http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food industrynews:: Boυτιά στα μεγέθη της Carrefour Μαρινόπουλος



ImageΗ μείωση των καταναλωτικών δαπανών και η σαφώς πιο επιφυλακτική συμπεριφορά των καταναλωτών φαίνεται ότι είχε άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, της Carrefour Μαρινόπουλος.
Σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 98,31% στα 320.413 ευρώ από 19,039 εκατ. ευρώ το 2008.
Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 59,76%, στα

::Icecream news:: Αγορά παγωτού: Συνταγή με φαντασία

 
Αγορά παγωτού: Συνταγή με φαντασία
Κάθε χρόνο, η αγορά του παγωτού γίνεται «στίβος» καινοτομίας και φαντασίας, καθώς οι εταιρείες εμπλουτίζουν το προϊοντικό τους portfolio με νέες γευστικές και αισθητικές προτάσεις. Ποιπς είναι τελικά ο ρόλος της καινοτομίας στην αγορά του παγωτού;
Πόσο μεγάλη είναι η γοητεία που ασκεί το «καινούργιο» στους καταναλωτές και ποιες είναι γενικότερα οι τάσεις που αφορούν σήμερα στη σχέση καταναλωτών και brands παγωτού; Μια γρήγορη ματιά στην αγορά, αποδεικνύει ότι τα super premium brands γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ωθώντας τις εταιρείες να ακονίζουν τη φαντασία τους και να προσφέρουν όλο και πιο εμπλουτισμένα προϊόντα.
Κάθε χρόνο, νέες γεύσεις
Η εταιρεία Algida λανσάρει κάθε χρόνο μια μεγάλη ποικιλία νέων παγωτών. Συγκεκριμένα για το 2010 τοποθετεί περί τις 18 νέες γεύσεις στην αγορά, σε μια ευρεία γκάμα κατηγοριών:

Αειφόρος ανάπτυξη: Η μόνη λύση για το μέλλον της γεωργίας.




«Μόνο μέσα από μια αειφόρο ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη, σταθερότητα τιμών, ανταγωνιστικότητα και προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο πρώην Επίτροπος Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Franz Fischler, συμφωνώντας με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Κατερίνα Μπατζελή, η οποία τόνισε την...... ανάγκη να γίνει μια νέα αρχή στην αγροτική ανάπτυξη που να αποσκοπεί στην πρόοδο και την ευημερία και που θα βοηθήσει τη χώρα στη νέα αναπτυξιακή πορεία της. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο «Διαμορφώνοντας το μέλλον μιας αειφόρου και καινοτόμου γεωργίας» που διοργανώθηκε από την BASF Ελλάς ΑΒΕΕ την περασμένη Παρασκευή, 4 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton.
Τόσο ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Fischler, όσο και η Υπουργός κατέληξαν ότι

::food news:: Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη εκτροφή σαλιγκαριών

 
Μια νέα υποσχόμενη αγροτική επένδυση είναι η εκτροφή σαλιγκαριών που ολοένα και κερδίζει έδαφος στην χώρα μας καθώς ήδη λειτουργούν περί τα 100 σαλιγκαροτροφεία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί Τρικαλινοί αγρότες, κυρίως νέοι σε ηλικία, στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικές καλλιέργειες και μια από αυτές είναι και η εκτροφή σαλιγκαριών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ενδιαφερομένων που ζητούν από την υπηρεσία ενημέρωση για τον τρόπο εκτροφής αλλά και το κόστος της επένδυσης που, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, επιδοτούνταν με 40% από τον αναπτυξιακό νόμο.
Η σαλιγκαροτροφία είναι συμβολαιακή γεωργία και ο ενδιαφερόμενος σαλιγκαροτρόφος θα πρέπει να αναζητήσει εταιρείες εμπορίας σαλιγκαριών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Η εν λόγω δραστηριότητα έχει δυο τύπους, την ανοιχτού ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου, όπως ονομάζεται και την κλειστού τύπου που απαιτεί και κάποιες υποτυπώδεις εγκαταστάσεις. Οι εκτάσεις που απαιτούνται δεν είναι πολύ μεγάλες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εδάφη χαμηλής ποιότητας και γονιμότητας.
Με μία έκταση 5 στρεμμάτων μπορεί κάποιος να έχει μια βιώσιμη εκμετάλλευση, καθώς η απόδοση ξεκινά από 1.000 και φτάνει τα 1.500 κιλά, ενώ φετινή τιμή για παράδειγμα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας σαλιγκαριών της Fereikos Helix, ανέρχεται σε 3,75 ευρώ το κιλό.
Για τις εκτάσεις μεσαίου μεγέθους (5 έως 10 στρεμμάτων) δεν απαιτείται η συνεχής παρουσία στο

::food news:: Όλες οι λεπτομέρειες για την ειδική ενίσχυση στο κρέας



ImageΤις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να λάβουν από του χρόνου οι κτηνοτρόφοι την ειδική ενίσχυση του άρθρου 68 για το αιγοπρόβειο κρέας, το βόειο κρέας και τις μοσχίδες αναπαραγωγής, προσδιορίζουν δύο νέες υπουργικές αποφάσεις της Κατερίνας Μπατζελή, που δημοσιεύτηκαν στις 9 Ιουνίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ολόκληρες οι αποφάσεις έχουν ως εξής: Λεπτομέρειες εφαρμογής του άρθρου 8 της υπ’ αριθμ. 262345/22-03-2010 ΚΥΑ (Β΄ 323) «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των μέτρων ειδικής στήριξης σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και του Κανονισμού 1120/2009 της Επιτροπής, για τον τομέα του αιγοπρόβειου κρέατος.

Μείωση τιμών στο ράφι για τα αγροτικά προϊόντα

 
Στη συγκράτηση του πληθωρισμού για το μήνα Μάιο συνέβαλαν οι μειώσεις τιμών των αγροτικών προϊόντων. Ειδικότερα, στα νωπά φρούτα (-9,9%), στο γιαούρτι (-4,5%), στα λαχανικά (-15,1%), στο ελαιόλαδο (-1,7%).

Ωστόσο από 4,8% τον Απρίλιο ο πληθωρισμό ανέβηκε σε 5,4% το Μάιο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009.
* Ο γενικός δείκτης του Μαΐου σε σύγκριση με τον Απρίλιο παρουσίασε αύξηση 0,8%.
* Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου '09 - Μαΐου '10 σε σύγκριση προς τον μέσο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου '08-Μαΐου '09 παρουσίασε αύξηση 2,3%.
17,8% πάνω τα τσιγάρα
Εκτός από τη βενζίνη, στην αύξηση του

"Η ΠΡΩΤΗ ΒΟΜΒΑ από την Χαλκιδική!"

"Το περίφημο και ιστορικό HOTEL-PALLINI της
Χαλκιδικής όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από την Διοίκηση του Συγκροτήματος
(που είχε κλείσει για λίγες εβδομάδες αφού

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr