http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::honey news::Το ΑΠΘ στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το μέλι.

Παγκόσμιο συνέδριο, που αφορά στο μέλι, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από τις 7 μέχρι τις 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί συγκριτική έρευνα που αφορά στα χαρακτηριστικά και στην ποιότητα του δασόμελου (μέλι ελάτης, πεύκου, βαλινιδιάς, καστανιάς κλπ), η οποία ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 17 διαφορετικών χωρών και 29 επιστημόνων.

Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αναλύσεων που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα των προϊόντων της μέλισσας στη διατροφή, νέες μέθοδοι ανάλυσης και ελέγχου του μελιού και θα συζητηθεί η ισχύουσα νομοθεσία που φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί τροχοπέδη για τους μελισσοπαραγωγούς.

"Είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να διεισδύσουμε και να καταγράψουμε με τόση σαφήνεια τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους μελιού, ανάλογα με τη βοτανική και γεωγραφική του προέλευση, ώστε να μην κατηγορούνται άδικα οι μελισσοκόμοι για νοθείες", εξηγεί ο καθηγητής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προιόντων μέλισσας θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 150 ειδικοί επιστήμονες από όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2010.

enet.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr