http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::eatcrete.com:: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ – Π.Ο.Π. ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ

Ένα καταπληκτικό, αφιλτράριστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που ανακαλύψαμε στο χωριό Πανέθημος, Κισσάμου. Παράγεται από την οικογένεια Δασκαλάκη από τον ελαιώνα του Μανώλη Δασκαλάκη και είναι προϊόν Π.Ο.Π (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης.

Παράγεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς και είναι προϊόν ανώτερης ποιότητας που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους. Η οξύτητα του είναι μεταξύ 0,3%-0,5%.

Στην Κρήτη η καλλιέργεια της ελιάς ξεκίνησε γύρω στο 3500πχ ,ενώ οι αρχαίοι έλληνες άλειφαν το σώμα τους και τα μαλλιά τους με λάδι ελιάς για περιποίηση και υγεία. Στην πρωτεύουσα της μινωικής Κρήτης την Κνωσό, υπήρχε το μεγαλύτερο, το πιο σύγχρονο και πολυτελές παλάτι του νησιού, το ανάκτορο περιελάμβανε περισσότερα από 1000 δωμάτια.

Μέχρι σήμερα έχουν διασωθεί οι ελαιοθήκες όπου φυλασσόταν το λάδι. Μέσα σε αυτές υπήρχαν στέρνες φτιαγμένες από πέτρα όπου τοποθετούσαν το λάδι για να κατακαθίσουν τα διάφορα ξένα στοιχεία πού υπήρχαν μέσα του. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μία πρωτόγονη μέθοδο απόσταξης λαδιού. Όταν πλέον το λάδι είχε καθαριστεί το μετέφεραν με μία ειδική κουτάλα σε πιθάρια, όπου και αποθηκευόταν.



Με πυξίδα λοιπόν την αρχαιότητα η οικογένεια Δασκαλάκη αντικατέστησε την πέτρα και τα πιθάρια με ανοξείδωτες δεξαμενές πιστοποιημένες από τον Αgrocert και σε ένα πιστοποιημένο χώρο συσκευάζει το ελαιόλαδο τις οικογένειας χωρίς καμία διαδικασία φιλτραρίσματος, έτσι ώστε να έρχεται στα χέρια σας με όλα τα οργανοληπτικά του.


Αρχή της οικογένειας Δασκαλάκη:


“Η φυσιογνωμία των λαών και των κοινωνιών πλάθεται, εκτός των άλλων και μέσα από τον διάλογο τους με το φυσικό χώρο που τους περιβάλλει”


Είμαστε βέβαιοι πως όταν δοκιμάσετε αυτό το εξαιρετικό ελαιόλαδο δεν θα το αλλάξετε!!!

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr