http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Το πρώτο χάρτινο μπουκάλι κρασιού θα κυκλοφορήσει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο


Το πρώτο χάρτινο μπουκάλι κρασιού στον κόσμο ετοιμάζεται να “χτυπήσει” τα ράφια των σούπερ μάρκετ πολύ  σύντομα.
Η κατασκευάστρια εταιρεία του, GreenBottle, μόλις υπέγραψε μια συμφωνία με τον ανεξάρτητο προμηθευτή κρασιού Kingsland Wines, για την εμφιάλωση του κρασιού στη βάση του στο Μάντσεστερ.
Ο ιδρυτής της GreenBottle, Martin Myerscough, είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με ένα από τα κορυφαία σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, στο οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο το μπουκάλι αυτό το φθινόπωρο.
“Κοιτάμε για μια εξάμηνη συμφωνία στην αγορά μάρκετ, όπου θα κάνει πρεμιέρα το μπουκάλι με ένα ή δύο
κρασιά για ξεκίνημα,” είπε ο Myerscough στο db.
«Το σούπερ μάρκετ, το οποίο δεν μπορώ να αναφέρω ακόμα, κάνει σήμερα κάποιες δοκιμές  αλλά προβλέπουμε να είναι το ίδιο bag-in-box κρασί: 9-12 μήνες», πρόσθεσε ο Myerscough.
Ο επιχειρηματίας έχει δει τεράστιο ενδιαφέρον για το μπουκάλι από την Αυστραλία, την Καλιφόρνια και τη Γαλλία, και σχεδιάζει να μεταφέρει την εφεύρεσή του σε όλο τον κόσμο το επόμενο έτος.
“Το τηλέφωνο κτυπάει από όλες τις γωνιές του κόσμου. Έχω μόλις επιστρέψει από την Αυστραλία, όπου είχα σοβαρό ενδιαφέρον για το μπουκάλι από έναν αριθμό οινοποιείων.
«Ακόμα και μερικοί γάλλοι παραγωγοί έχουν δείξει ενδιαφέρον”, είπε ο Myerscough στο db , αν και προειδοποίησε για τους κινδύνους του ενθουσιασμού πριν να ξεκινήσει. «Εστιάζουμε για την ώρα να τοποθετήσουμε τα μπουκάλια στο ράφι στο Ηνωμένο Βασίλειο,” είπε.
Σχετικά με το θέμα της τιμολόγησης, επιβεβαίωσε ότι το μπουκάλι θα είναι κάτω από £ 5, αλλά προειδοποίησε ότι αν τιμή είναι πολύ φθηνά «θα υποτιμηθεί το εμπορικό σήμα.”
Τα μπουκάλια, τα οποία ζυγίζουν μόλις 55g, θα γίνονται στο εργοστάσιο Myerscough στο St Helens, Merseyside, και θα γεμίζονται στο Kingsland στο Μάντσεστερ.
Ο Myerscough σκοπεύει να πουλήσει την τεχνολογία, επιτρέποντας στις εταιρείες να χτίσουν εργοστάσια εμφιάλωσης δίπλα στους χώρους παραγωγής τους και έτσι να περιορίσουν τη μεταφορά. Τα μηχανήματα, τα οποία προστατεύονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι σε θέση να παράγουν 50 μπουκάλια το λεπτό.
Το αποτύπωμα άνθρακα του λιπασματοποιήσιμου μπουκαλιού είναι 10% κάτω από μιας γυάλινης φιάλης. Έχει μια πλαστική επένδυση παρόμοια με εκείνη του bag-in-box για να κρατάει το περιεχόμενο φρέσκο.


http://www.krasiagr.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr