http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Bar Academy Hellas

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1392/43/n18974540766_9834.jpg
Το CPBT δημιουργήθηκε από την ACTA με σκοπό να πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την παρασκευή και την παρουσίαση ποτών και κοκτέιλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας του χώρου και εξηγεί τις βασικές αρχές επιτυχίας ενός επαγγελματία bartender.

Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από τις πρώτες ύλες των ποτών έως και τις τεχνικές παρουσίασης και σέρβις, η πιστοποίηση αυτή απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία Bartender που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική μονάδα ή κέντρο διασκέδασης και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη θεωρητική και την πρακτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.

Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση θα λάβουν χώρα τη Παρασκευή 28 Μαΐου στις 16:00(Θεωρητικές) και την Κυριακή 30 Μαΐου στη 13:00 (Πρακτικές) στο χώρο της Bar Academy (Βελεστίνου 28, Αθήνα Αμπελόκηποι).

Κόστος Πιστοποίησης: 250 ευρώ(100 ευρώ θεωρία, 130 ευρώ για τη πρακτική και 20 ευρώ για τη Πιστοποίηση)

Πληροφορίες για το Πιστοποιητικό: http://www.acta.edu.gr/acta/certifications/tourism_cpbt.php

Πληροφορίες για τις εξετάσεις:
Στο τηλέφωνο: 2106470030 begin_of_the_skype_highlighting 2106470030 end_of_the_skype_highlighting
Στον εξεταστικό χώρο: Βελεστίνου 28, 11523 Αμπελόκηποι
Στα mail: info@baracademy.gr
sklavounaki@flairexplosion.gr

::wine news::Wine Club THESSALONIKI’96 στις 19 Μαΐου 2010 στο Excelsior Hotel


Δοκιμάζουμε τις νέες κυκλοφορίες

στο ελληνικό οινικό στερέωμα

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 στο Excelsior Hotel

Και φέτος, οι έλληνες οινοποιοί μας προτείνουν μια ευρεία γκάμα καινούργιων κρασιών.

Φρουτώδη λευκά, ζωηρόχρωμα ροζέ και πλούσια ερυθρά.

Όλα τους ολοκαίνουργιες ετικέτες, που ήδη συζητιούνται και έχουν εξάψει την περιέργειά μας.

Διότι οι δραστήριοι παραγωγοί, με έντονη διάθεση να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, μας προτείνουν συνεχώς νέες δημιουργίες που αντανακλούν τα διαφορετικά terroir του ελληνικού αμπελώνα. Μέσα από μια δεύτερη «ανάγνωση» των κρασιών, μας κοινοποιούν και τις παγκόσμιες τάσεις στην οινοποίηση.

Με αυτά τα κρασιά θα ασχοληθούμε στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96. Με το θέρος προ των πυλών, θα δοκιμάσουμε κρασιά που ταιριάζουν με τα χρώματα, τις μυρωδιές και τις γεύσεις του. Ότι πιο καινούργιο έχει να μας παρουσιάσει το ελληνικό… οινικό χρηματιστήριο.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, στις 20.00, στο καινούργιο 5* ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το Εxcelsior Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο Μαρία Νέτσικα.

…………………………………………………………………………………………

Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μία Λέσχη Φίλων του Κρασιού η οποία συνδυάζει την εμπειρία 14 χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη φιλική ατμόσφαιρα. Απευθύνεται στους φίλους του καλού κρασιού που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα του, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον γοητευτικό κόσμο.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως). Κάθε φορά δοκιμάζουμε μια μεγάλη λίστα κρασιών εκλεκτής ποιότητας που παρουσιάζει η χημικός-οινολόγος-δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα. Μαθαίνουμε και γευόμαστε τη γευστική τους αρμονία με συγκεκριμένα εδέσματα. Ταξιδεύουμε επίσης. Επισκεπτόμαστε αμπελουργικές περιοχές, αμπελώνες και οινοποιεία.

Έχοντας μέσα στα προηγούμενα χρόνια γνωρίσει σχεδόν 1.300 κρασιά, συνεχίζουμε και φέτος την περιήγησή μας σε διάσημες αμπελουργικές περιοχές. Θα δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, θα πληροφορηθούμε τις πιο πρόσφατες οινικές τάσεις παγκοσμίως.

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, καλέστε στο τηλ. 2310 888311

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

::wine news:: Τροποποιήθηκε ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τους προστατευόμενους οίνους


Τροποποιήθηκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 7 Μαΐου, ο ευρωπαϊκός κανονισμός 207/2009 που αφορά τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης και τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις, τις παραδοσιακές ενδείξεις, την επισήμανση καθώς και την παρουσίαση ορισμένων οίνων. Ο εν λόγω κανονισμός περιλαμβάνει 27 παραδοσιακές ενδείξεις που χρησιμοποιούνται για την σήμανση ελληνικών κρασιών καθώς και τις ποικιλίες αμπέλου που μπορούν να αναγράφονται στην ετικέτα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή η τροποποίηση κρίθηκε απαραίτητη καθώς

  • Ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν εξελίξει το σύστημα ελέγχων των παραδοσιακών οίνων.
  • Στον κανονισμό υπήρχαν τεχνικά σφάλματα, ασάφειες και ορθογραφικά λάθη, που πρέπει να διορθωθούν.
  • Για λόγους σαφήνειας ορισμένες διατάξεις του εν λόγω κανονισμού πρέπει να αναδιατυπωθούν.
  • Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ ζήτησαν να περιληφθούν στο σχετικό παράρτημα του κανονισμού νέα ονόματα οινοποιήσιμων ποικιλιών.

Έτσι με τον νέο κανονισμό 401/2010 που δημοσιεύθηκε στο φύλλο L 117 της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 11 Μαΐου 2010, τροποποιείται ο προηγούμενος κανονισμός 207/2009. Η ισχύς του ξεκινά από την ημέρα της δημοσίευσής του και η εφαρμογή του είναι αναδρομική από 1ης Αυγούστου 2009.

Για το πλήρες κείμενο του νέου κανονισμού, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:

paseges.gr

::food news::Μαφία και καμόρα για φρούτα και λαχανικά

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/frouta-polla1.jpg
Εγκληματικό δίκτυο που έλεγχε το εμπόριο οπωροκηπευτικών σε πόλη της Ιταλίας εξάρθρωσαν οι ιταλικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, δύο από τις πιο περιβόητες εγκληματικές οργανώσεις της Ιταλίας, η Κόζα Νόστρα της Σικελίας και η ναπολιτάνικη Καμόρα είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, επιβάλλοντας ένα πραγματικό μονοπώλιο που οδηγούσε τις τιμές μέχρι και 20 φορές πάνω.

Η σχετική έρευνα των αρχών ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα με 67 συλλήψεις και την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, κτημάτων, διαμερισμάτων και πάνω από 100 οχημάτων, συνολικής αξίας περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκαλύφθηκε, το εγκληματικό δίκτυο έλεγχε πλήρως τόσο τη λαχαναγορά της πόλης Φόντι, όσο και τη μεταφορά των προϊόντων σε αυτή, με οχήματα που χρησιμοποιούνταν και για τη μεταφορά όπλων. Οι ιταλικές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα από τη συνεργασία ανάμεσα στις συγκεκριμένες μαφιόζικες οργανώσεις, φαινόμενο που παρατηρείται για δεύτερη φορά.

agronews.gr

Tasteadvisor No11

Τα δύσκολα ήρθαν και θα μείνουν, εμείς όμως θα βρούμε τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε παρόλο που δοκιμάζονται οι αντοχές μας, οι δυνάμεις μας και οι ανοχές μας.

Με καθαρή σκέψη, οργάνωση , συντροφικότητα και μία συμπυκνωμένη δόση αισιοδοξίας.

«Μαγειρέψαμε και επιλέξαμε για σας»:
  • Μελιτζάνες με μοτσαρέλα, γραβιέρα και σάλτσα ντομάτας
  • Σιγάλας Ασύρτικο , Αθήρι Σαντορίνη, φρέσκο, λαμπερό με εξαιρετική επίγευση!
  • Πατηνιώτης για ψαράκι, οικονομικός και παραδοσιακός
  • Κεράσια στη διατροφή, λίγες θερμίδες, πολλαπλά οφέλη

Με εκτίμηση,




Κατεβάστε το 11ο τεύχος του Taste Advisor:http://public.me.com/tasteadvisor



Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr