http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

 ::fruit news:: Δυναμικό "παρών" της Ελλάδας στη Fruit Logistica

http://www.agronews.gr/images/stories/content_images_old/fruit_logistica.jpg
Θετικός είναι ο απολογισμός των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2010, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, Messe Berlin, με την παράλληλη διεξαγωγή του συνεδρίου Freshconex και η φετινή έκθεση έσπασε και πάλι - παρά την οικονομική κρίση - ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών.

Συμμετείχαν 2.302 εκθέτες από 72 χώρες (11% των εκθετών από τη Γερμανία και 89% από το εξωτερικό) έναντι 2.280 εκθετών το 2009. Η Έκθεση απέδειξε για μία ακόμη φορά το διεθνή χαρακτήρα της, καθώς την επισκέφθηκαν πάνω από 53.000 εμπορικοί επισκέπτες (αύξηση 6% έναντι των επισκεπτών το 2009) από 130 χώρες (20% των επισκεπτών από τη Γερμανία και 80% από το εξωτερικό) και πάνω από 1.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
Στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας, που κάλυπτε συνολική επιφάνεια 423 τετρ. μέτρων, 17 εξαγωγικές επιχειρήσεις και φορείς, που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό παραγωγών, πρόβαλαν μια ευρεία γκάμα φρούτων και λαχανικών, καθώς και είδη συσκευασίας αυτών.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι παρακάτω: ZEΥΣ Ακτινίδια A.Ε., Mητροσύλης Α.Ε., Γεώργιος Ν. Φραγκίστας ΑΕ, Φρούτα Πρωτοφανούση ΑΕ, Σούλης ΑΒΕΕ, Επιμελητήριο Καβάλας, Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου, ELFRUT, Ένωση Ομάδων Παραγωγών Σπαραγγιού, Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μέσης, AΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Aγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Επισκοπής, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελίκης, AΣΕΠΟΠ Νάουσας, Α.Σ. Επισκοπής, VENUS GROWERS.
Οι Έλληνες εκθέτες αξιολόγησαν θετικά τη συμμετοχή τους, καθώς πραγματοποίησαν συναντήσεις με εισαγωγείς, διανομείς, αντιπροσώπους, χονδρεμπόρους και καταστήματα λιανικής από μεγάλο αριθμό χωρών εκτός της Γερμανίας όπως: Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Ουκρανία, Ιταλία, Σλοβακία, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ, κλπ., και πλέον του 70% των εκθετών δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση της Fruit Logistica.

agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr