H Nutriart, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της, συνεχίζει τη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, με την παράδοση προϊόντων του brand Κατσέλης σε 150 παιδιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Η χορηγία της Nutriart αφορά στην κάλυψη των ετήσιων αναγκών των δύο οικισμών του οργανισμού σε Follow us -Twitter
Τιμές για αιγοπρόβειο, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα ανακοίνωσε ο ΕΛΟΓΑΚ
Ενδεικτικές τιμές στα βασικά είδη κρέατος (χοιρινό, πρόβειο, γίδινο, κοτόπουλου, γαλοπούλας) από τον Απρίλιο του 2009 ως τον Ιούλιο του 2010, ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αύξηση παρουσίασε μόνον το πρόβειο κρέας.
Στα άλλα είδη κρέατος η τιμή μειώθηκε λίγο ή περισσότερο.
Αναλυτικά, τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ
Αναλυτικά, τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ
Διεθνές βραβείο για το Ήπειρος Ελαφρύ
Διεθνές βραβείο για το Ήπειρος Ελαφρύ
Το Ήπειρος Ελαφρύ, με 12% λιπαρά, απέσπασε το «Διεθνές Βραβείο Ανώτατης Γεύσης - 1 αστέρι», στην κατηγορία των τυριών, από τον διεθνή οργανισμό ITQI.
Ειδική επιτροπή αποτελούμενη από 140 διεθνώς αναγνωρισμένους γευσιγνώστες και σεφ, δοκίμασαν σειρά τυριών και τα αξιολόγησαν με κριτήριο τη γεύση, χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση ή το Συνέδριο Food Profit στο Ηράκλειο
Το πρόγραμμα έχει στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και των διαταραχών βάρους με την προώθηση της καινοτόμου δραστηριότητας και της αναδιαμόρφωσης στις ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται μία πλουσιότερη ποικιλία υγιεινών προϊόντων στους πολίτες, συμβάλλοντας, τελικά, στη βελτίωση της ποιότητας των διατροφικών τους συνηθειών. Το πρόγραμμα προσθέτει κριτήρια διατροφικού ελέγχου στο κλασικό σύστημα HACCP – hazard analysis and critical control points (ΚΑΚΚΕ – κριτήρια ανάλυσης κινδύνων και κριτικού ελέγχου). Το αποτέλεσμα θα είναι το αποκαλούμενο σύστημα HANCP – Hazard Analysis and Nutritional Control Points (ΚΑΚΔΕ – Κριτήρια
Μεγάλες οι ζημιές για τους παραγωγούς πεπονιού στον Έβρο.
|
Πως θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι καλλιεργητές πεπονιού της ποικιλίας ''χρυσή κεφαλή'' , των οποίων οι παραγωγή καταστράφηκε από το φουζάριο ρωτάει η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση με ερώτηση που κατέθεσε προς τον ..... Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί οι πεπονοπαραγωγοί στις περιοχές Τυχερού και Πέπλου. «Στις περιοχές του Τυχερού και Πέπλου του Νομού Έβρου καλλιεργείται η ποικιλία πεπονιού "χρυσή κεφαλή", η οποία είναι εγγεγραμμένη στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών. Πιο συγκεκριμένα η ποικιλία προήλθε από την περιοχή της Μ.Ασίας και στην περιοχή Τυχερού πρωτοεμφανίστηκε κατά το 1950 περίπου και αντικατέστησε όλες τις άλλες ποικιλίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτική στη |
Δεύτερη λαϊκή αγορά βιολογικών
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)