http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::kariera news:: «Ημέρες Καριέρας» 2010 στη Θεσσαλονίκη!!!


Η μεγαλύτερη συνάντηση νέων, επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών φορέων στην Ελλάδα!

20 & 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΛΙΜΑΝΙ-ΑΠΟΘΗΚΗ Γ'
Ώρες: 12:00 – 18:00

Είσοδος Ελεύθερη

Οι «Ημέρες Καριέρας» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση νέων και επιχειρήσεων που γίνεται στην Ελλάδα. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επικοινωνία τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται δυναμικά στην ελληνική αγορά με τα μελλοντικά τους στελέχη.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε όλους όσους έχουν τα προσόντα να απασχοληθούν στις πολλές και σημαντικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν, και να συμβάλλουν με τις ιδέες τους και τη δουλειά τους στην περαιτέρω ανάπτυξη των οργανισμών αυτών.
  • Σε όσους, είτε εργάζονται είτε όχι, ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για οτιδήποτε αφορά τη σύγχρονη αγορά εργασίας.
  • Στα τμήματα Προσωπικού των μεγάλων ελληνικών πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να προβάλλουν τις δραστηριότητές τους σε ένα δυναμικό κοινό, που αποτελείται από τα στελέχη του αύριο.


ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ;

Από τη σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις συμμετέχουσες εταιρίες προηγούμενων Ημερών Καριέρας το 90% των εταιριών που συμμετείχαν απάντησε ότι έχουν καλέσει σε συνεντεύξεις κάποιους από τους υποψήφιους που συνάντησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

::food news:: Νέο e-shop με παραδοσιακά Kρητικά προϊόντα

http://eatcrete.com/templates/ecommerce_plazza/images/spacer.gif

Nέο e-shop με παραδοσιακά και βιολογικά Κρητικά προϊόντα κυρίως από μικρούς παραγωγούς.

Tις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε μοναδικά προϊόντα από το εξαιρετικό και καινοτόμο ηλεκτρονικό κατάστημα του eatcrete.com!!!

::food news:: ΕΒΕΘ: σεμινάρια για την υγιεινή τροφίμων στις επιχειρήσεις

http://www.ebeth.gr/eb/images/ebethLogo1.gif
http://www.ebeth.gr/eb/images/ebethLogoTxt3_Gr.gif

Σεμινάρια κατάρτισης στην υγιεινή των τροφίμων προγραμματίζει -για πρώτη φορά- το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο σχετικής υποχρέωσης επιχειρήσεων του κλάδου, που απορρέει από υπουργική απόφαση του 2007. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων εκπαίδευσης και εποπτεύει την υλοποίησή τους.
Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση αφορά το προσωπικό επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανεμπόριο-διανομή τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης. Τα σεμινάρια που πρόκειται να υλοποιήσει το ΕΒΕΘ (οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν μελλοντικά) περιλαμβάνουν και τις αρχές του συστήματος HACCP.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ώρες επιμόρφωσης (Δευτέρα και Τετάρτη), απογευματινές ώρες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 50 ευρώ για τα μέλη και 80 για τα μη μέλη του ΕΒΕΘ. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310-370180). Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν προσωρινή βεβαίωση παρακολούθησης. Η οριστική βεβαίωση πιστοποίησης εκδίδεται από τον ΕΦΕΤ, κατόπιν γραπτών εξετάσεων.

::business news:: Coca-Cola 3E: Διορισμός νέου μέλους Δ.Σ.

http://www.opam.gr/files/779192_b.jpg

Το διορισμό του κ. Χρήστου Ιωάννου στο διοικητικό της συμβούλιο, ανακοίνωσε η Coca-Cola 3Ε. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Ιωάννου αντικαθιστά τον κ. Samir Toubassy, ο οποίος παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο το 2009.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει τον κ. Ιωάννου ως διάδοχο του κ. Antonio D΄ Amato στην Ελεγκτική Επιτροπή της εταιρείας.
Ο κ. Ιωάννου αποφοίτησε από το Cornell University το 1994, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ από το MIT Sloan School of Management. Ο Κος Ιωάννου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των J&P (Overseas) και J&P-ΑΒΑΞ. Ο όμιλος J&P διαθέτει μακρά εμπειρία σε έργα πολιτικού μηχανικού, ενέργειας και πετροχημικών στις τοπικές αγορές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Επιπλέον, ο Κος Ιωάννου κατέχει θέση στα Διοικητικά Συμβούλια των ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε. (Athenaeum Intercontinental Hotel), YES Hotels, Food Plus, Aegean Airlines, μεταξύ άλλων.

Πηγή: capital.gr

::wine news:: Μεγάλες διακρίσεις για τα συνεταιριστικά κρασιά




Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 10ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης. Στον εφετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 833 κρασιά και δόθηκαν 236 βραβεία και 12 ειδικές διακρίσεις. Πολλά βραβεία για μια ακόμη χρονιά απέσπασαν τα κρασιά των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.Οι ατομικές αναλυτικές βαθμολογίες του κάθε οινοποιείου είναι ήδη διαθέσιμες μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του Διαγωνισμού (Αποτελέσματα Διαγωνισμού - Συμμετέχοντες).

Πηγή: paseges.gr

Η πρώτη λίστα (σε μορφή PDF)

Η δεύτερη λίστα (σε μορφή PDF)

::food news::Αποσύρθηκε ακατάλληλη μαρμελάδα

http://www.agronews.gr/images/stories/content_images_old/marmelades_glyka.jpg
Μη κανονικό – μη ασφαλές κρίθηκε προϊόν μαρμελάδα ροδάκινο, μετά από δειγματοληψία του Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στις 20 Νοεμβρίου 2009 και την εξέταση δείγματος στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Πρόκειται για συσκευασία των 12 kgr, με ημερομηνία λήξης 01-09-2011 και L 490929, παραγωγής της ΜΕΖΑΠ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Απαγορεύθηκε η διάθεσή του προϊόντος στην εσωτερική κατανάλωση, διότι περιέχει τα συντηρητικά βενζοϊκό οξύ 394,4 mg/kg και σορβικό οξύ 317,7 mg/kg, ενώ απαγορεύεται η χρήση τους. Δόθηκαν οδηγίες για την απόσυρσή τους.

Πηγή: agronews.gr

::agroschannel news:: Ορίστηκε το νέο Δ.Σ του ΕΛΓΑ.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το νέο ΔΣ έχει, ως εξής:
Πρόεδρος: Θεόδωρος Σαρρής του Ιωάννη, πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Οικονομία.
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χατζηαντωνίου του Κων/νου, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων - ΤΕΙ Θεσ/νίκης.

Μέλη
1. Βασίλειος Μπέσης του Αηδώνη, πτυχιούχος ΤΕΙ Πειραιά, με αναπληρωτή την Πολυξένη Πολύζου του Νικολάου, οικονομολόγο, υπάλληλο του ΥΠΑΑΤ.
2. Αικατερίνη Μπελίτσου του Γρηγορίου, οικονομολόγος, υπάλληλος του ΥΠΑΑΤ, με αναπληρωτή τη Χρυσούλα Παπαδημητρίου του Γεωργίου, γεωπόνο, υπάλληλο του ΥΠΑΑΤ.
3. Βασίλειος Μαγουλάς του Νικολάου, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρωτή το Μίνωα Κωσταντίνη του Αλβέρτου.
4. Παναγιώτης Πεβερέτος του Θεόδωρου, εκπρόσωπος των Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που όρισε η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή το Μιχάλη Βουμβουλάκη του Εμμανουήλ.
5. Ιορδάνης Καρυώτης του Γεωργίου, εκπρόσωπος των Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που όρισε η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή το Διονύση Φόλιο του Γεωργίου.
6. Παναγιώτης Καλφούντζος του Γεωργίου, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Αδαμαντιάδη του Γεωργίου.
7. Κωνσταντίνος Ψυχίδης του Παύλου, εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΛΓΑ, με αναπληρωτή την Καλομοίρα Σουλίου του Χρήστου.

Πηγή: agroschannel.gr

::Global news::Να ξεριζωθεί το 25% των αυστραλιανών αμπελώνων

ImageΣτην υπερπαραγωγή φαίνεται πως οφείλεται η κρίση που περνά φέτος ο τομέας της οινοπαραγωγής, που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην Αυστραλία υπό μορφή συναλλάγματος, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική εταιρεία της χώρας, Foster.

«Υπάρχει υπερπαραγωγή και κορεσμός» αναφέρει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Foster, Ίαν Τζόνστον μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι τα έσοδα της εταιρίας του από τις πωλήσεις κρασιού μειώθηκαν 53% πέρσι και ανήλθαν μόλις στα 99 εκατομμύρια δολάρια.

«Για να γίνει ξανά επικερδής η οινοπαραγωγή θα πρέπει να ξεριζώσουμε ένα στα τέσσερα κλήματα», υπογράμμισε ο κ. Τζόνστον.

Ο ίδιος είπε πως το πρόβλημα της υπερπαραγωγής οφείλεται και στις ειδικές φορολογικές εκπτώσεις που δόθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε νέους παραγωγούς.

«Από την άλλη», πρόσθεσε, «η οικονομική κρίση σε αγορές όπως στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και η άνοδος της αξίας του δολαρίου Αυστραλίας επίσης συνέβαλαν στη μείωση των εξαγωγών».

Πηγή:agronews.gr

::food news:: Από δύο τσουβάλια αλεύρι… σε επενδύσεις 200.000 ευρώ



Στις νότιες πλαγιές του όρους Κάλαυρος, 35 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και στο μέσο μίας εναλλακτικής διαδρομής προς τη Χαλκιδική βρίσκεται το χωριό Άγιος Αντώνιος. Εκεί, πριν εννέα χρόνια, 26 αγρότισσες, αναζητώντας τρόπους να ενισχύσουν το οικογενειακό τους εισόδημα, αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα Συνεταιρισμό, όπου θα παρήγαγαν και θα διέθεταν χειροποίητα παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, με συνταγές που αντανακλούν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου τους.

Πολλές από τις γυναίκες ήταν αρχικά επιφυλακτικές με την ιδέα. Αμφέβαλαν εάν ο κόσμος θα πήγαινε στο χωριό τους για να αγοράζει «τα φαγητά της πείνας», όπως τα χαρακτήριζαν, αναφερόμενες στις ποντιακές συνταγές προϊόντων, με την παραγωγή των οποίων ξεκίνησε, τελικά- σε μία αποθήκη του πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού ΑΓΝΟ- τη λειτουργία του ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου. Αυτός ήταν και ο πρώτος Γυναικείος Συνεταιρισμός στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Τελικά τα «φαγητά της πείνας» (ΠΕΡΕΚ- χειροποίητα φύλλα πίτας ψημένα στο τζάκι, τα ζυμαρικά Συρόν, Ιβριστό και Μακαρίνα) έμελλε να «χορτάσουν» πολλούς «πεινασμένους» στα χρόνια που ακολούθησαν. Σήμερα ο κατάλογος των προϊόντων εμπλουτίστηκε με χυλοπίτες, τραχανά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες.

Η αυξημένη προσέλευση του κόσμου- μεμονωμένα ή και οργανωμένα (π.χ.σχολεία), στάθηκε αφορμή, ώστε, οι γυναίκες του Συνεταιρισμού να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές τους και να ιδρύσουν το «Καφεγλυκοπωλείο», στην είσοδο του χωριού, σε μία έκταση πέντε στρεμμάτων που τους παραχώρησε ο Δήμος Βασιλικών. Εκεί, με θέα τον Όλυμπο, οι επισκέπτες και οι περαστικοί μπορούν σήμερα να καθίσουν και να απολαύσουν καφέ στη χόβολη, γλυκά του κουταλιού, και τις γευστικές χειροποίητες πίτες που ψήνονται στον παραδοσιακό φούρνο εκείνη τη στιγμή.

Ο Συνεταιρισμός, που σήμερα αριθμεί 15 ενεργά μέλη, αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για την αξιοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων. Κι αυτό, γιατί, όπως, ανέφερε στη διάρκεια ξενάγησης δημοσιογράφων στο «Καφεγλυκοπωλείο» η εκπρόσωπός του Δέσποινα Ιωαννίδου- ξεκίνησε με δύο τσουβάλια αλεύρι, που τα προσέφερε η αναπτυξιακή εταιρία «Ανατολική» για να φθάσει σήμερα να παρουσιάζει επενδύσεις που φθάνουν τις 200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) και με την τεχνική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) ο Συνεταιρισμός εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου του (26.000 ευρώ), πιστοποίησε την παραγωγική του διαδικασία με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων HACCP (13.000 ευρώ) και δημιούργησε το Καφεγλυκοπωλείο (150.000 ευρώ).

Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού βρίσκονται σε 50-60 σημεία πώλησης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε 15-20 στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ προσπάθειες για εξαγωγές -κυρίως προς την Γερμανία- δεν είχαν προς το παρόν το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Αυτό, ωστόσο δε μας αποθαρρύνει για το μέλλον», ανέφερε η κα Ιωαννίδου.

Πηγή: paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr