http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Σεμινάριο κρασιού της Wine Plus



Το κρασί στο τραπέζι
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011
Excelsior Hotel, Θεσσαλονίκη

Καλωσορίζουμε το 2011 με -απαραίτητες- ενέσεις αισιοδοξίας. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια παίζουν οι μικρές απολαύσεις.

Πιστοί σε αυτή τη λογική σχεδιάσαμε το σεμινάριο κρασιού της Wine Plus με τίτλο «Το κρασί στο τραπέζι».
Σας προτείνουμε γνώση ευχάριστη και «εύγευστη» που επιχειρεί να φωτίσει τη μουντή καθημερινότητα.

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2010, στο σεμινάριο κρασιού της Wine Plus και με οδηγό την χημικό-οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα μάθουμε:
Ø    ποιες πληροφορίες της ετικέτας διευκολύνουν την επιλογή του κρασιού για το τραπέζι μας,
Ø    πως και που θα φυλάξουμε με ασφάλεια τις αγαπημένες μας φιάλες μέχρι την ώρα της
απόλαυσής τους,
Ø    πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση, πως η ηλικία και η εσοδεία παραγωγής του

Το μεγαλύτερο μπουκάλι σαμπάνιας στον κόσμο πουλήθηκε την Πρωτοχρονιά


Οι φυσαλίδες ήταν σίγουρο ότι έρεαν την παραμονή του νέου έτους - ιδίως στο XS nightclub . Δίπλα στην πισίνα του εστιατορίου Μποτέρο, η υπέρβαση δεν ήταν απλώς μία έννοια - ήταν πράξη!
Εκτός από τα 16.000 τετραγωνικά πόδια εσωτερικού χώρου το club μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα αίθριο το οποίο διαθέτει 26 καμπάνες, δύο κύρια μπαρ και δύο μπαρ για service αλλά και για την πώληση του μεγαλύτερου στον κόσμο μπουκαλιού σαμπάνιας, ένα μπουκάλι 30L της Armand de Brignac. Η υπερμεγέθης φιάλη πωλήθηκε για

100.000 δολάρια σε ένα υψηλό επισκέπτης του XS. Ο εκφωνητής Bruce Buffer διέκοψε το πάρτι για να ανακοινώσει την αγορά στους θαμώνες του κλαμπ, που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Η ομάδα του XS παρέδωσε το 37 κιλών μπουκάλι στο τραπέζι, κάτω από τα έκπληκτα βλέμματα των πελατών. Η φιάλη έφτασε στο XS την παραμονή του νέου έτους και η ομάδα

Μετέφερε στη Θεσσαλονίκη 100αδες φιάλες ποτών

Με 252 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, κατάφερε να περάσει τα σύνορα του Προμαχώνα 50χρονος Βούλγαρος, που συνελήφθη από άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, στο 22ο χιλιόμετρο Σερρών -Θεσσαλονίκης.
Ο 50χρονος μετέφερε το παράνομο φορτίο με σκοπό να το μεταπουλήσει σε

κέντρα διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη. Το παράνομο φορτίο κατασχέθηκε, ενώ ο 50χρονος θα οδηγηθεί

Αλκοολούχα ποτά: Christmas Marketing κόντρα στην ύφεση

Αλκοολούχα ποτά: Christmas Marketing κόντρα στην ύφεση
Την ανάγκη των καταναλωτών να προσφέρουν στους εαυτούς τους μία δόση πολυτέλειας επιχείρησε να αξιοποιήσει κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο η αγορά αλκοολούχων ποτών, με ευρηματικές ενέργειες Μάρκετινγκ και λανσάρισμα συλλεκτικών συσκευασιών.
Η αγορά αλκοολούχων ποτών δέχεται σημαντικές πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο από την οικονομική κρίση και την αύξηση της φορολογίας. Οι εταιρείες του κλάδου απάντησαν σε αυτήν την πρόκληση επενδύοντας σημαντικά σε χριστουγεννιάτικες ενέργειες, καθώς όπως δείχνουν σχετικές έρευνες, η εν λόγω εορταστική περίοδος εξακολουθεί να αποτελεί την ιδανική χρονική συγκυρία να προσεγγίσουν το βασικό κοινό τους.

«Στο αγκίστρι» το κοινό 18-34 ετών
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ποιοτικά στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο καταγράφονται σε πρόσφατη έρευνα της Mintel (Νοέμβριος 2010). Όπως αναφέρει η έρευνα, τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για τα brands αλκοολούχων ποτών να προσεγγίσουν τα κοινά 18-34 ετών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 53% αυτής της ηλικιακής

Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής το διατροφικό σκάνδαλο με τις διοξίνες

 
 
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής με παρέμβασή του συνεδρίαση της Πολιτικής Ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά,, στις 12 Ιανουαρίου, ζήτησε από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς Ολομέλειας στο Στρασβούργο, το θέμα του σκανδάλου με τις διοξίνες στη Γερμανία. Συγκεκριμένα ζήτησε δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συζήτηση σχετικά με το επίμαχο θέμα.
Ο Νίκος Χουντής κατέθεσε επίσης, από κοινού με ευρωβουλευτές άλλων εθνικοτήτων, επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν από την οποία ζητεί να τον πληροφορήσει για:
  • την ακριβή προέλευση και την ποσότητα των μολυσμένων ζωοτροφών,
  • το εάν θεωρεί ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο για την παραγωγή και τον έλεγχο των ζωοτροφών είναι επαρκές και εφαρμόζεται ορθά,
  • το εάν προτίθεται να αναθεωρήσει τα όρια συγκέντρωσης των διοξινών, και
  • το ποιά μέτρα έχει λάβει για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Παράλληλα υπέβαλε και μία ερώτηση ειδικά για την Ελλάδα μιας και στο παρελθόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εντοπίσει μερικούς τομείς (έγκριση και εγγραφή ορισμένων εγκαταστάσεων και

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr