http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Μουχλιασμένο γιαούρτι και ληγμένος ορός.

...Αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου τον Μάρτιο Μουχλιασμένο γιαούρτι και φυσικός ορός για βρέφη που είχε λήξει από τον Ιούλιο του 2009, διατέθηκαν σε καταναλωτές τον Μάρτιο, ενώ διαπιστώθηκε ότι εταιρία χρέωνε με «καπέλο» 25%, αλλά και κλειδαράς που χρέωσε πελάτη για άσκοπη μετάβαση για άνοιγμα πόρτας, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει…

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Νίκο Ντίτορα, κατά τον απολογισμό του Τμήματος Προστασίας Καταναλωτή, της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων Ν. Μαγνησίας (Διευθύνσεις Εμπορίου, Κτηνιατρικής, Υγεία, Αγροτικής Ανάπτυξης, Χημική Υπηρεσία Βόλου και ΕΦΕΤ), για το μήνα Μάρτιο, έγιναν 13 δειγματοληψίες διαφόρων προϊόντων.

Τον περασμένο μήνα έγιναν 99 αγορανομικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, πρατήριο υγρών καυσίμων εισέπραξε υψηλότερη τιμή για βενζίνη, από την πινακίδα που βρισκόταν στην είσοδο του πρατηρίου.

Επίσης, παραγωγός - πωλητής οπωροκηπευτικών ειδών λαϊκών αγορών, που είχε άδεια της Νομαρχίας, δεν τηρούσε το προβλεπόμενο τριπλότυπο δελτίο αποστολής.

Σε έλεγχο της υπηρεσίας για πλανόδιους πωλητές στο Γορίτσα, ανέφερε ο αντινομάρχης, διαπιστώθηκε ότι ένας πωλούσε πλαστικές καρέκλες, τραπέζια, πιθάρια και μουσαμάδες και ο δεύτερος πατάτες και πορτοκάλια και οι δύο χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.

Όσον αφορά στα βενζινάδικα, υπήρχε καταγγελία από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, για πρατήρια υγρών καυσίμων στη Ν. Αγχίαλο, που διέθεταν νοθευμένα καύσιμα, ωστόσο μετά από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νοθευμένη.

Το Τμήμα Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου της Ν.Α. Δυτικής Αττικής, έστειλε έγγραφο στη ΝΑΜ που ανέφερε ότι καταναλώτρια αγόρασε καρέκλα γραφείου, που υποτίθεται ότι ήταν καλυμμένη με δέρμα, αποδείχτηκε ότι ήταν απομίμηση δέρματος.

Πολλές καταγγελίες
Τον περασμένο μήνα υποβλήθηκαν επτά καταγγελίες πολιτών, επισήμανε ο αντινομάρχης. Μια αφορούσε στραγγιστό γιαούρτι, που είχε σημάδια ευρωτίασης (μούχλας) και αγοράστηκε από καταναλωτή από σούπερ μάρκετ.

«Όταν οι καταναλωτές βρίσκουν αλλοιωμένα τρόφιμα με εμφανή σημάδια, καλό είναι να μην το υποδεικνύουν στο κατάστημα που το αγόρασαν, αλλά να το πηγαίνουν αμέσως στην Ένωση Καταναλωτών ή στη Διεύθυνση Εμπορίου, για να μπορούν οι υπηρεσίες να εξακριβώσουν την παρτίδα. Ενώ υπήρχε καταγγελία ότι μύριζε ένα κοτόπουλο, έγινε έλεγχος μετά από τρεις ώρες και είχε εξαφανιστεί από το μάρκετ όλη η παρτίδα», δήλωσε ο κ. Ντίτορας.

Μια καταγγελία αφορούσε εταιρία ηλεκτρολογικού - ηλεκτρονικού - ψηφιακού και επικοινωνιακού υλικού, που εισέπραξε τιμή για αγορά προϊόντος 9,98 €, έναντι των 8 €, που ήταν η αναγραφόμενη, δηλαδή με «καπέλο» κατά 25%.
Καταγγελία έγινε και κατά φαρμακείου του Βόλου, για πώληση παραφαρμακευτικού προϊόντος (αμπούλες φυσικού ορού για βρέφη), που είχε λήξει από τον Ιούλιο του 2009.

Εντωμεταξύ συμπολίτης, φώναξε κλειδαρά, γιατί κλειδώθηκε έξω, αλλά, μέχρι να πάει, είχε ανοίξει την πόρτα. Ωστόσο, ο κλειδαράς τον χρέωσε και του έκοψε και απόδειξη. Όπως διαπιστώθηκε από την υπηρεσία, στον τιμοκατάλογο ανέγραφε ότι χρέωνε την άσκοπη μετάβαση για άνοιγμα πόρτας, οπότε δεν διαπιστώθηκε παράβαση.

magnesianews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr