http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Οι Copa – Cogeca τονίζουν τα θρεπτικά και κοινωνικά οφέλη της κατανάλωσης κρέατος


Μετά από τις διαρκώς αυξανόμενες ενδείξεις κακής διατροφής των καταναλωτών, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές ευρωπαϊκές οργανώσεις Copa και Cogeca, τονίζουν τα τεράστια θρεπτικά οφέλη της κατανάλωσης κρέατος. Επίσης, επισημαίνουν πως η κτηνοτροφία ενισχύει την κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής υπαίθρου.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, στις 19 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας των δύο οργανώσεων, κ .Pekka Pesonen, επισήμανε τα εξής: « Το κρέας είναι εξαιρετικά πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών, ενέργειας, βιταμινών και μετάλλων για την διατροφή των καταναλωτών. Με ολοένα και περισσότερες ενδείξεις κακής διατροφής τους, είναι σημαντικότερο από ποτέ να προωθηθούν τα οφέλη από την κατανάλωση κρέατος, προκειμένου να βοηθηθούν οι καταναλωτές να ζήσουν μια υγιέστερη και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρηθεί η παραγωγή ζωικού κεφαλαίου σε ολόκληρη την ΕΕ, εν όψει των προβλέψεων του FAO ότι η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να υπερδιπλασιαστεί έως το 2050, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση».

Επιπλέον, τόνισε πως «Η κτηνοτροφία βοηθά να αποτραπεί η μετακίνηση του πληθυσμού από τις αγροτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμβάλλει στη διατήρηση της υπαίθρου και την ενίσχυση της απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, η εκτατική κτηνοτροφία παρέχει δυνατότητες παραγωγής τροφίμων σε περιοχές που διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να παράγουν τρόφιμα, καθώς μεγάλο μέρος της γεωργικής γης μας είναι ακατάλληλο για την παραγωγή αροτραίων καλλιεργειών και λαχανικών».

Πηγή: paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr