http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Νέο Δ.Σ. εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της Κρι Κρι





ImageΣε σώμα συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι-Κρι που εκλέχθηκε από την τακτική γενική συνέλευση της 21ης Ιουνίου.

Το νέο Δ.Σ. η θητεία του οποίου λήγει στις 30 Ιουνίου 2016 έχει ως εξής:
*Παναγιώτης Τσινάβος του Γεωργίου, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος,
*Γεώργιος Κοτσαμπάσης του Ιωάννη, Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος,
*Σταμάτιος Σκιάνης του Ιωάννη, εκτελεστικό μέλος,
*Δημήτριος Κορωνάκης του Μιχαήλ, εκτελεστικό μέλος,
*Κλεόβουλος Αλεξιάδης του Βύρωνα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,
*Θεόδωρος Ξεντές του Κύριλλου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,
*Ιωάννης Στάυρου του Γεωργίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. 

Δεν τα βρήκαν για τις τιμές στο ροδάκινο

 
Άκαρπη απέβη και η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη για τις εφετινές τιμές στο ροδάκινο, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και των βιομηχανιών δεν βρήκαν σημείο επαφής σχετικά με τις τιμές.

Στη σύσκεψη παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη και του γενικού γραμματέα, Γιώργου Κανελλόπουλου.
Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας πρότειναν για το συμπύρηνο κομπόστας μια αύξηση κοντά στα

Δημόσια πρόταση 3E για εξαγορά θυγατρικής




ImageΣτην υποβολή δημόσιας πρότασης εξαγοράς του 10,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca - Cola HBC Serbia A.D που δεν κατέχει προχώρησε θυγατρική της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της 3E, η εταιρεία αυτή τη στιγμή ελέγχει έμμεσα ποσοστό 89,1% των μετοχών της Coca-Cola HBC Serbia A.D.
Η αξία της συναλλαγής στην προσφερόμενη τιμή ανέρχεται σε 16,9 εκατ. ευρώ περίπου.

Στα ποιοτικά τρόφιμα χαμηλού κόστους στοχεύει το ΥΠΑΑΤ

 
Ο έλληνας παραγωγός θα πρέπει να πειστεί να παράγει διατροφικά προϊόντα ποιοτικά αναγνωρίσιμα και με χαμηλό κόστος. Κόστος που εμείς, εννοώ ως κράτος, ως Κυβέρνηση, ως δημόσιος τομέας, θα πρέπει να του το διασφαλίζουμε έχοντας σαφείς όρους αγοράς. Δηλαδή να μην υπάρχει το παραεμπόριο, να μην υπάρχει ο αθέμιτος ανταγωνισμός, ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατ. Μπατζελή σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.


Απαριθμώντας τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η υπουργός αναφέρθηκε στο μητρώο αγροτών, το μητρώο εμπόρων, το καινούριο σύστημα για τους συνεταιρισμούς, τον καινούριο κανονισμό για το συνδικαλισμό, τα φυτοφάρμακα, τις διεπαγγελματικές οργανώσεις που θα διαχειρίζονται από κοινού τα συμβόλαια που θα υπογράφουν οι

Στου Κουφού την ΄΄χώρα΄΄ ..... οι κανόνες πάνε περίπατο.




Ακυρώνονται παραγγελίες
Μετά την διατύπωση των οραμάτων της χώρας για το μέλλον των τροφίμων ελπίζουμε τα αρμόδια Υπουργεία να εντρυφήσουν στα πραγματικά και σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών για να συνεχίσουν αυτές να υπάρχουν και να επιχειρήσουν να τα..... αντιμετωπίσουν τονίζει ο κ. Γ Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS.
Δείγμα των προβλημάτων αυτών και απόδειξη της ΄΄αποτελεσματικότητας΄΄ των αρμοδίων υπηρεσιών είναι όπως τονίζει  ο βαθμός εφαρμογής από τις Νομαρχιακές Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης της εγκυκλίου του ΥΠΑΑΤ για αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ποιότητας , τυποποίησης υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων και των καταναλωτών. Αρνούνται μέχρι σήμερα να την εφαρμόσουν και εξακολουθούν να διακινούνται, κατά παράβαση των σχετικών κανόνων της κοινότητας καρπούζια ατυποποίητα χύμα εντός των μεταφορικών μέσων (ακόμη και σε

Hellastat: Σε πτωτική πορεία βρίσκεται ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών

 
Σε πτωτική πορεία βρίσκεται ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών όπως τονίζεται σε έρευνα της Hellastat Α.Ε. σημειώνοντας ότι οι συνεχείς αυξήσεις στον Ε.Φ.Κ. πλήττουν περαιτέρω την κατανάλωση και επιδεινώνουν τη ταμειακή διαχείριση των επιχειρήσεων του κλάδου. Βασικό χαρακτηριστικό στα οινοπνευματώδη ποτά αποτελεί η επικέντρωση της εγχώριας παραγωγής (292 ποτοποιεία, κυρίως μικρού μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα) στο ούζο, το τσίπουρο και το μπράντι.

Έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό έχουν το ούζο και το μπράντι, τα οποία το 2009 κάλυψαν το 85% περίπου των συνολικών εξαγωγών οινοπνευματωδών ποτών βάσει ποσότητας (μερίδιο Γερμανίας: 70%).
Οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς σε λοιπά οινοπνευματώδη ποτά (π.χ. ουίσκι, βότκα κ.τ.λ.) καλύπτονται κυρίως από εισαγωγές που πραγματοποιούν σε ποσοστό 80% 5 μεγάλες εταιρείες

Η μεγαλύτερη σαλάτα από την Ιεράπετρα




ImageΣτο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες καταχωρήθηκε η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου που δημιουργήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ιεράπετρα. Τρεις τόνοι αγγούρια, 6,5 τόνοι τομάτες, 2 τόνοι πιπεριές, 1 τόνος κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα και 500 κιλά ελαιόλαδο ήταν τα υλικά για την πιο μεγάλη σαλάτα στον κόσμο, που είναι μάλιστα «χωριάτικη» ελληνική!
Για την κατασκευή της, εργάστηκαν ακούραστα και εθελοντικά εκατοντάδες πολίτες. Η τελετή απονομής του ρεκόρ, έγινε παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη, εκπροσώπων αρχών και φορέων, ενώ το βραβείο παρέλαβε συγκινημένος ο δήμαρχος της Ιεράπετρας, Μανώλης Μαστοράκης.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr