http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«Γεμίζει» το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 
Πρωτοβουλία για την προώθηση του χοιρινού κρέατος προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στον Πρόεδρο κ. Γιάννη Μπούρα και την διοίκηση της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Περιφερειάρχης με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να διαμορφωθεί η πρόταση της Περιφέρειας για το «καλάθι» αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Θεσσαλίας.
«Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τη χοιροτροφία καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο στη Θεσσαλία και μπορεί, με τις κατάλληλες συνθήκες, να έχει ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των χοιροτρόφων επισήμαναν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας την εκτίναξη στο κόστος παραγωγής λόγω των υψηλών τιμών στα δημητριακά και ζήτησαν να

Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ

http://thumbp2-ird.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=74309394043697333&mid=ACtuUtQAAToATWfQjQsW70u9poE&midoffset=1_4276329&partid=2&f=248&fid=Inbox
Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας
 
 Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «Ολύμπιος Ζευς» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες και μαθητές του επισιτιστικού κλάδου της Ελλάδας και των Βαλκανικών Χωρών.
Ο διαγωνισμός θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων με στόχο την προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού και τη μύηση του στα μυστικά της μαγειρικής και της γαστρονομίας. Χορευτικά, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμός τυριού φέτας, συμπόσιο επιστημών και επαγγελματιών, επιδείξεις μαγειρικής, παρουσιάσεις βιβλίων, Kalimera Breakfast, καλλιτεχνικές δημιουργίες καραμέλας και σοκολάτας, μοριακή κουζίνα με ελληνικά προϊόντα, έκθεση φωτογραφίας, αφιέρωμα στην Κερκυραϊκή κουζίνα, θα συνθέσουν την τριήμερη γιορτή της Γαστρονομίας. Οι επαγγελματίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα εκπλήξουν τους παρευρισκόμενους με τις νέες τεχνικές μαγειρικής και τους γευστικούς συνδυασμούς αναμειγνύοντας αρμονικά ελληνικά προϊόντα. Επιστήμονες και επαγγελματίες θα πλαισιώσουν το Διαγωνισμό με δράσεις που επιθυμούν να

Η tÜv austria hellas πιστοποιει τη hellenic quality foods


http://thumbp2-ird.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=74309394043697333&mid=ACluUtQAASuOTWz5dwMil0ThP4A&midoffset=1_4291271&partid=1.2&f=248&fid=Inbox 
Η TÜV AUSTRIA HELLAS απένειμε έπειτα από επιτόπια επιθεώρηση, δύο πιστοποιητικά συμμόρφωσης στην εταιρεία HELLENIC QUALITY FOODS (γνωστή και ως HQF). H HQF είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα που παράγει και διακινεί -τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό- τα προϊόντα Ζύμης ΚΑΝΑΚΙ, τα νωπά κοτόπουλα MIMIKOS, τις Κοτολιχουδιές και τα αλλαντικά από κοτόπουλο MIMIKOS, με ηγετική θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, η πιστοποίηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο και διαπιστευμένο οργανισμό TÜV AUSTRIA HELLAS, έγινε, βάσει του ISO 22000:2005 και του νέου προτύπου FSSC 22000 (που συμπεριλαμβάνει τις απαιτήσεις του ISO 22000 και του PAS 220) για

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, 20:00

logo.jpg
"P e a r l s"
Γιώργος Αγγελόπουλος
Ζωγραφική
Διάρκεια έκθεσης 2 έως 26 Μαρτίου 2011
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Αγγελόπουλου, “P e a r l s.Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., με δάσκαλο τον Γιώργο Γκολφίνο το 2007. Μετά από 4 χρόνια παρουσίας του στα εικαστικά με συμμετοχή του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις αποφασίζει να εκθέσει τα νέα του έργα  στην πρώτη του ατομική έκθεση.
Η Ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια Μαρία Κενανίδου γράφει για τον Γιώργο:
"Με τη προσωπική του γλώσσα και τις μαργαριταρένιες του διατομές, συνθέτει τον προσωπικό μικρόκοσμο-μακρόκοσμό του, μορφοποιώντας τον με την ποιητικά ωμή αμεσότητα του εκτιθέμενου υλικού, μέσα από τη συνύπαρξη και την όσμωση προσωπικών γλωσσοπλαστικών στοιχείων, ως όχημα πολυσημίας ή και αμφισημίας, συνθέτοντας ένα μοναδικό σύστημα αναφορών σημαινόντων.
...Τα έργα του αποτελούν την οργανική συνέχεια και εξέλιξη της προηγούμενης δουλειάς του, με μία τάση «ζουμαρίσματος», στηριζόμενου στη διαπίστωση ότι για την κατανόηση του απείρως μεγάλου, έχουμε

ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


http://www.mel.gr/assets/ph-melekounia.jpg
Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή δεν έχει τη δική της γεύση και νοστιμιά; Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου σας προτείνει να δοκιμάσετε το παραδοσιακό μελεκούνι της Ρόδου. Το μελεκούνι  παράγεται με αγνά υλικά, έχει υψηλή διατροφική αξία, μοναδική γεύση και αποτελεί ιδανική επιλογή για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο.  Είναι ένα υγιεινό γλύκισμα μόνο από μέλι, φυσικό σουσάμι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, λεμόνι και διάφορα μπαχαρικά.  Μοιάζει οπτικά με παστέλι αλλά όταν το δοκιμάσει κανείς θα καταλάβει ότι είναι διαφορετικό, είναι νοστιμότερο , πιο αρωματικό και μαλακό. Η Παράδοση μας διδάσκει ότι η φύση μπορεί να μας προσφέρει γλυκιά και υγιεινή ενέργεια χωρίς κανένα συντηρητικό ή

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr