http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Άκυρη η συμφωνία «Κιλτίδη» για τα ροδάκινα με τους Ρώσους



 

Αποσύρθηκε το ενδιαφέρον των Ρώσων αγοραστών για αγορά 10.000 κοντέινερς με κομπόστες ροδάκινου, που είχε συμφωνηθεί επί θητείας του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδη, μετά την κυβερνητική αλλαγή στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό αίτιο της ακύρωσης ήταν το χαμηλό ενδιαφέρον ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς η τιμή της συμφωνίας ήταν κάτω του κόστους!

Τα παραπάνω αναδείχθηκαν κατά την διάρκεια συνεδρίασης έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Ημαθία, με μοναδικό θέμα το βιομηχανικό ροδάκινο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 30 Οκτωβρίου.
Βασικό συμπέρασμα από τη συζήτηση ήταν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν φορτωθεί κοντέινερ προς την Ρωσία και επίσης ότι δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος όπως υποστήριζε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Κιλτίδης.
Αντιθέτως, η συμφωνία αφορά συγκεκριμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταποίησης της Ημαθίας και ρωσικών συμφερόντων Κυπριακή offshore εταιρία. Σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), Κώστα Αποστόλου, η ρωσική εταιρία, που επρόκειτο να απορροφήσει τα 10.000 κοντέινερ, "έκανε πίσω", καθώς βρήκε υψηλή την τιμή που ζητούσαν οι έλληνες κονσερβοποιοί (τουλάχιστον 13 ευρώ). Έτσι, αντί για 10.000 εμπορευματοκιβώτια, στα ρωσικά νοσοκομεία, σχολεία, σούπερ μάρκετ και στρατεύματα θα σταλούν τελικά 800 κοντέινερ με ελληνικές κονσέρβες, καθώς συμφωνίες έκλεισαν μόνο μια συνεταιριστική βιομηχανία ("Πρόοδος") και μια ιδιωτική ("Κόνεξ").
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου είναι αποφασισμένοι να βγουν και πάλι στους δρόμους μετά τις 25 Νοεμβρίου αν δεν υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις για τα χρήματα που θα λάβουν.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr