http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::dairy news::Ενίσχυση του τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων

Την ιδέα του να παρουσιάσει εντός του 2010 δέσμη νομοθετικών μέτρων για τη βελτίωση της λειτουργίας του τομέα των γαλακτοκομικών, μην περιμένοντας τα αποτελέσματα των συζητήσεων σχετικά με το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013, επιβεβαίωσε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Dacian Cioloş, κατά την διάρκεια του συνεδρίου «Ποιο είναι το μέλλον για το γάλα;», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Μαρτίου.

Μιλώντας σε περισσότερους από 400 αντιπροσώπους της εφοδιαστικής αλυσίδας των γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και εμπλεκόμενους από τον πολιτικό και διοικητικό τομέα, ο Επίτροπος υπενθύμισε την πολύ μεγάλη περσινή κρίση του γαλακτοκομικού τομέα. «Σιγά-σιγά, έχουμε διόρθωση της κατάστασης, χάρη τα διαχειριστικά μέτρα της αγοράς που χρησιμοποιούνται όπως η παρέμβαση και η ιδιωτική αποθεματοποίηση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία των άμεσων ενισχύσεων για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος» τόνισε ο Επίτροπος.

Ο Επίτροπος επανέλαβε επίσης ότι οι ποσοστώσεις δεν αποτελούν λύση για το μέλλον του τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων μετά το 2015. «Εν ολίγοις, για μια νέα κατάσταση, χρειαζόμαστε νέους μηχανισμούς που ταιριάζουν στις νέες συνθήκες και τις φιλοδοξίες της πολιτικής μας» είπε ο κ. Cioloş, ενώ έκανε έκκληση για ένα αειφόρο προσανατολισμό προς την αγορά, με εργαλεία καταπολέμησης της ακραίας αστάθειας των τιμών, αλλά που δεν θα είναι κατά της φυσικής εξέλιξης των αγορών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Επίτροπος επανέλαβε την ανάγκη να υποβάλει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της λειτουργίας του τομέα των γαλακτοκομικών. «Θα λάβω υπόψη τις συστάσεις της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για το γάλα, τον Ιούνιο. Έτσι θα έχουμε μια συζήτηση σχετικά με τις συστάσεις στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας τον Ιούλιο και ελπίζω να είμαι σε θέση να παρουσιάσω μια δέσμη νομοθετικών μέτρων από το τέλος του έτους», είπε. «Χρειαζόμαστε άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα» εξήγησε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το είδος των μέτρων που θα προτείνει, ο Επίτροπος είπε ότι θα περιμένει τις συστάσεις της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου. «Τίποτα δεν αποκλείεται για την ώρα. Ωστόσο, δεν θα είναι δημοσιονομικά μέτρα, αλλά κανονιστικά μέτρα» τόνισε.

Πηγή:paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr