Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου ανακοινώνεται ότι οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς οι οποίοι διατηρούν μαύρες ελιές σε άλμη, θα πρέπει να ελέγξουν την αλατοπεριεκτικότητα της άλμης και το pH της. Μετά το τέλος της ζύμωσης και λόγω υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης προπιονικών βακτηρίων. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός, πρέπει η άλμη να έχει περιεκτικότητα σε αλάτι (NaCl) 8% τουλάχιστον και pH 4 ή και χαμηλότερα.
Τα Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου της υπηρεσίας μας είναι στη διάθεση των παραγωγών για προσδιορισμό του pH και της αλατοπεριεκτικότητας.
Πηγή: agronews.gr

