http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: USDA: Ανεβάζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών

ImageΚατά 2,1 εκατ. τόνους υψηλότερη υπολογίζει την παγκόσμια παραγωγή σιταριού, αγγίζοντας τους 843 εκατ. τόνους, η τελευταία έκθεση του USDA, λόγω κυρίως αυξημένης παραγωγής σε χώρες του Νοτίου ημισφαιρίου. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής έκθεσης, για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, προβλέπεται αύξηση στις παγκόσμιες εισαγωγές και εξαγωγές σιταριού. Όσον αφορά τα τελικά αποθέματα της περιόδου 2009 - 2010 για το αμερικανικό σιτάρι, σύμφωνα με την έκθεση υπολογίζονται αυξημένα, καθώς η μείωση στην κατανάλωση του σιταριού – και ειδικότερα, στη χρήση του ως επισιτιστικό αγαθό – κατά 20 εκατ. μπούσελ ανεβάζει στα ύψη τα αποθέματα, που εκτιμάται να αγγίξουν το 1 δις μπούσελ.

Στο μεταξύ, η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού για την περίοδο 2009 - 2010 υπολογίζεται αυξημένη κατά 5,9 εκατ. τόνους σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη του υπουργείου, στους 803 εκατ. τόνους. Ομοίως, τα τελικά αποθέματα της περιόδου προβλέπονται αυξημένα κατά 6,1 εκατ. τόνους, με άνοδο στις εξαγωγές όλων των μεγάλων χωρών-εξαγωγών καλαμποκιού.

Τέλος, στο ρύζι, η παγκόσμια παραγωγή, κατανάλωση και αποθέματα τέλους της περιόδου είναι διορθωμένα προς τα πάνω σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη του USDA. Η νέα πρόβλεψη βλέπει αύξηση κατά 4 εκατ. τόνους στην παγκόσμια παραγωγή, που θα αγγίξει τους 531 εκατ. τόνους ενώ η κατανάλωση εκτιμάται να αγγίξει επίπεδα - ρεκόρ, της τάξης των 440,6 εκατ. τόνων.

Πηγή: agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr