http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ορίζοντες ΕΛΙΝΟΣ 2009



Περιοχή:Νάουσα Ημαθίας
Ποικιλία:Ροδίτης, Πρεκνάδι
Έλινος σημαίνει κλαδί αμπέλου. Η εταιρία Ελινος Α.Ε.ιδρύθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Ταραλά το 2006, η οποία έχει αναλάβει την καλλιέργεια του ιδιόκτητου βιολογικού αμπελώνα έκτασης 100 περίπου στρεμμάτων.
Το Ορίζοντες 2006 έχει ελαφρύ λεμονοπράσινο χρώμα, αρώματα φρέσκων πράσινων
φρούτων, λευκόσαρκου ροδάκινου και πράσινου πιπεριού. Ξηρό, αναζωογονητική οξύτητα,

Κλείνει συμβόλαια στο καλαμπόκι ο ΘΕΣγάλα



Μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους αγελαδοτρόφους και τους παραγωγούς δημητριακών καλλιεργεί ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που εφαρμόζει από φέτος. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, το εγχείρημα ξεκίνησε με το καλαμπόκι και 2.000 στρέμματα στον κάμπο της Λάρισας, από περίπου 100 αγρότες, ενώ στόχος είναι του χρόνου να επεκταθεί, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον τον παραγωγών είναι αρκετά μεγάλο και οι απαιτήσεις του συνεταιρισμού ξεπερνούν τα 15.000 στρέμματα.
Για φέτος, ο ΘΕΣγάλα δίνει τιμή 3,7 λεπτά το κιλό για το ενσίρωμα καλαμποκιού και 20 λεπτά το κιλό για το σπυρί, με τα μεταφορικά να βαρύνουν τον συνεταιρισμό και όχι τους

Με νέα κατηγοριοποίηση το σχέδιο δράσης για το ελαιόλαδο



Το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής ελαιοκομίας παρουσίασε ο επίτροπος Ντατσιάν Τσιόλος στους εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγικών κρατών, στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 18 Ιουνίου.
Η Κομισιόν θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για πάταξη της νοθείας και της απάτης, εισάγοντας νέα κατηγοριοποίηση στο ελαιόλαδο.Η Κομισιόν θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για πάταξη της νοθείας και της απάτης, εισάγοντας νέα κατηγοριοποίηση στο ελαιόλαδο.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και στη βελτίωση της φήμης του ευρωπαϊκού ελαιολάδου. Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο κλάδος της ελαιοκομίας πλήττεται από τη συνεχή διολίσθηση

Ο πρώτος μαυροτσικνιάς στο Μεσολόγγι



Ένας μαυροτσικνιάς (Egretta ardesiaca) εγκαταστάθηκε στην περιοχή Βαλτί, βόρεια των εκβολών του Αχελώου, στο Εθνικό Πάρκο των υγροτόπων Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Πρόκειται για μία από τις πιο απρόσμενες παρατηρήσεις πουλιών στην Ευρώπη έγινε στις 3 Ιουνίου στην Ελλάδα και την πρώτη παρατήρηση του είδους στην ηπειρωτική Ευρώπη, καθώς ο μαυροτσικνιάς ζει αποκλειστικά στην τροπική Αφρική, νότια της Σαχάρας.
Δύο μέλη της Ορνιθολογικής οι κ.κ. Νίκος Μπούκας και Θόδωρος Κομηνός, παρατήρησαν έναν μαύρο ερωδιό μαζί με λευκοτσικνιάδες (Egretta garzetta). Αρχικά νόμισαν ότι επρόκειτο για θαλασσοτσικνιά (Egretta gularis), έναν σκούρο ερωδιό του οποίου η

Ζημιογόνο το 2011 για τη βιομηχανία αλλαντικών


Ζημιογόνο το 2011 για τη βιομηχανία αλλαντικών


Μείωση των πωλήσεων και ζημίες κατέγραψαν το 2011, ως σύνολο, σύμφωνα με τα εταιρικά τους αποτελέσματα, οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες αλλαντικών, επηρεασμένες από την εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης και την ένταση του ανταγωνισμού.
Οι αθροιστικές πωλήσεις των οκτώ μεγαλύτερων επιχειρήσεων που έχουν δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία ανήλθαν το 2011 σε 334,70 εκατ. ευρώ έναντι 361,06 εκατ. ευρώ το 2010. Μειώθηκαν, δηλαδή, περίπου κατά 7% σε ποσοστό και κατά 26,36 εκατ. ευρώ σε αξία.

Συγχρόνως, τα μεικτά κέρδη τους μειώθηκαν σε 115,42 εκατ. ευρώ έναντι 137,66 εκατ. ευρώ το 2010 (-16%), καθώς το μεικτό περιθώριο συρρικνώθηκε κατά 3,6 εκατοστιαίες μονάδες (34,5% από 38,1%). Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη τους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) περιορίστηκαν σε 20,06 εκατ. ευρώ (6% των πωλήσεων) έναντι

fooditerranean project @ Νέες Καλλιέργειες (Branding)



Επιλογές διάθεσης αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό.

To fooditerranean project συμμετείχε στο 4ήμερο πανελλαδικό συνέδριο για τις «Νέες Καλλιέργειες».  Στις δύο ομιλίες μας, 10 & 11 Ιουνίου, αναφερθήκαμε στις επιλογές τοποθέτησης των αγροτικών προϊόντων σε επίπεδο αγορών αλλά και σε επίπεδο στρατηγικών επιλογών. Η designer της ομάδας μας, κα Μουσουλιότη Τολόμιο, ανέπτυξε τις βασικές λειτουργίες της συσκευασίας για ένα αγροδιατροφικό προϊόν.

Προσπαθήσαμε, πολύ συνοπτικά, να παρουσιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε στρατηγικής.  Προβάλλαμε την ανάγκη δημιουργίας μιας νέα στρατηγικής κατεύθυνσης προς τα επώνυμα προϊόντα, τα οποία θα είναι αναγνωρίσιμα σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Εαν επιθυμείτε να λάβετε την

Η 5η γενιά στο τιμόνι για το οινοποιείο Torres



H Ισπανική εταιρία κρασιών Miguel Torres, πρόκειται να εισάγει την πέμπτη γενιά της οικογένειας στην κορυφή των δραστηριοτήτων της, μετά την ανακοίνωση ότι ο Miguel Torres Maczassek θα διαδεχτεί τον πατέρα του Miguel Α Torres ως Γενικός Διευθυντής από το Σεπτέμβριο.
Ο Miguel Α Torres  θα συνεχίσει τον ρόλο του ως πρόεδρος της ομάδας, ενώ η κόρη του, Mieria Torres Maczassek, θα διατηρήσει τη θέση της ως γενική διευθύντρια και σύμβουλος

Το πρώτο χάρτινο μπουκάλι κρασιού θα κυκλοφορήσει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο


Το πρώτο χάρτινο μπουκάλι κρασιού στον κόσμο ετοιμάζεται να “χτυπήσει” τα ράφια των σούπερ μάρκετ πολύ  σύντομα.
Η κατασκευάστρια εταιρεία του, GreenBottle, μόλις υπέγραψε μια συμφωνία με τον ανεξάρτητο προμηθευτή κρασιού Kingsland Wines, για την εμφιάλωση του κρασιού στη βάση του στο Μάντσεστερ.
Ο ιδρυτής της GreenBottle, Martin Myerscough, είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με ένα από τα κορυφαία σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, στο οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο το μπουκάλι αυτό το φθινόπωρο.
“Κοιτάμε για μια εξάμηνη συμφωνία στην αγορά μάρκετ, όπου θα κάνει πρεμιέρα το μπουκάλι με ένα ή δύο

Πρόσκληση σε πάρτι



Το Σάββατο 23 Ιουνίου είστε καλεσμένοι μας!
Για άλλη μια χρονιά διοργανώνουμε την καλοκαιρινή μας γιορτή με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο και την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, θέλοντας να απολαύσουμε το κρασί με μουσική και πολύ χορό.
Οι πόρτες του οινοποιείου της Στροφιλιάς θα ανοίξουν στις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 10 το βράδυ τα κρασιά της εταιρείας θα είναι στη διάθεσή σας για να τα δοκιμάσετε, να τα γνωρίσετε και να τα απολαύσετε. Παράλληλα θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε ειδικά διαμορφωμένες τιμές.
Στις 10μμ η γευστική δοκιμή θα παραχωρήσει τον πρώτο ρόλο στη μουσική και στο χορό, και το

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr