http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news::Τσιόλος: Κάντε αίτηση χρηματοδότησης για την προώθηση προϊόντων αιγοπροβατοτροφίας!

Έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους αιγοπροβατοτρόφους

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική , όπως διαμορφώθηκε μετά το διαγνωστικό έλεγχο, αποσκοπεί κυρίως στην επίτευξη μιας γεωργίας, ναι μεν ανταγωνιστικής και περισσότερο προσανατολισμένης προς την αγορά, αλλά και αειφορικής. Γι αυτό και κατά το "διαγνωστικό έλεγχο" της ΚΓΠ λήφθηκαν υπόψη οι...... εξελίξεις στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας, υπό το πρίσμα και της δυνατότητας που αυτός έχει, να παρέχει δημόσια αγαθά τόνισε ο αρμόδιος Επίτροπος απαντώντας σε ερώτησης του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη .

Ως αποτέλεσμα, η υφιστάμενη ΚΓΠ αποτελεί ευκαιρία για αξιοποίηση από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας σειράς μέτρων πολιτικής για τη στήριξη του τομέα της αιγοπροβατοτροφίας. Αυτά περιλαμβάνουν τη διατήρηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε περιοχές με περιορισμένες εναλλακτικές οικονομικές δυνατότητες, την εφαρμογή του "άρθρου 68" για ειδική στήριξη γεωργών σε ορισμένες περιοχές που ειδικεύονται στην αιγοπροβατοτροφία και για αποζημιώσεις γεωργών για οικονομικές ζημιές εξαιτίας ζωονόσων, τη χρήση των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης για την εκτροφή προβάτων με στόχο την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και την προστασία της βιοποικιλότητας, τη χρήση των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του δυναμικού παραγωγής των εκτροφέων αιγοπροβάτων, συμπεριλαμβανομένης της συγχρηματοδότησης της αγοράς εξοπλισμού για την εισαγωγή συστηματος ηλεκτρονικής αναγνώρισης ή άλλων νέων προτύπων, τη στήριξη επενδύσεων για βελτίωση των επιδόσεων και συμμόρφωση με τα νέα κοινοτικά πρότυπα που εισάγονται στην εθνική νομοθεσία, τη χορήγηση ετήσιας κατ΄ αποκοπή ενίσχυσης για 5 χρόνια από τη μέρα που ένα πρότυπο γίνεται υποχρεωτικό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες που πρέπει να το εφαρμόσουν να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο κόστος. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ζήτησης για τα προϊόντα αιγοπροβατοτροφίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει έκκληση στον τομέα να υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης για την προώθηση των προϊόντων του.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας, ο Σ. Δανέλλης τόνισε οτι "Έίναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει την αιγοπροβατοτροφία ως τομέα με μεγάλες δυνατότητες να δώσει απαντήσεις σε δύο από τις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αναμενόμενη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και η συρρίκνωση της βιοποικιλότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενημέρωση των πολιτών για το δυναμισμό που μπορεί να αποκτήσει η αιγοπροβατοτροφία και για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που αυτή μπορεί να προσφέρει είναι κρίσιμη για την προώθηση των προϊόντων της αιγοπροβατοτροφίας στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στις τρίτες χώρες. Η αιγοπροβατοτροφία έχει και ένα άλλο πρόσωπο από αυτό στο οποίο έχουμε συνηθίσει και αυτό είναι που της προσδίδει μεγάλες δυνατότητες συμβολής στην πράσινη ανάπτυξη και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων μεγάλης διατροφικής αξίας. Επομένως, ο τομέας θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του δίνονται σήμερα και ακόμα περισσότερο θα υπάρξουν στο μέλλον για επαναπροσανατολισμό του προς αυτήν την κατεύθυνση".

agroschannel.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr