http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Κορμοί υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου στο Ρέθυμνο




ImageΔύο τεράστια τμήματα από υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο  βρίσκονται τώρα στην παραλία του Ρεθύμνου και «φωνάζουν» για την ανάγκη σωτηρίας  του  αρχαίου ελαιώνα της Κρήτης.
Οι κορμοί, που αποτελούν το 1/3 υπεραιωνόβιας ελιάς τοποθετήθηκαν σε δημόσιο χώρο του Ρεθύμνου, το απόγευμα της Παρασκευής  24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων της Κρήτης.
Η ιστορική ελιά είχε εκριζωθεί το 2006, τρία χρόνια πριν την έναρξη της πρωτοβουλίας των πολιτιστικών συλλόγων και του ΤΕΙ Κρήτης, από χωριό του νομού Ηρακλείου. Τμήματα της σώθηκαν και φυλάχθηκαν με προσοχή αυτά τα χρόνια.
Στη συνέχεια αποτέλεσαν το βασικό έκθεμα στην έκθεση έργων τέχνης με θέμα «Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου» που διοργάνωσαν το ΤΕΙ και οι πολιτιστικοί

Σε διαβούλευση η δημιουργία ευρετηρίου τεχνικών όρων από τον ΕΦΕΤ


 
 
Την ανάγκη υιοθέτησης κοινής γλώσσας στην απόδοση αγγλικών τεχνικών και επιστημονικών όρων διαπιστώνει ο ΕΦΕΤ, μέσω της συμμετοχής του στη διαμόρφωση της νομοθεσίας και της εκπροσώπησης σε επιστημονικά διεθνή όργανα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προχωρά στη σύνταξη ευρετηρίου τεχνικών όρων. Προσχέδιο του ευρετηρίου αυτού είχε δοθεί για σχολιασμό στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, τις επιχειρήσεις τροφίμων, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις ενώσεις καταναλωτών.
"Σκοπός μας είναι το ευρετήριο αυτό να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ του ΕΦΕΤ και των εταίρων του σε τεχνικά & επιστημονικά θέματα, που θα επικαιροποιείται συνεχώς, προσαρμοζόμενο στις νέες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων" τονίζεται στην

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr