http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::feta news:: Μιχ. Καρχιμάκης: Αναποτελεσματικό το πλαίσιο προστασίας για τη φέτα στο εξωτερικό

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, είναι κυρίως το ότι στις διεθνείς αγορές κυκλοφορούν προϊόντα άλλων χωρών και με παραπλανητικές ονομασίες και σήματα προσπαθούν να εξαπατήσουν καταναλωτές. Ότι δηλαδή, το προϊόν είναι ελληνική φέτα και αποκομίζουν όπως όλοι ξέρουμε, παράνομα οφέλη. Στην πράξη δηλαδή, πρέπει να αναμορφώσουμε τη διαδικασία ελέγχου της ονομασίας «φέτα», από όποιες αγορές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις τρίτες χώρες», ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχ. Καρχιμάκης στη βουλή.

«Σε αυτές τις αγορές πραγματικά, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που μέχρι σήμερα υπάρχουν, σε σχέση πάντα με την προστασία του εθνικού μας προϊόντος, γιατί, η απλή καταγραφή των περιστατικών καταστρατήγησης του σήματος της φέτας και η παρακολούθηση των αγορών δεν επαρκεί πια. Πρέπει να μπούμε σε πιο συστηματικούς ελέγχους και οι εμπορικοί μας ακόλουθοι να είναι πιο κοντά στις ξένες αγορές.

Πρέπει λοιπόν, να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο προστασίας με βάση το οποίο θα επιτυγχάνουμε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε όσες εταιρίες και φορείς καταστρατηγούν το κοινοτικό δίκαιο, αναφορικά με τη φέτα.

Ο στόχος μας είναι από την απλή καταγραφή καταγγελιών, υποβολή συστάσεων να περάσουμε στο επίπεδο -και στο διεθνές επίπεδο, στο εξωτερικό- των οικονομικών κυρώσεων με αποτρεπτικό χαρακτήρα για τους παραβάτες.

Οι διεργασίες με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών φέρνουν αποτελέσματα μέχρι ενός ορίου. Αλλά οφείλουμε, με βάση τη σπουδαιότητα του προϊόντος να υιοθετήσουμε και σύγχρονες νομικές μεθόδους οικονομικών διεκδικήσεων, ξεπερνώντας τις απλές συστάσεις και τις διαβεβαιώσεις.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουν κινηθεί και άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αντίστοιχης σημασίας εθνικά τους προϊόντα με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, των οποίων τα παραδείγματα και την εμπειρία είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε να αξιοποιήσουμε.

Είμαστε αποφασισμένοι, να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε το εθνικό μας προϊόν. Γιατί ξέρουμε, ότι αποτελεί όχι μόνο το σημαντικότερο εργαλείο στήριξης της κτηνοτροφίας της χώρας μας, αλλά και γιατί προσβλέπουμε ότι στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ισχυρού αγροτοδιατροφικού τομέα παραγωγής η φέτα μπορεί και πρέπει να παίξει ένα κυρίαρχο ρόλο», κατέληξε ο κ. Καρχιμάκης.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr