http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news::Αντιδράσεις για την τροπολογία ΥΠΟΙΑΝ περί «bake off»


Αντιδράσεις για την τροπολογία ΥΠΟΙΑΝ περί «bake off»

Έντονη δυσφορία στον κλάδο της αρτοβιομηχανίας προκάλεσε το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για την αναμόρφωση της νομοθεσίας που καθορίζει τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων παραγωγής και διάθεσης προϊόντων περάτωσης έψησης (bake-off).

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι η τροπολογία έχει αλλάξει προς το δυσμενέστερο για την αρτοβιομηχανία σε σχέση με το σχέδιο τροπολογίας που είχε αποστείλει πρόσφατα το υπουργείο στην Ε.Ε. προς έγκριση.

Τονίζουν ειδικότερα ότι στην κλίμακα με τις παραγόμενες ποσότητες, οι αντιστοιχίες των τετραγωνικών μέτρων που αφορούν στις εγκαταστάσεις του bake off έχουν αλλάξει προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τα εμπόδια για την απελευθέρωση της σχετικής αγοράς στην οργανωμένη λιανική.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αρτοβιομηχανίας, το υπουργείο εφάρμοσε την αρχή της αναλογικότητας με βάση τον όγκο του bake off που διακινείται ανά σημείο πώλησης, αυξάνοντας όμως τα τετραγωνικά μέτρα που προέβλεπε η αρχική τροπολογία.

«Αν το υπουργείο επιμείνει μέχρι και την ψήφιση του νόμου στα τ.μ. που όρισε βάσει της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή, η καταδίκη της Ελλάδος στα κοινοτικά όργανα είναι δεδομένη», επισημαίνουν κορυφαίοι κύκλοι της αρτοβιομηχανίας.

Marketing Week Online( 18 Μαΐου 2010)
marketingweek.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr