http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::diet news::Πρωινό: 8 τρόποι για υγιεινό ξεκίνημα .

http://www.in2life.gr/dm_pictures/healthy_breakfast600_126822_61T961.jpg

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και – κατ’ επέκταση – και από το πρωινό. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Και σε αυτήν την περίπτωση όμως – όπως και σε πολλές ακόμα – οι Έλληνες αγνοούν επιδεικτικά τις προτροπές των επιστημόνων και κάνουν «του κεφαλιού τους» παραλείποντας το συγκεκριμένο γεύμα, τόσο για εκείνους όσο και για τα παιδιά τους. Γιατί είναι όμως, το πρωινό τόσο σημαντικό για τον οργανισμό μας και προς τι όλος αυτός ο... πανικός;

Καταρχήν, ένα θρεπτικό πρωινό αυξάνει την ενέργεια και «ανεβάζει» τα επίπεδα των θρεπτικών στοιχείων που είχαν «πέσει» όσο κοιμόμασταν. Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Επομένως, αν καταναλώνετε ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό κάθε μέρα, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πεινάσετε κατά την διάρκειά της.

Για του λόγου το αληθές, ιδού οχτώ πρωτότυπα και γευστικά πρωινά για να ξεκινήσετε την μέρα σας.

Tip: Καλό θα ήταν να ετοιμάσετε τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να κάνετε οικονομία... χρόνου.

Τηγανίτες με κουάκερ και φρούτα
Θρεπτικότατο και νόστιμο πρωινό που συνδυάζει διαιτητικές ίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία και "γερές" δόσεις ενέργειας (μπανάνες, μέλι)

Υλικά (δύο μερίδες) :
- Βρώμη 100γρ (Κουάκερ)
- 4-5 ασπράδια αυγού σκέτα
- 1 ολόκληρο αυγό
- Μερικές σταφίδες (20γρ) ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια ή οποιοδήποτε φρούτο της επιλογής σας
- Λίγη κανέλα
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Μέλι ή μαρμελάδα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε το μάτι, όχι στο maximum όμως. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάμε από την ανάποδη και κάνουμε το ίδιο. Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ. Φράουλες, σταφύλι κτλ. για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Ομελέτα με πανδαισία λαχανικών
Γρήγορο και εύκολο στην δημιουργία του πιάτο, ιδανικό για πρωινό γεύμα και με μικρή ποσότητα θερμίδων. Μπορείτε επίσης να το συσκευάσετε σε τάπερ και να το καταναλώσετε στην δουλειά.

in2life.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr