http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::beer news:: Η μπίρα του Ferran Adrià δεν είναι σαν τις άλλες...

Χτες, 17 Μαρτίου, οι ανά τον κόσμο Ιρλανδοί γιόρτασαν την ημέρα του Αγίου Πατρικίου (St. Patrick's Day). Πρέπει να σας πω ότι με χαρά συμμετείχα κι εγώ στους εορτασμούς (μετά από πολλά χρόνια, τελευταία φορά ήταν στο Λονδίνο το 2000 νομίζω), σε ένα από τα λίγα αλλά καλά Irish Pubs της Αθήνας, με τη Guiness να ρέει ποτάμι, την Ιρλανδέζικη φολκ μουσική να παίζει στη διαπασών, και το κέφι στα κόκκινα!

Γι αυτό και το θεωρώ λίγο ιεροσυλία να σας μιλήσω σήμερα για μία Ισπανική μπίρα - αλλά θα το κάνω!... Γιατί αξίζει (να προσπαθήσω) να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία που ακούει στο όνομα Estrella Damm Inedit.

H Inedit είναι μία πρωτότυπη μπίρα, που θυμίζει σε πολύ μικρό βαθμό τις κλασικές μπίρες που βρίσκουμε σε μπαρ, ταβέρνες, ακόμα και στα περίπτερα. Πρόκειται για μία μπίρα που είναι φτιαγμένη για να συνοδεύει φαγητό, και συγκεκριμένα λεπτές και πολύπλοκες γεύσεις. Και βέβαια αυτό δεν είναι περίεργο, αφού η έμπνευση (και η υλοποίηση) της Inedit ανήκει στην ηγετική ομάδα του κορυφαίου εστιατορίου του κόσμου, του El Bulli στη Βαρκελώνη, υπό την καθοδήγηση του παγκοσμίως διάσημου chef Ferran Adrià.

Το μυστικό της Inedit (ή μάλλον ένα από τα μυστικά της) είναι ότι είναι αρωματισμένη με κόλιανδρο, φλούδα πορτοκαλιού και γλυκόριζα. Είναι από τις πραγματικά σπάνιες περιπτώσεις μπίρας (τουλάχιστον στη δική μου - όχι ιδιαίτερα εκτενή ομολογουμένως - εμπειρία) όπου έχουμε αρωματική πολυπλοκότητα στη μύτη, εξέλιξη αρωμάτων και γεύσεων στο στόμα και - πάνω απ' όλα - εντυπωσιακή επίγευση. Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι μπορεί κανείς να την μεταχειριστεί (γευστικά) σχεδόν όπως ένα κρασί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπνευστές της συνιστούν να πίνεται σε ποτήρι λευκού κρασιού, ακριβώς για την καλύτερη έκφραση του αρωματικού της χαρακτήρα.

Η Inedit είναι μία μπίρα που συνοδεύει όμορφα μεγάλη ποικιλία πιάτων από εξωτικές κουζίνες, αλλά και γενικά πιάτα τα οποία χαρακτηρίζονται από πλούτο και πολυπλοκότητα αρωμάτων και γεύσεων. Από όσο ξέρω δεν εισάγεται (ακόμα τουλάχιστον) στην Ελλάδα, γι αυτό και δεν παραλείπω να την απολαμβάνω κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ισπανία (όποτε μπορώ, φέρνω πίσω και κανένα μπουκαλάκι). Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε πόσο μπορεί να κοστίζει μία τόσο μοδάτη, σχεδόν celebrity μπίρα, θα σας πω ότι η τιμή σερβιρίσματος της Inedit σε μπαρ στη Βαρκελώνη είναι κάτι παραπάνω από 4 ευρώ.

Στο video που ακολουθεί, ο Ferran Adrià και οι συνεργάτες του εξηγούν το σκεπτικό πίσω από την δημιουργία της Inedit.



Πηγή: in2life.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr