http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η Nutriart στηρίζει τα παιδικά χωριά SOS

http://www.nutriart.gr/_gfx/nutriart.gif 

H Nutriart, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της, συνεχίζει τη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, με την παράδοση προϊόντων του brand Κατσέλης σε 150 παιδιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Η χορηγία της Nutriart αφορά στην κάλυψη των ετήσιων αναγκών των δύο οικισμών του οργανισμού σε

Τιμές για αιγοπρόβειο, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα ανακοίνωσε ο ΕΛΟΓΑΚ

 
 
 
Ενδεικτικές τιμές στα βασικά είδη κρέατος (χοιρινό, πρόβειο, γίδινο, κοτόπουλου, γαλοπούλας) από τον Απρίλιο του 2009 ως τον Ιούλιο του 2010, ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αύξηση παρουσίασε μόνον το πρόβειο κρέας.
Στα άλλα είδη κρέατος η τιμή μειώθηκε λίγο ή περισσότερο.
Αναλυτικά, τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ

Διεθνές βραβείο για το Ήπειρος Ελαφρύ

 
Διεθνές βραβείο για το Ήπειρος Ελαφρύ
 
Το Ήπειρος Ελαφρύ, με 12% λιπαρά, απέσπασε το «Διεθνές Βραβείο Ανώτατης Γεύσης - 1 αστέρι», στην κατηγορία των τυριών, από τον διεθνή οργανισμό ITQI.
Ειδική επιτροπή αποτελούμενη από 140 διεθνώς αναγνωρισμένους γευσιγνώστες και σεφ, δοκίμασαν σειρά τυριών και τα αξιολόγησαν με κριτήριο τη γεύση, χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση ή το

Συνέδριο Food Profit στο Ηράκλειο


Με στόχο την αναδιαμόρφωση συνταγών τυποποιημένων τροφών και γευμάτων για υγιεινότερη διατροφή, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 09:00 π.μ. στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Προγράμματος FOOD-PROFIT, της Διεύθυνσης της Οργάνωσης Δημόσιας Υγείας της Ε.Ε. με θέμα «Δημιουργία εργαλείου (HANCP) για τις ΜΜΕ.
Το πρόγραμμα έχει στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και των διαταραχών βάρους με την προώθηση της καινοτόμου δραστηριότητας και της αναδιαμόρφωσης στις ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται μία πλουσιότερη ποικιλία υγιεινών προϊόντων στους πολίτες, συμβάλλοντας, τελικά, στη βελτίωση της ποιότητας των διατροφικών τους συνηθειών. Το πρόγραμμα προσθέτει κριτήρια διατροφικού ελέγχου στο κλασικό σύστημα HACCP – hazard analysis and critical control points (ΚΑΚΚΕ – κριτήρια ανάλυσης κινδύνων και κριτικού ελέγχου). Το αποτέλεσμα θα είναι το αποκαλούμενο σύστημα HANCP – Hazard Analysis and Nutritional Control Points (ΚΑΚΔΕ – Κριτήρια

Μεγάλες οι ζημιές για τους παραγωγούς πεπονιού στον Έβρο.




Πως θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι καλλιεργητές πεπονιού της ποικιλίας ''χρυσή κεφαλή'' , των οποίων οι παραγωγή καταστράφηκε από το φουζάριο ρωτάει η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση με ερώτηση που κατέθεσε προς τον ..... Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί οι πεπονοπαραγωγοί στις περιοχές Τυχερού και Πέπλου.
«Στις περιοχές του Τυχερού και Πέπλου του Νομού Έβρου καλλιεργείται η ποικιλία πεπονιού "χρυσή κεφαλή", η οποία είναι εγγεγραμμένη στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών. Πιο συγκεκριμένα η ποικιλία προήλθε από την περιοχή της Μ.Ασίας και στην περιοχή Τυχερού πρωτοεμφανίστηκε κατά το 1950 περίπου και αντικατέστησε όλες τις άλλες ποικιλίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτική στη

Δεύτερη λαϊκή αγορά βιολογικών

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ





Ξεκινά σήμερα Τρίτη, η λειτουργία της δεύτερης λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων στη Λάρισα, σε χώρο επί της οδού Αθηνάς (εκεί που γίνεται λαϊκή αγορά συμβατικών προϊόντων της Τετάρτης και στο σημείο όπου πωλούνται ενδύματα), δίπλα στο ποτάμι, με είκοσι δύο θέσεις βιοκαλλιεργητών, από όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο.
Πρόκειται για μια κατάκτηση του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, οι προσπάθειες για την οποία ξεκίνησαν περίπου πριν δύο χρόνια, για να έχουν τελικά αίσιο τέλος φέτος μετά την παραχώρηση χώρου από το Δήμο Λαρισαίων στην πόλη, την έγκρισή της από τη Νομαρχία
Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η δεύτερη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, από εδώ και στο εξής θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, μεσημεριανές ώρες, 12 μ. έως και 4 μ.μ., για να έχουν τη δυνατότητα να την επισκέπτονται για

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr