http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::milk news:: Με συμβόλαια οι παραδόσεις στο αγελαδινό γάλα

Στην προώθηση ενός συστήματος συμβολαιακής κτηνοτροφίας, όσον αφορά τον γαλακτοκομικό τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί η κατοχύρωση των κτηνοτρόφων έναντι των αγοραστών συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε σύσκεψη αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Το νέο σύστημα στις αγοραπωλησίες του γάλακτος θα παρέχει ασφάλεια στους παραγωγούς που παραδίδουν το προϊόν τους, παραδέχτηκαν οι παριστάμενοι, ενώ τον τύπο συμβολαίου θα ετοιμάσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, όπως αναφέρει στο paseges.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Τάκης Πεβερέτος, τόσο η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή όσο και ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, συμφώνησαν στη δημιουργία καταστατικού για την συνεταιριστική οργάνωση των αγελαδοτρόφων της χώρας. Το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του μήνα.

Συνεργασία με τους παραγωγούς θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα ώστε να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθούν στους παραγωγούς 47 εκατ. ευρώ από το ΙΙ πυλώνα του health check.

Στη συνάντηση δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας, με τους οποίους η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα. Τότε αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα με τις τιμές στο γάλα και τις μειώσεις που δεν δέχονται οι παραγωγοί.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr