http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Το ισπανικό ελαιόλαδο ρέει άφθονο στην Κίνα (περαστικά μας... )


Η Κίνα σύντοµα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα αναδειχθεί στην πρώτη σε µέγεθος αγορά για το ισπανικό ελαιόλαδο εκτός Ε.Ε., όπως µεταδίδει το πρακτορείο Efe.
Η Κίνα σύντοµα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα αναδειχθεί στην πρώτη σε µέγεθος αγορά για το ισπανικό ελαιόλαδο εκτός Ε.Ε., όπως µεταδίδει το πρακτορείο Efe.Η Κίνα σύντοµα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα αναδειχθεί στην πρώτη σε µέγεθος αγορά για το ισπανικό ελαιόλαδο εκτός Ε.Ε., όπως µεταδίδει το πρακτορείο Efe.
Το 2011, οι Ισπανοί εξήγαγαν ελαιόλαδο αξίας 58 εκατ. ευρώ στην κινεζική αγορά, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις τους σε σχέση µε το 2010. Το ένα τρίτο των ισπανικών

Delicatessens -Χυμοί: ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

Κάντε κλικ για να κλείσει 
Μούστος από ξινόμαυρα βιολογικά σταφύλια Νάουσας, βράζει μόνο με ζάχαρη δίχως ξινό η λεμόνι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, στα γλυκά, στο παγωτό η σε γιαούρτι  για γαρνιτούρα, σε κάποια φαγητά η σάλτσες που θέλουμε να ενισχύσουμε το άρωμα τους αλλά και να το πιούμε κρύο με τριμμένο πάγο αφού αραιώσουμε ένα μέρος χυμού με δυο μέρη κρύου νερού, σουρωτής η γκαζόζας.
Συσκευασία: 250ml

Στα ράφια της Αργολίδας το γάλα του Μοριά

Το "γάλα του Μοριά" κυκλοφόρησε στην αγορά της Αργολίδας από την Ένωση Αγελαδοτρόφων Αργολίδας. Πρόκειται για φρέσκο γάλα σε συσκευασία, το οποίο συλλέγεται από φάρμες του Αργολικού κάμπου και είναι περιορισμένης παραγωγής και διάθεσης.

Το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό των ζωοτροφών όπως δηλώνουν προέρχεται από τον κάμπο του Τημένιου Αργολίδας.
Όπως τονίζει η Δημοτική Παράταξη του Ναυπλίου «Άλλη Πρόταση» που αναδεικνύει το θέμα στην ιστοσελίδα της: «Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται την στήριξη όλων.  Δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο διάθεσης των προϊόντων.

Θα το βρείτε στα μικρά καταστήματα του νομού. Κυκλοφορεί σε πλήρες (μπλέ) ελαφρύ (πράσιμο) και σοκολατούχο.  Μέσα στην μιζέρια της κρίσης μια ενδιαφέρουσα παραγωγική περίπτωση

Μάθημα Μαγειρικής της Wine Plus "Τα μυστικά της κατσαρόλας" Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 Hyatt Regency Thessaloniki


cooking10a.jpg



Άλλοτε οι νοικοκυρές άφηναν το φαγητό να σιγομαγειρεύεται με τις ώρες,
 μέσα στη
 σάλτσα ή τον ζωμό του, σχεδόν μόνο του, στην άκρη της
 κουζίνας ή μιας 
σόμπας. Ανασήκωναν το καπάκι και οι μυρωδάτοι ατμοί 
πλημμύριζαν το
 δωμάτιο! Έτσι γεννήθηκαν φημισμένα πιάτα με κρέας, κοτόπουλο, 
αλλαντικά ή λαχανικά σιγομαγειρεμένα στην κατσαρόλα, που είναι
 συνώνυμα της σπιτικής θαλπωρής.


Αυτά τα πιάτα θα μας παρουσιάσει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 
ο Executive Chef του
 ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki Κώστας Αραμπατζής. Στο
 Μάθημα Μαγειρικής
 με τίτλο «Τα μυστικά της κατσαρόλας» θα απαντήσει σε ερωτήματα 
όπως: τι 
σημαίνει «μπρεζάρισμα»; Ποια είναι η τεχνική του; Ποια υλικά μπαίνουν 
στην κατσαρόλα 
για να σιγομαγειρευτούν; Πως φτιάχνουμε το στιφάδο, το αρνάκι navarin, 
το brasato al Barolo 
και το μοσχαράκι blanquette; Πως ετοιμάζονται

Στη Ρωσία εκπρόσωποι συνεταιρισμών

Στη Ρωσία εκπρόσωποι συνεταιρισμών
Ταξίδι στη Μόσχα έκανε τις προηγούμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, όπου είχε σειρά επαφών για ζητήματα που αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στη ρώσικη πρωτεύουσα. Στη συνέχεια, με ομάδα συνεταιριστών και ιδιωτών, επισκέφθηκε το Βερολίνο και τη διεθνή έκθεση φρούτων Fruit Logistica, εκεί όπου η Ημαθία έδωσε ένα δυναμικό παρών.
Συμμετείχαν στην έκθεση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας, ο ΑΣΕΠΟΠ, η VENUS, η ΑΛΜΜΕ, ο Αλιάκμων, ο Α.Σ. Μελίκης, ο Α.Σ. Επισκοπής, ο ΑΣΟΠ Επισκοπής, ο Κατσιαμάκας κ.ά. Έγιναν συναντήσεις και κλείστηκαν συνεργασίες με

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr