Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αναλύσεων που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα των προϊόντων της μέλισσας στη διατροφή, νέες μέθοδοι ανάλυσης και ελέγχου του μελιού και θα συζητηθεί η ισχύουσα νομοθεσία που φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί τροχοπέδη για τους μελισσοπαραγωγούς.
"Είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να διεισδύσουμε και να καταγράψουμε με τόση σαφήνεια τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους μελιού, ανάλογα με τη βοτανική και γεωγραφική του προέλευση, ώστε να μην κατηγορούνται άδικα οι μελισσοκόμοι για νοθείες", εξηγεί ο καθηγητής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προιόντων μέλισσας θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 150 ειδικοί επιστήμονες από όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2010.
enet.gr