Cabernet Sauvignon
Ο βασιλιάς των ερυθρών σταφυλιών
Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στο Excelsior Hotel
Γαλλική ποικιλία, ο βασιλιάς των ερυθρών σταφυλιών. Το συναντάμε παντού, όπου υπάρχει αμπελώνας στην υφήλιο. Και ίσως, η περισσότερο αξιοσημείωτη ιδιότητα του CabernetSauvignon είναι το ότι μπορεί να ταξιδεύει, να απλώνει τις ρίζες του σε περιοχές που δεν έχουν καμία (εδαφο-κλιματική) σχέση μεταξύ τους και ωστόσο να δίνει πάντα κρασιά πυκνά, όλο δύναμη, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Κρασιά που με την πρώτη γουλιά ξεχωρίζουν και φωνάζουν πως είναι Cabernet.
Το σερβίρουμε στο ποτήρι μας και θαυμάζουμε τον πλούσιο καταρράχτη από υγρά κόκκινα πετράδια.
Το μυρίζουμε. Φραγκοστάφυλα και πράσινες πιπεριές χορεύουν στον αέρα δίπλα σε βανίλια, βούτυρο, σοκολάτα.
Γευόμαστε την πληθωρικότητα, την τιθασευμένη δύναμη, την απίστευτη ισορροπία.
Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα