http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::global milk news::Αλλαγές στις συσκευασίες γάλακτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής



Τέλος εποχής για τη γνωστή γυάλινη τετραγωνική φιάλη που ταυτίστηκε με το εμφιαλωμένο φρέσκο γάλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Έπειτα από 71 έτη συνεχούς παρουσίας η γυάλινη συσκευασία, που βρήκε εναλλακτικές χρήσεις ως δοχείο για το δροσερό νερό στα νοικοκυριά ή και ως διάκοσμος σε προθήκες καταστημάτων, αποσύρθηκε για να αντικατασταθεί από ανακυκλώσιμη φιάλη PET, με βιδωτό καπάκι ασφαλείας.

Η γυάλινη φιάλη πρωτοκυκλοφόρησε το 1935, έχοντας σχεδιαστεί στις ΗΠΑ απ' όπου ήρθε και το καλούπι για την παραγωγή της. Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (1981) σήμανε την προμήθεια νέου καλουπιού από την Ιταλία, καθώς η αρχική ήταν του ενός κουάρτου (0,94645 λίτρα) και έπρεπε να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό λίτρο. Η παραγωγή της γινόταν σε υαλουργία της Λάρισσας, ενώ τα τελευταία χρόνια η Σχολή την προμηθευόταν από τη Βουλγαρία.

Η πρόσφατη λειτουργία του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης Γάλακτος και Γαλακτομικών Προϊόντων της Σχολής με υποδομή για την εκπαίδευση στην παραγωγή ευρέος φάσματος γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι, τυροκομικά, παγωτό), υπήρξε η αφορμή για την αντιμετώπιση των τρωτών σημείων της, όπως είπε στην «Κ» ο διευθυντής του Αγροκτήματος της ΑΓΣ, κ. Θαν. Γιαμουστάρης. Η αδυναμία του κοινού να επιστρέφει τις φιάλες στα σημεία αγοράς κατέστησε την αλλαγή απαραίτητη.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr