http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Έλεγχος των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

http://www.etwinning.gr/projects/elia/images/melomakingr.gif

Με απόφαση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο διαδικασίας εκκαθάρισης ως προς τη συμμόρφωση, ζητείται η επιστροφή συνολικού ποσού 346 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια του τομέα της γεωργίας, ως αδικαιολογήτως καταβληθέντα στα κράτη μέλη. Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον κοινοτικό προϋπολογισμό λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών. Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο κ. Dacian Ciolo, Επίτροπος αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Η διαδικασία ανάκτησης εξακολουθεί να αποτελεί πολύ σημαντικό τρόπο διασφάλισης του ότι τα κράτη μέλη θα πραγματοποιούν επαρκείς ελέγχους με στόχο τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων.»

Οι κυριότερες δημοσιονομικές διορθώσεις

Με βάση την τελευταία αυτή απόφαση, θα ανακτηθούν χρήματα από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και τη Σουηδία.

- 105,5 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα επειδή διαπιστώθηκαν αδυναμίες στο σύστημα ελέγχου όσον αφορά το βαμβάκι και 18.5 εκατ. ευρώ για μέτρα στήριξης της αγροτικής ανάπτυξης, για πολλές και μόνιμες αδυναμίες του συστήματος ΟΣΔΕ•

Για λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος εκκαθάρισης των ετήσιων λογαριασμών, βλ. MEMO/06/178 και το ενημερωτικό φυλλάδιο «Managing the agriculture budget wisely» (Συνετή διαχείριση του γεωργικού προϋπολογισμού), το οποίο υπάρχει στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση:

http://ec.europa.eu/agriculture/fin/clearance/factsheet_en.pdf

Αναλυτικά στοιχεία των επιμέρους διορθώσεων, ανά κράτος μέλος και ανά τομέα, περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες (παραρτήματα I και II).

Παράρτημα I

Εκκαθάριση των λογαριασμών του ΕΓΤΕ και του ΕΓΤΑΑ

Απόφαση 32: Διορθώσεις ανά κράτος μέλος

Τομέας και λόγος της διόρθωσης

Ποσό σε εκατ. ευρώ

Ελλάδα


Επισιτιστική βοήθεια εντός της Κοινότητας – μη επιλέξιμες δαπάνες λόγω καθυστερημένων αποσύρσεων και καθυστερημένης διανομής

8.331

Οπωροκηπευτικά – επιχειρησιακά προγράμματα– λανθασμένος προσδιορισμός της αξίας της παραγωγής, που διετέθη στο εμπόριο

0.315

Βαμβάκι – αδύναμο σύστημα ελέγχου, ελλείψεις στον έλεγχο της έκτασης και των περιβαλλοντικών μέτρων, υπέρβαση των παραγόμενων ποσοτήτων που επιτρέπονται από τον κανονισμό.

105.453

Αγροτική Ανάπτυξη – Μόνιμες αδυναμίες του συστήματος ΟΣΔΕ, ελλείψεις στις εκθέσεις ελέγχου, καθυστερημένη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων.

18.524

Ελαιόλαδο – ενίσχυση στην κατανάλωση – επιστροφή βάσει της απόφασης του Δικαστηρίου στην υπόθεση T-243/05.

- 0.200


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr