http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::european food news:: «Βέλτιστη και όχι μέγιστη Προστασία των Καταναλωτών είναι το ζητούμενο» ομολογεί η αρμόδια Επίτροπος


"Βέλτιστη και όχι Μέγιστη Προστασία των Καταναλωτών είναι το ζητούμενο, ομολογεί η Επίτροπος του Λαϊκού Κόμματος, αρμόδια για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα" απαντώντας προς την ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη

Ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναζητούσε τον καλύτερο δυνατό χαρακτηρισμό της μικρότερης προστασίας των καταναλωτών, η Λουξεμβούργια Ευρωπαία Επίτροπος, Βίβιαν Ρέντινγκ, αρμόδια και για θέματα προστασίας των καταναλωτών, σε μια στιγμή που κάθε πολίτης νιώθει την πίεση στο πορτοφόλι του, υπήρξε αποκαλυπτική των προθέσεων της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με το "τι εγγυήσεις μπορεί να δώσει ότι προτεραιότητα αποτελούν οι καταναλωτές και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων", η κα Ρέντινγ είπε πως "ζητούμενο δεν είναι η μέγιστη αλλά η βέλτιστη προστασία". Ενώ συνέχισε πως εγγύηση ότι η νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών θα λάβει υπόψην πραγματικά τους καταναλωτές αποτελεί "η πίεση που πρόκειται να ασκηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" σαν να μην είναι και εκείνη αρμόδια να συνδιαμορφώσει τα ευνοϊκότερα δυνατά μέτρα για τους καταναλωτές.

Εδώ και πολλούς μήνες διεξάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζήτηση για την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών. Το κύριο σημείο το οποίο διαφοροποιεί τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες (Σοσιαλιστές και Λαϊκό Κόμμα) είναι το κατά πόσον θα ληφθούν μέτρα για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία. Δηλαδή το επίπεδο εναρμόνισης των κανόνων προστασίας των καταναλωτών που θα αφήνει, ωστόσο, το περιθώριο σε κάθε κράτος-μέλος να επιβάλει και τους δικούς του κανόνες, όταν αυτοί παρέχουν μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας από το ελάχιστο επί του οποίου θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία. Στη θέση αυτήν επιμένουν οι Σοσιαλιστές ενώ το Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να προσανατολίζεται περισσότερο στη διασφάλιση του κέρδους των επιχειρήσεων (όχι αναγκαστικά των μικρομεσαίων).

" Όπου δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να καταφέρουμε το περισσότερο, μιλάμε για το "βέλτιστο". Ας αναλογιστεί ο καθένας μας αν σε αυτήν την περίοδο τεράστιας στενότητας, αυτό που κάποιοι αποκαλούν "βέλτιστο" μας αρκεί..." κατέληξε η κα Ράπτη.

Πηγή: paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr