http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Αντίθετη και η Μιλένα Αποστολάκη στην παράταση διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος


 
«Αποτελεί σταθερή μας θέση ότι δεν απαιτείται επιμήκυνση της θεσπισμένης εμπορικής διάρκειας ζωής του προϊόντος που χαρακτηρίζεται ως φρέσκο γάλα», αναφέρει για τη θέση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η υφυπουργός, Μιλένα Αποστολάκη, σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου.
«Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, με την εγχώρια παραγωγή να συρρικνώνεται και να υπολείπεται σημαντικά της ποσόστωσης και με το κόστος παραγωγής να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, η τυχόν επιμήκυνση της ισχύουσας διάρκειας ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος θα έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κλάδου, εφόσον δεν θα ήταν συμβατή με τον στόχο μας για αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και την προσέλκυση νέων κτηνοτρόφων στον κλάδο», αναφέρει επιπλέον η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Μανώλης Δομαζάκης: Πρώτη στα αλλαντικά η Creta Farms

http://www.agonaskritis.gr/wp-content/uploads/2011/04/Logo-Creta-Farms.jpg 
Ο Μανώλης Δομαζάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις της Creta Farms το Σάββατο 7 Μαΐου, δήλωσε ότι η εταιρεία του, μετά τις μειώσεις τιμών 30% που έκανε σε βασικούς κωδικούς αλλαντικών της, πέρασε στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης αγοράς με μερίδιο αγοράς 23%.
Όσον αφορά στις πωλήσεις της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του 2011 μειώθηκαν κατά 5%, εξέλιξη μάλλον καλή, δεδομένου ότι οι συνολικές πωλήσεις του κλάδου το αντίστοιχο διάστημα μειώθηκαν κατά 12%.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms τόνισε ότι λόγω της ύφεσης στην ελληνική αγορά, σημαντική διέξοδος για την εταιρεία αποτελούν οι

Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η άνοδος των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων

 
 
Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο εφέτος η άνοδος των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ, παράλληλα, συρρικνώθηκαν περαιτέρω, λόγω και του περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης στη χώρα, οι εισαγωγές.
Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν, ειδικότερα, τα εξής:

Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών τον Μάρτιο 2011 ανήλθε στο ποσό των 1.756,3 εκατ. ευρώ έναντι 1.420,6 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 23,6%.

Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων τον Μάρτιο 2011 ανήλθε στο ποσό των 3.341,2 εκατ. ευρώ έναντι 5.354,4 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2010.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΣΤΑΤ, τα στατιστικά στοιχεία των εισαγωγών των πετρελαιοειδών, υπολογίζονται σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία. Οι «ελλιπείς τελωνειακές διασαφήσεις», μετά από τον έλεγχό τους, για τον Μάρτιο 2010 που αφορούν στα πετρελαιοειδή έχουν ενσωματωθεί στην κατάρτιση των στατιστικών του εξωτερικού εμπορίου. Για αυτή την

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr