http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::milk news:: Πήρε ΦΕΚ η έκτακτη ενίσχυση για τους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αριθμό 267028, που αφορά την κατανομή έκτακτου ποσού στήριξης 1.581.891 € στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση η....... κατανομή του έκτακτου ποσού στήριξης αφορά τους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος, που κατέχουν ποσόστωση, βάσει των ετήσιων ισοδύναμων παραδόσεών τους κατά το οικονομικό έτος 2009 (τουλάχιστον 3.000 kg ισοδύναμες παραδόσεις) και γίνεται ως εξής:

  • Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις από 3.000 kg μέχρι και 25.000 kg κατανέμεται εφ' άπαξ ποσό ύψους 150 €.

  • Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 25.000 kg μέχρι και 50.000 kg κατανέμεται εφ' άπαξ ποσό ύψους 300 €.

  • Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 50.000 kg μέχρι και 100.000 kg κατανέμεται εφ' άπαξ ποσό ύψους 400 €.

  • Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 100.000 kg μέχρι και 150.000 kg κατανέμεται εφ' άπαξ ποσό ύψους 500 €.

  • Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 150.000 kg κατανέμεται εφ' άπαξ ποσό ύψους 600 €.

Ο ΕΛΟΓΑΚ καταρτίζει την κατάσταση δικαιούχων, με το ύψος ενίσχυσης του κάθε παραγωγού, με βάση τα τηρούμενα σε αυτόν στοιχεία δηλώσεων παραδόσεων γάλακτος και την αποστέλλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ το αργότερο 1 εβδομάδα από την ισχύ της παρούσας.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προβαίνει στην οριστικοποίηση του ποσού ενίσχυσης των δικαιούχων με βάση τις καταστάσεις δικαιούχων που θα καταρτιστούν από τον ΕΛΟΓΑΚ και τα στοιχεία του ΟΣΔΕ. Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν είναι καταχωρημένος στο ΟΣΔΕ, καλείται το αργότερο 10 ημέρες μετά τη δημοσίευση της παρούσας να αποστείλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ αίτηση καταχώρισης.

Οι επιλέξιμες ποσότητες παραδόσεων γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνούν τις μέγιστες ποσότητες που αντιστοιχούν στις διατηρούμενες στην εκμετάλλευση κατά το έτος 2009 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, με βάση την αναλογία απόδοσης max 7000 κιλά γάλακτος / αγελάδα ετησίως.

Στην περίπτωση όμως που βάσει βεβαίωσης από Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων η απόδοση των ζώων είναι υψηλότερη, λαμβάνεται υπόψη η αυξημένη απόδοση. Τυχόν σχετική βεβαίωση θα πρέπει να έχει υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς στον ΟΠΕΚΕΠΕ το αργότερο 10 ημέρες μετά τη δημοσίευση της παρούσας.

Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων με το ΟΣΔΕ καταρτίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων και στη συνέχεια αναρτώνται με τη συνήθη διαδικασία ανάρτησης στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΟΓΑΚ επί 1 εβδομάδα, περίοδο κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης. Οι ενστάσεις θα αφορούν μόνο τυχόν λάθη ή παραλείψεις για παραγωγούς που ανήκουν στην κατηγορία δικαιούχων βάσει της παρούσας απόφασης.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ είτε απ΄ευθείας είτε μέσω του ΕΛΟΓΑΚ, εξετάζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ και τον ΕΛΟΓΑΚ και τα αποτελέσματα αναρτώνται επί 1 εβδομάδα στους παραπάνω τόπους ανάρτησης.

Σε περίπτωση που προκύψει μετά την εξέταση των ενστάσεων ανάγκη για επιπλέον ποσό αναδιανομής αυτό θα προκύψει από οριζόντια γραμμική μείωση.

Οι πληρωμές γίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν την 30 Ιουνίου 2010.

Η απόφαση : http://www.elogak.gr/docPaths/FEK%20625.pdf

www.agroschannel.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr