http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::f&b industry news::3Ε:Όφελος 50 εκ. από ισοτιμιακές διαφορές το 2010

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/hellenic_cocacola180-01_54926_196035.jpg
της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στο ύψος 50 εκατ. ευρώ αναμένει η Coca Cola 3E ότι θα είναι ο θετικός αντίκτυπος στα λειτουργικά της κέρδη για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης από την αναμενόμενη ενίσχυση ορισμένων τοπικών νομισμάτων στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές που δραστηριοποιείται έναντι του νομίσματος αναφοράς της, του ευρώ.

Αυτό ανέφερε μεταξύ των άλλων η διοίκησή της κατά τη διάρκεια του conference call όπου επισημάνθηκε ότι ο θετικός αντίκτυπος στην οργανική κερδοφορία του αʼ τριμήνου ήταν 11 εκατ. ευρώ.

Επίσης αναφέρθηκε ότι εξαιτίας της πρόσφατης υποτίμησης του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, η εταιρεία αναμένει μικρή αύξηση του κόστους πρώτων υλών (συμπεριλαμβανομένων τόσο των τιμών, όσο και των συναλλαγματικών ισοτιμιών) έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της ότι θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερό. Οι προβλέψεις της διοίκησης σε ό,τι αφορά το κόστος κάνουν λόγο για αύξηση κατά 10-15%, ενώ προβλέπονται ταμειακές ροές 1,5 δισ. ευρώ και συνολικές κεφαλαιακές δαπάνες 1,4 δισ. ευρώ στην περίοδο 2010-2012.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ανησυχεί την εταιρεία η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη χώρα και αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι ο όγκος πωλήσεων στην Ελλάδα σημείωσε μεσαίας τάξης διψήφια μείωση κατά το πρώτο τρίμηνο καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη και δαπάνη σημείωσαν πτώση κατόπιν της ανακοίνωσης ενός νέου πακέτου μέτρων λιτότητας που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Εξαιτίας όλων αυτών η εταιρεία αναμένει ιδιαίτερα δυσμενές εμπορικό περιβάλλον στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2010 με τη μείωση των πραγματικών μισθών και την υψηλή ανεργία να έχουν αρνητική επίδραση στην κατανάλωση στην κατηγορία των έτοιμων προς κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών.

Αντιθέτως με βάση τις προβλέψεις για τις οικονομικές εξελίξεις στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, αναμένει ο όγκος πωλήσεων και τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη να είναι περισσότερο σταθμισμένα προς το δεύτερο ήμισυ του έτους.

euro2day.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr