http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Ικανοποίηση παραγωγών λαϊκών για επιστροφή ΦΠΑ

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/laiki-paragogos.jpg
Θετικά υποδέχτηκαν οι αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο φορολογικό νομοσχέδιο και, σύμφωνα με την οποία, θα υπόκεινται μεν σε ΦΠΑ 10%, ωστόσο θα επιστρέφεται στον πωλητή 5% της αξίας των πωλήσεων, όπως αυτή προκύπτει από το τηρούμενο βιβλίο εσόδων - εξόδων.

Μιλώντας στο Agronews, o πρόεδρος της ομοσπονδίας των αγροτών-πωλητών λαϊκών αγορών, Παντελής Μόσχος χαρακτήρισε την τροπολογία ως ένα πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Έκανε, παράλληλα, λόγο για μια αισθητή μεταστροφή του κλίματος: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα πιο θετικό κλίμα αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος και από την διάθεση συνεργασίας που επέδειξε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μόσχος και οι εκπρόσωποι των παραγωγών είχαν πλήθος συναντήσεων τόσο με τη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Οικονομικών όσο και με τον υφυπουργό Οικονομίας, Σταύρο Αρναουτάκη: «Πιστεύω ότι έκαναν πράγματι ότι μπορούσαν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Το υπουργείο έδειξε διάθεση και φάνηκε να αντιλαμβάνεται την ανάγκη για διαχωρισμό παραγωγών-εμπόρων».

Δήλωση Κόλλια - Κασαπίδη

"Ύστερα από τη γενική κατακραυγή και τις πιέσεις που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, ο υπουργός αναγνώρισε δίκιο στο αίτημα των αγροτών πωλητών λαϊκών αγορών και προχώρησε σε τροποποίηση του άρθρου 62.

Μία τροποποίηση όμως άτολμη, ασαφή και δαιδαλώδη, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αγρότη ως έμπορο και που, σε καμία περίπτωση, δεν μας ικανοποιεί.

Εμμένουμε στην άποψή μας για την τροποποίηση των άρθρων 19 και 62, σύμφωνα με τις τροπολογίες που καταθέσαμε. Ζητούμε την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ 10% και τήρησης βιβλίων β' κατηγορίας όλων των κατά κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα αγροτών- πωλητών αγροτικών προϊόντων, που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές του Νομού τους, όμορων Νομών, καθώς και των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης".

www.agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr