http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Οι Copa - Cogeca τόνισαν στους ευρωβουλευτές πως είναι άκρως απαραίτητη η στήριξη των αγροτών στην μετά το 2013 εποχή


Ως άμεσο επακόλουθο της αύξησης της ζήτησης τροφίμων, αλλά και της αύξηση της μεταβλητότητας των τιμών παραγωγού, οι Copa και Cogeca σε δημόσια ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισαν πως είναι άκρως απαραίτητη η στήριξη των αγροτών της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013, ώστε να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον ζωτικό τους ρόλο στην παραγωγή υψηλής ποιότητας τροφίμων.

Η κίνηση αυτή έγινε σε μια ακρόαση για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013, που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μιλώντας κατά την προφορική διαδικασία ο Αντιπρόεδρος της Copa, κ. Gerd Sonnleitner, επισήμανε: «Έχοντας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών, την ακραία αστάθεια των τιμών και την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης τροφίμων, είναι σημαντικότερο από ποτέ για να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ μπορεί να διατηρήσει και να αναπτύξει το παραγωγικό δυναμικό της. Αλλά με το αγροτικό εισόδημα να έχει φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα, να είναι δηλαδή λιγότερο από το 50% του μέσου εισοδήματος σε άλλους τομείς, χρειάζονται ριζοσπαστικές δράσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Πρώτον και κύριον, οι άμεσες ενισχύσεις προς τους αγρότες στο πλαίσιο της ΚΑΠ πρέπει να διατηρηθούν. Δεύτερον, τα τρέχοντα μέτρα της ΕΕ για τη διαχείριση της αγοράς πρέπει να συνεχιστούν, ενώ απαιτούνται και νέα μέτρα. Έχουμε μπροστά μας, επίσης, σειρά μέτρων, όπως η παροχή ενός δικτύου ασφαλείας για τους αγρότες για περιόδους σοβαρής κρίσης, προκειμένου να αντισταθμίζονται οι απώλειες εισοδήματος».

«Πρέπει επίσης να ενισχυθεί η θέση των αγροτών της Ε.Ε. στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συγκέντρωση των προϊόντων μέσω οργανώσεων παραγωγών, και ιδιαίτερα συνεταιρισμών. Επιπλέον, χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή πολιτική προώθησης προκειμένου να διατηρηθεί η παρουσία μας στις διεθνείς και εγχώριες αγορές. Κάνουμε, κατά συνέπεια, έκκληση προς τους πολιτικούς της ΕΕ να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει μια ισχυρή ΚΑΠ, με ισχυρό προϋπολογισμό, η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγή οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών. Άλλωστε, ο Ευρωπαϊκός αγροτικός τομέας παρέχει τρόφιμα σε 500 εκατομμύρια καταναλωτές και απασχόληση για σχεδόν 30 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους συμβάλλουν στην οικονομική βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής των αγροτικών περιοχών».

Πηγή: paseges.gr


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr