http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::olive oil news::Πληθώρα βραβείων για το ελαιόλαδο Πρωτογεράκη

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/elaiolado-protogeraki.jpg
Μία οικογενειακού χαρακτήρα επιχείρηση που λειτουργεί στους Βώρρους Ηρακλείου, «σαρώνει» τα βραβεία στους διαγωνισμούς για την ποιότητα του ελαιόλαδου που γίνονται την τελευταία χρόνια.

Η επιχείρηση «Υιοι Εμμ. Πρωτογεράκη Ο.Ε.» που διατηρεί ελαιουργείο και μονάδα τυποποίησης ελαιόλαδου στους Βώρρους Μεσαράς, απέσπασε μάλιστα ένα χρυσό και ένα αργυρό βραβείο για τα ελαιόλαδα της LIOKARPI ΒΙΟ» και «LIOKARPI 02» αντίστοιχα, στο 4ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιόλαδου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 1930 και όπως λένε οι εκπρόσωποι της «είναι υπερήφανη που κατέχει ένα από τα καλύτερης ποιότητας ελαιόλαδα σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Έδρα της εταιρείας είναι η περιοχή Βώροι, στην πεδιάδα της Μεσαράς. Με παράδοση από το 1930 στην παραγωγή ελαιολάδου, η εταιρία φροντίζει να εναρμονίζεται με τις ανάγκες της εποχής και να τις ξεπερνά, μέσω της επαναλαμβανόμενης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών και μεθόδων επεξεργασίας του καρπού της ελιάς. Σήμερα σε ένα άριστο κτιριακό συγκρότημα, φιλοξενεί πρότυπη μονάδα ελαιοτριβείου και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, καθώς και υπερσύγχρονη, πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα εμφιάλωσης.

Η εταιρία Πρωτογεράκης, εκτός από τη εγχώρια αγορά έχει αναπτύξει ένα διευρυμένο δίκτυο εξαγωγών που περιλαμβάνει χώρες όπως, η Γερμανία η Ελβετία η Αυστρία το Βέλγιο και η Λευκορωσία ενώ προχωρώντας σε ριζική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών της, διευρύνει τους ορίζοντες και σε νέες αγορές του εξωτερικού. Τα τελευταία χρονιά η εταιρία λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις σε όλο τον κάκοσμο Στοχεύοντας στην καθιέρωση του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Λιοκάρπι Πρωτογεράκης» και στην εγκαθίδρυση του στη συνείδηση των χωρών του εξωτερικού, ως ενός προϊόντος ανώτατης ποιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφαρμόζει Πιστοποίηση αυθεντικότητας ελαιόλαδου από το Υπουργείο Ανάπτυξης (κωδικός EL-40-067), το σύστημα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων ISO 22000 (αριθ. πιστοποιητικού MC/12105). Τα βιολογικά προϊόντα πιστοποιούνται από διαπιστευμένο φορέα (αριθ. πιστοποιητικού A-482491/E6) στα διάφορα στάδια μεταποίησης , αποθήκευσης και τυποποίησης τους.

Στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου για το 2007 η περιγραφή του ελαιόλαδου από τους κριτές ήταν η εξής:

«Πλούσιο φρουτώδες με ποικίλα αρώματα κυριαρχούν αυτά των φρεσκοκομμένων πράσινων χόρτων, του μύλου και άλλων εσπεριδοειδών. Γεμάτη γεύση με πικράδα που του δίνει την απαραίτητη δύναμη να ξεχωρίζει στην ανάμιξη του με τα τρόφιμα. Άριστη ισορροπία αρώματος-γεύσης και έντονη επιγεύση μεγάλης διάρκειας»

Διακρίσεις

Τα βραβεία που έχει πάρει μέχρι τώρα η εταιρεία είναι:

- Χάλκινο βραβείο γεύσης, στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων 2008, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

- 3η Κορυφαία Διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εξαιρετικού παρθένου Ελαιολάδου 2007.

- Εκπροσώπηση Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Expoliva, 15-19 Μαΐου 2007, Ισπανία.

(Μια από τις πέντε εταιρίες που επελέγησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης).

- Χάλκινο βραβείο στην ελαιοτεχνία Αθήνα 2009 το ελαιόλαδο λιοκάρπι 02

- Έπαινος ποιότητας ελαιόλαδου στην ελαιοτεχνία Αθηνα 2009 το ελαιόλαδο λιοκαρπι 03

- Έπαινος ποιότητας ελαιόλαδου στη στο υπουργείο ανάπτυξης Αθήνα 2009 στην ισχυρή ένταση φρουτώδους.

- το χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο «LIOKARPI ΒΙΟ»

- αργυρό βραβείο για το ελαιόλαδο «LIOKARPI 02»

Πηγή: agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr