http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::diet news::Πρωινό: 8 τρόποι για υγιεινό ξεκίνημα .

http://www.in2life.gr/dm_pictures/healthy_breakfast600_126822_61T961.jpg

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και – κατ’ επέκταση – και από το πρωινό. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Και σε αυτήν την περίπτωση όμως – όπως και σε πολλές ακόμα – οι Έλληνες αγνοούν επιδεικτικά τις προτροπές των επιστημόνων και κάνουν «του κεφαλιού τους» παραλείποντας το συγκεκριμένο γεύμα, τόσο για εκείνους όσο και για τα παιδιά τους. Γιατί είναι όμως, το πρωινό τόσο σημαντικό για τον οργανισμό μας και προς τι όλος αυτός ο... πανικός;

Καταρχήν, ένα θρεπτικό πρωινό αυξάνει την ενέργεια και «ανεβάζει» τα επίπεδα των θρεπτικών στοιχείων που είχαν «πέσει» όσο κοιμόμασταν. Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Επομένως, αν καταναλώνετε ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό κάθε μέρα, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πεινάσετε κατά την διάρκειά της.

Για του λόγου το αληθές, ιδού οχτώ πρωτότυπα και γευστικά πρωινά για να ξεκινήσετε την μέρα σας.

Tip: Καλό θα ήταν να ετοιμάσετε τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να κάνετε οικονομία... χρόνου.

Τηγανίτες με κουάκερ και φρούτα
Θρεπτικότατο και νόστιμο πρωινό που συνδυάζει διαιτητικές ίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία και "γερές" δόσεις ενέργειας (μπανάνες, μέλι)

Υλικά (δύο μερίδες) :
- Βρώμη 100γρ (Κουάκερ)
- 4-5 ασπράδια αυγού σκέτα
- 1 ολόκληρο αυγό
- Μερικές σταφίδες (20γρ) ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια ή οποιοδήποτε φρούτο της επιλογής σας
- Λίγη κανέλα
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Μέλι ή μαρμελάδα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε το μάτι, όχι στο maximum όμως. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάμε από την ανάποδη και κάνουμε το ίδιο. Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ. Φράουλες, σταφύλι κτλ. για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Ομελέτα με πανδαισία λαχανικών
Γρήγορο και εύκολο στην δημιουργία του πιάτο, ιδανικό για πρωινό γεύμα και με μικρή ποσότητα θερμίδων. Μπορείτε επίσης να το συσκευάσετε σε τάπερ και να το καταναλώσετε στην δουλειά.

in2life.gr

::food news:: Vivartia: Ανοιγμα σε νέες αγορές .

Δημιουργία νέων καταστημάτων σε Βουλγαρία και Αλβανία ενώ διερευνά τις προοπτικές για την αγορά της Ρουμανίας.

Του Γιώργου Μανέττα
gmanettas@pegasus.gr

Με το βλέμμα στραμμένο στην απόσχιση των κλάδων της, η Vivartia συνεχίζει να αναπτύσσει με κανονικούς ρυθμούς τις επενδύσεις της στο εξωτερικό και παράλληλα να διερευνά τις προοπτικές επέκτασής της σε νέες αγορές. Τα σχέδια αφορούν όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, με το βάρος όμως όπως φαίνεται να πέφτει στον καλάδο της Αρτοποιίας και Ζαχαρωδών (Chipita), και στο «στοίχημα» για την εδραίωση των croissants στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και σε εκείνον της Εστίασης και Ψυχαγωγίας για τη λειτουρία νέων καταστήματών Goody’s και Flocafe.

Μονάδα
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, το πλάνο της για την άλλη άκρη του Ατλαντικού περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της νέας παραγωγικής μονάδας της θυγατρικής «Nonni’s Foods» και το λανσάρισμα των 7 Days Croissants κυρίως στην κεντρική και ανατολική περιοχή.

Επίσης, «ποντάρει» αρκετά στην κυκλοφορία των κρουασάν, εγχείρημα που εφόσον στεφθεί από επιτυχία, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τζίρο της Nonni’s Foods, η οποία πέρυσι εμφάνισε πωλήσεις 177 εκατ. δολ., και κατάφερε να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους κυρίως λόγω μείωσης του κόστους παραγωγής. Επιπρόσθετα, σχεδιάζει την επέκταση των πωλήσεων κρουασάν στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την πορεία τους στη Σαουδική Αραβία και την είσοδό τους στη Νιγηρία στην αρχή του 2010.

Εστίαση
Όσον αφορά στον κλάδο Εστίασης και Ψυχαγωγίας, η Vivartia δρομολογεί μέσα στο επόμενο διάστημα τη δημιουργία 1-2 νέων καταστήματων «Flocafe» στη Βουλγαρία και ταυτόχρονα στοχεύει στη λειτουργία εστιατορίων Goody’s αλλά και Flocafe στην αγορά της Αλβανίας. Επιπλέον, διευρευνά τις προοπτικές της Ρουμανίας για το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής της στην τοπική αγορά. Περαιτέρω, για το κομμάτι των Γαλακτοκομικών και Ποτών επιδιώκει να υποστηρίξει τα νέα προιόντα (Active) της στην Κύπρο και να συνεχίσει τις απευθείας διανομές σε περισσότερες πόλεις της Βουλγαρίας ενώ για το κλάδο των Κατεψυγμένων Τροφίμων στοχεύει στην εδραίωση και επέκταση της σειράς «7 days Bake it». Να σημειωθεί πως η απόσχιση των τεσσάρων κλάδων της Vivartia ορίστηκε για τις 30 Ιουνίου 2010, προκειμένου από την 1 Ιουλίου 2010 να λειτουργούν πλέον ανεξάρτητα οι θυγατρικές του Ομίλου.

imerisia.gr

 ::fruit news:: Δυναμικό "παρών" της Ελλάδας στη Fruit Logistica

http://www.agronews.gr/images/stories/content_images_old/fruit_logistica.jpg
Θετικός είναι ο απολογισμός των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2010, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, Messe Berlin, με την παράλληλη διεξαγωγή του συνεδρίου Freshconex και η φετινή έκθεση έσπασε και πάλι - παρά την οικονομική κρίση - ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών.

Συμμετείχαν 2.302 εκθέτες από 72 χώρες (11% των εκθετών από τη Γερμανία και 89% από το εξωτερικό) έναντι 2.280 εκθετών το 2009. Η Έκθεση απέδειξε για μία ακόμη φορά το διεθνή χαρακτήρα της, καθώς την επισκέφθηκαν πάνω από 53.000 εμπορικοί επισκέπτες (αύξηση 6% έναντι των επισκεπτών το 2009) από 130 χώρες (20% των επισκεπτών από τη Γερμανία και 80% από το εξωτερικό) και πάνω από 1.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
Στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας, που κάλυπτε συνολική επιφάνεια 423 τετρ. μέτρων, 17 εξαγωγικές επιχειρήσεις και φορείς, που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό παραγωγών, πρόβαλαν μια ευρεία γκάμα φρούτων και λαχανικών, καθώς και είδη συσκευασίας αυτών.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι παρακάτω: ZEΥΣ Ακτινίδια A.Ε., Mητροσύλης Α.Ε., Γεώργιος Ν. Φραγκίστας ΑΕ, Φρούτα Πρωτοφανούση ΑΕ, Σούλης ΑΒΕΕ, Επιμελητήριο Καβάλας, Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου, ELFRUT, Ένωση Ομάδων Παραγωγών Σπαραγγιού, Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μέσης, AΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Aγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Επισκοπής, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελίκης, AΣΕΠΟΠ Νάουσας, Α.Σ. Επισκοπής, VENUS GROWERS.
Οι Έλληνες εκθέτες αξιολόγησαν θετικά τη συμμετοχή τους, καθώς πραγματοποίησαν συναντήσεις με εισαγωγείς, διανομείς, αντιπροσώπους, χονδρεμπόρους και καταστήματα λιανικής από μεγάλο αριθμό χωρών εκτός της Γερμανίας όπως: Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Ουκρανία, Ιταλία, Σλοβακία, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ, κλπ., και πλέον του 70% των εκθετών δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση της Fruit Logistica.

agronews.gr

::f&b news::Διπλή διάκριση για την Coca-Cola Τρία Έψιλον .

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/hellenic_cocacola180-01_54926_196035.jpg
Την υψηλότερη διάκριση για την Ελλάδα (Χρυσή), κατέλαβε για άλλη μια φορά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον στον 2ο Εθνικό Δείκτη Κοινωνικής Ευθύνης (CR Index), ακολουθώντας με συνέπεια τη ρητή δέσμευσή της να δρα ως «Υπεύθυνος Πολίτης» για όλους τους κοινωνικούς εταίρους της. Ταυτόχρονα, διακρίθηκε με τον Έπαινο για την πολιτική και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει στον τομέα του Περιβάλλοντος.

To CR Index είναι το κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης διεθνώς των επιδόσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Χώρος Εργασίας, Αγορά, με βάση τα διεθνή κριτήρια και πρότυπα και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC).

Η φετινή διάκριση κατατάσσει ακόμα πιο ψηλά την εταιρεία, καθώς φέτος ανέβηκε «κατηγορία», έχοντας ήδη καταλάβει –το 2009- την υψηλότερη διάκριση για την Ελλάδα (Silver), στον 1ο Εθνικό Δείκτη Κοινωνικής ευθύνης, CR Index.

Η τελετή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου. Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον κύριος Δημήτρης Βιδάκης, ο οποίος δήλωσε «Υπερηφάνεια, χαρά, ηθική καταξίωση, έμπνευση και δύναμη για περαιτέρω έργο και αναγνώριση, είναι τα συναισθήματα που αισθανόμαστε στην Coca-Cola Τρία Έψιλον για τη σημερινή διάκριση. Τόσο το σημερινό βραβείο, όσο και η πρόσφατη διάκριση με την 1η θέση στον διαγωνισμό Best Workplaces 2010, απλά επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν το motto μας ότι «βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τη φροντίδα για τους Εργαζομένους, την προστασία του Περιβάλλον, τη συνεισφορά στην υπεύθυνη λειτουργία της Αγοράς και τη στήριξη των Κοινωνιών στις οποίες λειτουργούμε».

euro2day.gr

::olive news::Το καλοκαίρι τα 2 ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς


Το καλοκαίρι θα δοθούν οι αποζημιώσεις των 2 ευρώ ανά δέντρο στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας δεσμεύθηκε η Κατερίνα Μπατζελή.

Η υπουργός τόνισε στο ΔΣ του Παμφθιωτικού. πως τότε θα πάρουν τα χρήματα από τις αποζημιώσεις για την καρπόπτωση.

paseges.gr

::food news:: Ικανοποίηση παραγωγών λαϊκών για επιστροφή ΦΠΑ

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/laiki-paragogos.jpg
Θετικά υποδέχτηκαν οι αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο φορολογικό νομοσχέδιο και, σύμφωνα με την οποία, θα υπόκεινται μεν σε ΦΠΑ 10%, ωστόσο θα επιστρέφεται στον πωλητή 5% της αξίας των πωλήσεων, όπως αυτή προκύπτει από το τηρούμενο βιβλίο εσόδων - εξόδων.

Μιλώντας στο Agronews, o πρόεδρος της ομοσπονδίας των αγροτών-πωλητών λαϊκών αγορών, Παντελής Μόσχος χαρακτήρισε την τροπολογία ως ένα πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Έκανε, παράλληλα, λόγο για μια αισθητή μεταστροφή του κλίματος: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα πιο θετικό κλίμα αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος και από την διάθεση συνεργασίας που επέδειξε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μόσχος και οι εκπρόσωποι των παραγωγών είχαν πλήθος συναντήσεων τόσο με τη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Οικονομικών όσο και με τον υφυπουργό Οικονομίας, Σταύρο Αρναουτάκη: «Πιστεύω ότι έκαναν πράγματι ότι μπορούσαν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Το υπουργείο έδειξε διάθεση και φάνηκε να αντιλαμβάνεται την ανάγκη για διαχωρισμό παραγωγών-εμπόρων».

Δήλωση Κόλλια - Κασαπίδη

"Ύστερα από τη γενική κατακραυγή και τις πιέσεις που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, ο υπουργός αναγνώρισε δίκιο στο αίτημα των αγροτών πωλητών λαϊκών αγορών και προχώρησε σε τροποποίηση του άρθρου 62.

Μία τροποποίηση όμως άτολμη, ασαφή και δαιδαλώδη, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αγρότη ως έμπορο και που, σε καμία περίπτωση, δεν μας ικανοποιεί.

Εμμένουμε στην άποψή μας για την τροποποίηση των άρθρων 19 και 62, σύμφωνα με τις τροπολογίες που καταθέσαμε. Ζητούμε την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ 10% και τήρησης βιβλίων β' κατηγορίας όλων των κατά κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα αγροτών- πωλητών αγροτικών προϊόντων, που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές του Νομού τους, όμορων Νομών, καθώς και των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης".

www.agronews.gr

::milk news:: Με συμβόλαια οι παραδόσεις στο αγελαδινό γάλα

Στην προώθηση ενός συστήματος συμβολαιακής κτηνοτροφίας, όσον αφορά τον γαλακτοκομικό τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί η κατοχύρωση των κτηνοτρόφων έναντι των αγοραστών συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε σύσκεψη αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Το νέο σύστημα στις αγοραπωλησίες του γάλακτος θα παρέχει ασφάλεια στους παραγωγούς που παραδίδουν το προϊόν τους, παραδέχτηκαν οι παριστάμενοι, ενώ τον τύπο συμβολαίου θα ετοιμάσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, όπως αναφέρει στο paseges.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Τάκης Πεβερέτος, τόσο η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή όσο και ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, συμφώνησαν στη δημιουργία καταστατικού για την συνεταιριστική οργάνωση των αγελαδοτρόφων της χώρας. Το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του μήνα.

Συνεργασία με τους παραγωγούς θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα ώστε να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθούν στους παραγωγούς 47 εκατ. ευρώ από το ΙΙ πυλώνα του health check.

Στη συνάντηση δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας, με τους οποίους η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα. Τότε αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα με τις τιμές στο γάλα και τις μειώσεις που δεν δέχονται οι παραγωγοί.

paseges.gr

::food news:: Πληρώθηκαν τα de minimis στο ροδάκινο

ImageΜε λιγότερα χρήματα από όσα τους είχε υποσχεθεί η Κατερίνα Μπατζελή τον Δεκέμβριο, πιστώθηκαν οι αποζημιώσεις στους λογαριασμούς των παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου. Ενώ το κονδύλι ήταν αρχικά 17 εκατ. ευρώ, στα πλαίσια της δημοσιονομικής δυσκαμψίας, μειώθηκε στα 13,2 εκατ. ευρώ. Έτσι, αντί για 7 λεπτά το κιλό για τα ροδάκινα που διατέθηκαν για κομπόστα και κύβο, οι παραγωγοί πήραν 5 λεπτά το κιλό και για τα ροδάκινα δεύτερης διαλογής που πήγαν στη χυμοποίηση πήραν 4 λεπτά το κιλό. Οι αγρότες είναι ανάστατοι, αφού το 2009 είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν το προϊόν τους στην τιμή των 11 λεπτών/κιλό στις βιομηχανίες, προκειμένου με τα 7 λεπτά που τους είχε υποσχεθεί η υπουργός να καλύψουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής, δηλαδή τα 18 λεπτά/κιλό. Τώρα ανακαλύπτουν ότι θα πρέπει να «βγουν» με 16 λεπτά/κιλό και μάλιστα πέντε μήνες αργότερα…

agronews.gr

35 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. για έργα οικολογικής καινοτομίας


Στις 13 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε πρόσκληση υποβολής προσφορών ύψους 35 εκατομμυρίων € για έργα οικολογικής καινοτομίας τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΑΚ). Στο πλαίσιο του ΠΑΚ 2010 διατίθενται πόροι για νέα έργα στους τομείς της ανακύκλωσης υλικών, των βιώσιμων προϊόντων για κατασκευές, των τροφίμων και ποτών και των "πράσινων" επιχειρηματικών πρακτικών.

Ιδιαίτερα ευμενούς υποδοχής τυγχάνουν οι αιτήσεις μικρών εταιρειών που προσφέρουν πράσινα προϊόντα ή υπηρεσίες που χρειάζονται υποστήριξη προκειμένου να διεισδύσουν στις αγορές. Η πρόσκληση ισχύει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2010. Σύμφωνα με την σχετικά ανακοίνωση, μπορούν κάλλιστα να επιλεγούν για χρηματοδότηση μέχρι και 50 περίπου έργα.

Ο Janez Potočnik, αρμόδιος για το περιβάλλον Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε: «Η εν λόγω πρόσκληση υποβολής καινοτόμων έργων συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάδειξης της ευρηματικότητας της Ευρώπης όσον αφορά τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματός μας. Το πρόγραμμα οικολογικής καινοτομίας ΠΑΚ αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της επιχειρηματικής απόδοσης των οικολογικών πρακτικών, αφού πολυάριθμα προϊόντα και υπηρεσίες καταδεικνύουν πλέον τη συμβατότητα της ανταγωνιστικής ανάπτυξης με την περιβαλλοντική προστασία.»

Η πρόσκληση καλύπτει τέσσερις κύριους τομείς:

  • Ανακύκλωση υλικών
  • Βιώσιμα υλικά κατασκευών
  • Τρόφιμα και ποτά
  • Πράσινη επιχειρηματικότητα

Κάλυψη του κόστους μέχρι ποσοστού 50% του έργου

Η πρόσκληση απευθύνεται ιδίως στις ΜΜΕ που έχουν αναπτύξει κάποιο πράσινο προϊόν, διαδικασία, ή υπηρεσία που έχει μεν περάσει τα κατάλληλα τεχνικά τεστ, αλλά διαγκωνίζεται ακόμη προκειμένου να βρει τη θέση του/της στην αγορά. Με την πρόσκληση προσφέρεται άμεση συγχρηματοδότηση, με επιχορηγήσεις οι οποίες καλύπτουν ποσοστό μέχρι και 50% του συνολικού κόστους του έργου. Τα 35 εκατομμύρια € που διατίθενται για την πρόσκληση υποβολής προσφορών 2010 αναμένεται να επιτρέψουν την υλοποίηση 45 ως 50 νέων έργων.

Τα έργα επιλέγονται με γνώμονα την καινοτόμο προσέγγιση που υιοθετούν, τις προσδοκίες ανταπόκρισης της αγοράς και τη συμβολή τους στις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές πολιτικές, ιδίως σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα των πόρων.

44 περίπου έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του εγχειρήματος, ενώ άλλα 45 αναμένται να δρομολογηθούν κατά τη διάρκεια του έτους. Ιδού μερικά παραδείγματα: μετατροπή φθαρμένων ελαστικών σε χρήσιμα μονωτικά υλικά· χρήση φυτειών μπαμπού για τον καθαρισμό "απόνερων", και αντικατάσταση συμβατικών χάρτινων ετικετών με καινοτόμες τεχνολογίες λαίηζερ.

Η πρόσκληση υποβολής προσφορών 2010 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας στο πλαίσιο της Ημέρας της Οικολογικής Καινοτομίας του ΠΑΚ στο κτίριο Charlemagne των Βρυξελλών, στις 13 Απριλίου.

Η οικολογική Καινοτομία του ΠΑΚ

Με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 200 εκατομμυρίων € για την περίοδο 2008-2013, η Οικολογική Καινοτομία του ΠΑΚ στηρίζει την πρώτη εφαρμογή και την περαιτέρω διείσδυση, στην αγορά, βιώσιμων λύσεων που αξιοποιούν τους φυσικούς πόρους της Ευρώπης. Η Οικολογική Καινοτομία του ΠΑΚ συνιστά μια πράσινη συνιστώσα του Προγράμματος-πλαίσιο για την Οικολογική Καινοτομία και έναν δυναμικό συντελεστή του Σχεδίου Δράσης για τις Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες (ETAP/ΣΔΠΤ).

paseges.gr

Όλες οι σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στον διαδικτυακό τόπο:

http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/application_en.htm

::food news::OK σε 10 προγράμματα Ο.Π οπωροκηπευτικών.

Έγκριση σε 6 νέα επιχειρησιακά προγράμματα στον τομέα οπωροκηπευτικών και την τροποποίηση για 4 ακόμη έδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου . Πρόκειται:

Α) Έγκρισης τροποποίησης επιχειρησιακών προγραμμάτων των παρακάτω Οργανώσεων Παραγωγών με τα αντίστοιχα ποσά ενίσχυσης

1.«ΑΣΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Η ΔΗΜΗΤΡΑ» του Νομού Ημαθίας, 106.488 €

2.«ΑΣ ΠΥΡΓΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» του Νομού Κοζάνης, 124.215 €

3.«ΑΣ ΑΜΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ» του Νομού Ημαθίας, 430.161 €

4.«ΑΣ ΜΕΣΗΣ» του Νομού Ημαθίας, 410.050 €

Β) Έγκρισης νέων επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανώσεων Παραγωγών με τα αντίστοιχα ποσά ενίσχυσης

1.«ΑΣΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ» του Νομού Αχαΐας, 83.410 €

2.«ΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ» του Νομού Λάρισας, 11.536 €

3. «ΒΙΑΝΑΜΕ ΑΕ» του Νομού Ηρακλείου, 35.250 €

4. «ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ» του Νομού Ημαθίας, 296.518 €

5. «ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» του Νομού Κορινθίας, 70.380 €

6. «ΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ VENUS» του Νομού Ημαθίας, 1.416.039 €

agroschannel.com

::food news:: Η Ν. Αφρική οργανώνει την «εισβολή» της στην αγορά φρούτων της Ε.Ε.


Συντονισμένες και καλά οργανωμένες διαφημιστικές εκστρατείες προγραμματίζει και για φέτος η Νότιος Αφρική για τα αγροτικά της προϊόντα. Η περυσινή καμπάνια απέδειξε ότι η χώρα καλώς επενδύει στην στοχευμένη προβολή ορισμένων επιλεγμένων φρούτων καθώς είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πωλήσεις σε βερύκοκα, ροδάκινα, αχλάδια και σταφύλια στη γερμανική αγορά κατά 40%.

Η Νότιος Αφρική επενδύει τα τελευταία χρόνια συστηματικά στον αγροτικό της τομέα. Οι προσπάθειες αυτές έχουν εδραιώσει τη χώρα ως μεγάλο παραγωγό και εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων στον παγκόσμιο χάρτη. Έτσι δεν εκπλήσσει το γεγονός που η επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία «Φρούτα από τη Νότιο Αφρική» θα επαναληφθεί και φέτος σε διάφορα επιλεγμένα καταστήματα της γερμανικής αγοράς.

Φέτος προγραμματίζεται πάλι πλήθος δράσεων σε αλυσίδες καταστημάτων όπως Tengelmann, Edeka, Kaufland, Metro, Globus και Dohle/HIT προκειμένου να επαναληφθεί η περυσινή επιτυχία.

Πηγή: paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr