Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ξεκίνησε η 12η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων & Υπηρεσιών Ecofestival 2009

 
 
Το ECOFESTIVAL 2009 σας προσκαλεί για 12η χρονιά στη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς η βιολογική γεωργία, αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ενός αειφορικού μοντέλου οικονομίας, επειδή προστατεύει το περιβάλλον, συμβάλει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
ECOFESTIVAL 2009
Επίσης, διότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί την σημερινή πρόταση για έξοδο από την κρίση που συγκλονίζει την παγκόσμια οικονομία και επιπλέον:
 • Η βιολογική γεωργία προσφέρει ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα και προστατεύει την υγεία των καταναλωτών
 • Η βιολογική γεωργία προσφέρει σχετικά σταθερές τιμές στους επιχειρηματίες των βιολογικών προϊόντων υπερασπίζοντας τις αρχές του δίκαιου εμπορίου.
 • Η βιολογική γεωργία συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών σε δύσκολες περιόδους, μέσω της ανακατανομής των δεδομένων της αγοράς
 • Η αγορά των βιολογικών προϊόντων αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο
 • Η ενδυνάμωση της αγοράς των βιολογικών προϊόντων μέσω του Ecofestival, αποτελεί σημαντικό παράγοντα παρακίνησης επαγγελματιών και καταναλωτών
Το Ecofestival, συμβάλλει στην ενίσχυση της σημασίας και αποδοτικότητας των εκθέσεων, λόγω της μοναδικής δυνατότητας επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο με τις ενδιαφερόμενες ομάδες (επαγγελματίες και καταναλωτές), συγκριτικά με άλλες μορφές προβολής.
Οι στόχοι
Βασικοί στόχοι της φετινής διοργάνωσης του Ecofestival είναι:
 • Η ανάδειξη και προώθηση της χρήσης των βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών ως πρόταση υπέρβασης των σημερινών συνθηκών
 • Η εστίαση στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος
 • Η δημιουργία γόνιμου εδάφους για την επικοινωνία των ανθρώπων του κλάδου και τη συλλογική δράση
 • Η διεύρυνση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού στα βιολογικά προϊόντα
 • Η σύνδεση των βιολογικών προϊόντων με άλλους τομείς της «πράσινης» ανάπτυξης, όπως Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ανακύκλωση, Αγροτουρισμός κ.ά.
 • Η ενίσχυση του καναλιού επικοινωνίας με φορείς και οργανισμούς του κλάδου, για τη δημιουργία και στήριξη της ανάπτυξης του κλάδου
ΕΚΘΕΤΕΣ/ΧΩΡΟΣ
Φέτος η έκθεση έχει ξεπεράσει τα 5.000 τ.μ., με περισσότερους από 200 εκθέτες. Πάνω από το 50% της έκθεσης είναι αφιερωμένο στα βιολογικά τρόφιμα, το 25% σε καλλυντικά και είδη προσωπικής περιποίησης, ενώ δυναμικό είναι το παρόν και από άλλους τομείς, που καλύπτουν το χώρο των οικολογικών καθαριστικών, των πράσινων ενδυμάτων και υποδημάτων, των εισροών για χρήση στη βιολογική γεωργία, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των εντύπων, των υπηρεσιών κ.ά.
Με περισσότερους από 200 εκθέτες, σε πάνω από 5.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου και επισκέπτες που αναμένεται να αγγίξουν τους 20.000, η έκθεση Ecofestival αποδεικνύει ότι η αγορά των βιολογικών προϊόντων στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, ανεξάρτητα από την τρέχουσα οικονομική κρίση.
Οι αριθμοί μιλάνε για ένα γεγονός που έχει αναχθεί στον πλέον καθιερωμένο θεσμό της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας. Με σταθερό ρυθμό, το Ecofestival μεγαλώνει και βελτιώνεται, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλο το φάσμα των βιολογικών προϊόντων.
Επισκέπτες: Η άνοδος του αριθμού των επισκεπτών ήδη από την περσινή Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών Ecofestival 2008, αλλά και η ποιότητα του κοινού που επισκέπτεται την έκθεση, αντανακλούν τη σταθερή εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας και αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα των διατροφικών κινδύνων που ελλοχεύουν σήμερα, και έχουν αποφασίσει να στραφούν προς τη διατροφή με προϊόντα οικολογικής γεωργίας.
Εκθέτες και Προϊόντα: Όπως κάθε χρόνο, η έκθεση συγκεντρώνει την πλειοψηφία των επαγγελματιών του χώρου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των βιολογικών προϊόντων. Πέρα από το χώρο της βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας και μεταποίησης, εντυπωσιακή θα είναι και η παρουσία του κλάδου των βιολογικών καλλυντικών και ειδών οικιακής χρήσης, ενώ έντονο είναι και το παρόν των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των εξειδικευμένων εντύπων.
Παράλληλες εκδηλώσεις: Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώνονται και ειδικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με ποικίλλα θέματα. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι διοργανώνεται εκδήλωση με καλεσμένους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συνέντευξη Τύπου της Γερμανικής έκθεσης Biofach, διήμερο σεμινάριο για τα βιολογικά προϊόντα, συζητήσεις για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, την οικολογική αρχιτεκτονική, τα βιολογικά καλλυντικά, το περιβάλλον και τους μετανάστες, τις επιδράσεις των πυρκαγιών, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας οίνου και ελαιολάδου για μικρούς και μεγάλους, και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων.
Πλατεία Λαδιού & Κρασιού: Για άλλη μια χρονιά οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ωραιότερη φιάλη ελαιολάδου στα πλαίσια του 4ου Διαγωνισμού Συσκευασίας Βιολογικού Ελαιολάδου, ενώ φέτος στήνεται για δεύτερη φορά η Πλατεία Λαδιού & Κρασιού, μια καινοτομία για τη χώρα μας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τους περσινούς νικητές του Διαγωνισμού Συσκευασίας Βιολογικού Ελαιολάδου, τα ελληνικά ελαιόλαδα που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό PremioBiol 2009 και τα κρασιά που διακρίθηκαν στην 4η Γευσιγνωσία Οίνου από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας.
Παιδότοπος: Ακόμα μια καινοτομία είναι ο παιδότοπος της έκθεσης, που συνεχίζεται και φέτος, μετά την άνευ προηγουμένου επιτυχία του χώρου που στήθηκε για τους νεαρότερους επισκέπτες της έκθεσης, από το εξειδικευμένο προσωπικό του παιδότοπου Roly Poly στην Κηφισιά. Ο χώρος στήνεται με φροντίδα, μεράκι και αγάπη για τους νεαρούς επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά παιχνίδια και δραστηριότητες, ενώ οι γονείς τους μπορούν να απολαύσουν μια σύντομη ξεκούραση από την περιήγησή τους στα δύο επίπεδα της έκθεσης.
Μουσικοκαλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα: Ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικό show από επαγγελματίες χορευτές, που θα δώσουν στην όμορφη αυτή βραδιά τη λάμψη από το χορευτικό τους ρεπερτόριο. Θα προηγηθεί δωρεάν μάθημα αργεντίνικου τάνγκο.
Διατροφή στην Έκθεση: Γι' άλλη μια χρονιά στο εστιατόριο και στα καφέ του ECOFESTIVAL τα προσφερόμενα για κατανάλωση ποτά και τρόφιμα αποτελούνται αποκλειστικά από συστατικά βιολογικής προέλευσης.
Εκτυπώσεις από ανακυκλωμένο χαρτί: Όλα τα έντυπα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Έκθεσης (φάκελος εκθετών, φυλλάδια ενημέρωσης, προσκλήσεις, κατάλογος εκθετών, εισιτήρια) εκτυπώθηκαν σε ανακυκλωμένο χαρτί, συνεισφέροντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ημέρες Ώρες λειτουργίας
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 16:00-21:00
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 10:00-21:00
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 10:00-21:00 και
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 10:00-21:00
Τ Ο Π Ο Σ
Το ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ HELEXPO PALACE, στην Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου). Το ΕΣΚΑ βρίσκεται σε κομβικό επιχειρηματικό κι εμπορικό σημείο της Αθήνας, με άρτιες υποδομές, πολύ καλή προσβασιμότητα, δωρεάν χώρους στάθμευσης και πλήθος παροχών.
Δωρεάν Μεταφορά
Παρέχεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών της έκθεσης με πούλμαν από και προς το Σταθμό Νερατζιώτισσα (ΗΣΑΠ & Προαστιακός) κάθε μισή ώρα.

Χώροι Στάθμευσης
Το εκθεσιακό κέντρο διαθέτει άνετους χώρους δωρεάν στάθμευσης για όλους τους εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.
Δείτε την πρόσβαση στην έκθεση μέσω του web site http://www.helexpo.gr/gr/eska/2005/eska0.asp

PASEGES.GR

Τρόφιμα και Ποτάby foodandbeverage-gr & kariera.gr