ Εκτύπωση Αποστολή μέσω e-mail Μόλις 160 τόνοι ελληνικού μελιού εισήχθησαν το 2009 στην γερμανική αγορά, έναντι 153 τόνων το 2008, η οποία είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες παγκοσμίως για το συγκεκριμένο προϊόν, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει το 0,2% των συνολικών εισαγωγών και κατατάσσει την Ελλάδα σε μία από τις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στους προμηθευτές της Γερμανίας σε μέλι. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, πάντως, σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει από την εταιρεία συμβούλων με έδρα το Μόναχο που ειδικεύεται στο εξωτερικό εμπόριο μεταξύ της Ελλάδας και των Γερμανόφωνων χωρών INTZEIDIS Consulting, ότι η κατανάλωση μελιού στην Γερμανία βαίνει μειούμενη τα δύο τελευταία χρόνια, συμπαρασύροντας καθοδικά και τις εισαγωγές, ο οποίες καλύπτουν το 80% περίπου της εσωτερικής ζήτησης. Χαρακτηριστικά, πέρυσι, οι συνολικές εισαγωγές μελιού μειώθηκαν κατά 11%, φτάνοντας τους 82.590 τόνους, έναντι 92.547 τόνων το αμέσως προηγούμενο έτος, σημειώνοντας έτσι αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας. Μάλιστα, όσον αφορά τις καθαρές εισαγωγές, απείλησαν να σπάσουν το "ορόσημο" των 60.000 τόνων - έφτασαν τους 60.556 τόνους, με μείωση της τάξης του 5% έναντι του 2008. Όσον αφορά την προέλευση του μελιού που καταναλώνεται στην Γερμανία, η χώρα καλύπτει τη ζήτηση με εισαγωγές από 14 χώρες-μέλη της ΕΕ (17.453 τόνους ή 21,1% του συνόλου) και 18 τρίτες χώρες. Η μερίδα του λέοντος, πάντως, προέρχεται από έξη χώρες, με την Αργεντινή να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση, καθώς πέρυσι προμήθευσε την Γερμανία με 23.051 τόνους, ποσότητα που, παρά τη σημαντική μείωση σε σχέση με τους 28.618 τόνους του 2008, αντιστοιχεί στο 27,9% του συνόλου των εισαγωγών. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται άλλες χώρες της κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, όπως Μεξικό (12.434 τόνοι), Χιλή (7.373), Ουρουγουάη (5.259) και Βραζιλία (4.140). Όσον αφορά τους Ευρωπαίους προμηθευτές, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται η Ρουμανία (4.262 τόνοι), η Ισπανία (3.179), η Βουλγαρία (2.818) και η Ουγγαρία - η οποία, πάντως, είδε τις εξαγωγές μελιού προς την Γερμανία να μειώνονται κατακόρυφα, από 6.074 τόνους το 2008 στους 2.179 τόνους το 2009. Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι εισαγωγές μελιού στην ΕΕ διέπονται από αυστηρά πρότυπα ποιότητας και διαρκείς ελέγχους. Έτσι, σήμερα, η Γερμανία έχει χορηγήσει άδεια εισαγωγής μελιού μόνο σε 40 τρίτες χώρες.

 
Μόλις 160 τόνοι ελληνικού μελιού εισήχθησαν το 2009 στην γερμανική αγορά, έναντι 153 τόνων το 2008, η οποία είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες παγκοσμίως για το συγκεκριμένο προϊόν, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει το 0,2% των συνολικών εισαγωγών και κατατάσσει την Ελλάδα σε μία από τις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στους προμηθευτές της Γερμανίας σε μέλι.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, πάντως, σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει από την εταιρεία συμβούλων με έδρα το Μόναχο που ειδικεύεται στο εξωτερικό εμπόριο μεταξύ της Ελλάδας και των Γερμανόφωνων χωρών INTZEIDIS Consulting, ότι η κατανάλωση μελιού στην Γερμανία βαίνει μειούμενη τα δύο τελευταία χρόνια, συμπαρασύροντας καθοδικά και τις εισαγωγές, ο οποίες καλύπτουν το 80% περίπου της εσωτερικής ζήτησης. Χαρακτηριστικά, πέρυσι, οι συνολικές εισαγωγές μελιού μειώθηκαν κατά 11%, φτάνοντας τους 82.590 τόνους, έναντι 92.547 τόνων το αμέσως προηγούμενο έτος, σημειώνοντας έτσι αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας. Μάλιστα, όσον αφορά τις

Διευρύνεται η σειρά βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης

Η σειρά βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης, που πρόσφατα διακρίθηκε με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας, επεκτείνεται με δύο νέες προτάσεις, με πράσινο τσάι, πιπερόριζα και γλυκόριζα καθώς και με μέντα και λεμονόχορτο.
Η σειρά αποτελείται πλέον από επτά αφεψήματα τα οποία αποτελούν προϊόντα βιολογικής γεωργίας και φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης του οργανισμού ΔΗΩ. Βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, τα βιολογικά αφεψήματα -ζεστά ή κρύα- αποτελούν μία πρόταση γεύσης, τόνωσης και ευεξίας.

Ανάγλυφη η ευαισθησία της ΟΛΥΜΠΟΣ




ImageΦιλικά προς τα άτομα με προβλήματα όρασης γίνονται στο εξής και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα γάλατα ΟΛΥΜΠΟΣ.
Οι συσκευασίες Επιλεγμένο, Βιολογικό και Ζωής, φέρουν στο καπάκι τη λέξη «ΓΑΛΑ» και τα γράμματα «Π» για το πλήρες και «Ε» για το ελαφρύ, γραμμένα σε σύστημα Braille.
Το Braille είναι ένα απτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής. Αποτελείται από ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου έτσι ώστε να μπορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν αγγίζοντας τα.
Έτσι, θα μπορούν όλοι να ξέρουν ποιο γάλα επιλέγουν. Η ΟΛΥΜΠΟΣ δείχνει πως όταν υπάρχει η θέληση να

Υποτροφία Κυριάκος Μακρής από την Diageo Hellas

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS0Z0bdiF16xkuDXsq1r8tHgux0CJOq2jv3edOr-BrMO49budY&t=1&h=131&w=284&usg=__CRdUokRrnyQ6w2L-Hr8XUH3H2Mo= 

H Diageo Hellas ανακοίνωσε την έναρξη ολικής υποτροφίας στη μνήμη του στελέχους της Κυριάκου Μακρή, από φέτος και για τα επόμενα δύο χρόνια, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School και με την υποστήριξη των Effie Hellas.
Η υποτροφία αφορά στο Πρόγραμμα Professional MBA του ALBA για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012 και θα χορηγείται σε νέα, ταλαντούχα, δυναμικά και ανερχόμενα στελέχη επιχειρήσεων, μετά από αξιολόγηση του ALBA και της Diageo Hellas. Με τη θέσπιση της υποτροφίας, η Diageo Hellas φιλοδοξεί να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και το παράδειγμα του Κυριάκου Μακρή, ενός

Από 25 έως 28 Φεβρουαρίου η 2η ATHENS FRUIT EXPO


 
H 2η ATHENS FRUIT EXPO θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΕΠ από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2011 και φιλοδοξεί με την αναμενόμενη αύξηση των εκθετών και του καλυπτόμενου εκθεσιακού χώρου να γίνει η μοναδική κλαδική έκθεση στην Ελλάδα που θα καλύψει όλες τις ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών σε ότι έχει σχέση με τα Φρούτα, τα Λαχανικά και τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους.
Η Έκθεση διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κύριος στόχος της είναι η προβολή των επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος και η καθιέρωση της

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr