Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Αλατοπεριεκτικότητα της άλμης στη μαύρη ελιά

ImageΑπό το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου ανακοινώνεται ότι οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς οι οποίοι διατηρούν μαύρες ελιές σε άλμη, θα πρέπει να ελέγξουν την αλατοπεριεκτικότητα της άλμης και το pH της.

Μετά το τέλος της ζύμωσης και λόγω υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης προπιονικών βακτηρίων. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός, πρέπει η άλμη να έχει περιεκτικότητα σε αλάτι (NaCl) 8% τουλάχιστον και pH 4 ή και χαμηλότερα.

Τα Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου της υπηρεσίας μας είναι στη διάθεση των παραγωγών για προσδιορισμό του pH και της αλατοπεριεκτικότητας.

Πηγή: agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr