http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::wine news:: "Φεσώνει" τη Ρουμανία η μαύρη αγορά κρασιού

ImageΠοσοστό άνω του 70% της ετήσιας παραγωγής κρασιού ή περίπου 4 εκατομμύρια εκατόλιτρα δεν φορολογούνται και διατίθενται στη "μαύρη αγορά", σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρουμανικής ένωσης οινοπαραγωγών, Οβίντιου Γκεόργκε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ρουμανία να έχει απώλειες άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε ετήσια βάση.

"Η ετήσια παραγωγή κρασιού στη Ρουμανία διαμορφώνεται στα 5,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα, ωστόσο οι φόροι που καταβάλλονται αφορούν μόνο το 1,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Τα υπόλοιπα αφορούν την ιδιωτική κατανάλωση στη μαύρη αγορά" επισήμανε ο κ. Γκεόργκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαιρέσει τους ιδιώτες οινοπαραγωγούς από την φορολογία για- το ανώτερο - 20 εκατόλιτρα κρασιού και όσοι παράγουν από 20 μέχρι 1.000 εκατόλιτρα κρασιού θα πρέπει να φορολογηθούν. "Οι μικροί παραγωγοί πρέπει να πληρώνουν φόρους για την ποσότητα που πωλούν", είπε ο κ. Γκεόργκε.

Ένα άλλο πρόβλημα, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ρουμανικής ένωσης οινοπαραγωγών, είναι ότι ο κύριος όγκος του κρασιού (το 60%) που παράγεται στη Ρουμανία είναι λευκό κρασί, ενώ η ευρωπαϊκή αγορά ζητά κόκκινο κρασί. Ο κ. Γκεόργκε πρότεινε η κυβέρνηση να παρέχει οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνει τους οινοπαραγωγούς να συμμετέχουν στις ενώσεις, παρά να δρουν ιδιωτικά, ούτως ώστε να βοηθηθούν.

Πηγή: agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr