http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news::Η μεγαλύτερη ντοματοσαλάτα στην Ιεράπετρα.

ImageΔιήμερο πρωτότυπων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν την κατασκευή της μεγαλύτερης σαλάτας στον κόσμο αλλά και ….ντοματοπόλεμο στην παραλία της Γρα Λυγιάς, διοργανώνει ο δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με τις ομάδες παραγωγών και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Στόχος τους είναι να προβληθούν με κέφι και φαντασία τα υγιεινά, αγροτικά προϊόντα του τόπου τους, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα μέσα του Ιουνίου, Σαββατοκύριακο, σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες. Ήδη η αρμόδια επιτροπή της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Ιεράπετρας έχει καταθέσει για υπογραφή στην εταιρεία του Βιβλίου Γκίνες 14ασέλιδο συμβόλαιο, για τη μεγαλύτερη σαλάτα στον κόσμο.

Οι επικεφαλής της διοργάνωσης και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Σπύρος Τσικαλουδάκης και το μέλος της διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αργύρης Πανταζής στοχεύουν στη δημιουργία μιας χωριάτικης σαλάτας βάρους άνω των 11 τόνων! Έτσι, θα «σπάσουν» το παγκόσμιο ρεκόρ που σήμερα έχει το Ισραήλ με μία μαρουλοσαλάτα βάρους 10,265 τόνων….

Η σαλάτα θα παρασκευαστεί στην πλατεία της Ιεράπετρας, από περίπου 250 εθελοντές, σε ελεγμένα αυστηρές υγειονομικές συνθήκες, με τα προϊόντα να πλένονται και να τεμαχίζονται μπροστά στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού.

Θα χρησιμοποιηθούν 7 τόνοι τομάτες, 3 τόνοι αγγούρια, 1 τόνος φέτα, 500 κιλά πιπεριές, 500 λίτρα ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι «όσο σηκώσει»

Η σαλάτα «γίγας» θα τοποθετηθεί σε ένα τεράστιο μεταλλικό σκεύος διαμέτρου περίπου 10 μέτρων (!!), επικαλυμμένο με ειδικό για τρόφιμα υλικό.

Τα υλικά της σαλάτας θα προέλθουν από ομάδες παραγωγών, δημοπρατήρια και συνεταιριστικές οργανώσεις της περιοχής.

Και…ντοματοπόλεμος!

ImageΤη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το πιθανότερο να είναι Κυριακή, θα γίνει άλλη μία πρωτότυπη εκδήλωση, αυτή τη φορά στην παραλία, επειδή οι συμμετέχοντες θα νοιώθουν συχνά την ανάγκη να… βουτήξουν στη θάλασσα. Θα γίνει ντοματοπόλεμος στην παραλία της Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας, μεταξύ…. «αντιμαχόμενων» ομάδων που θα παλέψουν σκληρά για τη νίκη!!

Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής και ο πολιτιστικός σύλλογος Γρα Λυγιάς προετοιμάζουν με απίστευτο κέφι τη διοργάνωση η οποία θα δημιουργήσει εμπειρίες και εικόνες που θα θυμούνται όλοι μια ζωή…

Κι όπως γίνεται πάντα στην Κρήτη οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακό γλέντι στη Γρα Λυγιά. Αυτονόητο είναι ότι στο γλέντι θα υπάρχουν άφθονο κρασί και εκπληκτικά, κρητικά, παραδοσιακά εδέσματα παρασκευασμένα από προϊόντα της περιοχής.

agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr