http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Με νέα κατηγοριοποίηση το σχέδιο δράσης για το ελαιόλαδο



Το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής ελαιοκομίας παρουσίασε ο επίτροπος Ντατσιάν Τσιόλος στους εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγικών κρατών, στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 18 Ιουνίου.
Η Κομισιόν θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για πάταξη της νοθείας και της απάτης, εισάγοντας νέα κατηγοριοποίηση στο ελαιόλαδο.Η Κομισιόν θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για πάταξη της νοθείας και της απάτης, εισάγοντας νέα κατηγοριοποίηση στο ελαιόλαδο.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και στη βελτίωση της φήμης του ευρωπαϊκού ελαιολάδου. Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο κλάδος της ελαιοκομίας πλήττεται από τη συνεχή διολίσθηση
των τιμών που οφείλεται και στην πλεονασματική παραγωγή. Ωστόσο το περιθώριο για αύξηση της κατανάλωσης είναι μεγάλο, όπως παρατήρησε ο κ. Τσιόλος.
Η Κομισιόν θέλει ακόμη να ενισχύσει τους ελέγχους για πάταξη της νοθείας και της απάτης, εισάγοντας μια νέα κατηγοριοποίηση του προϊόντος. Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο δράσης για το ελαιόλαδο θα δοθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ τα μέτρα καλύπτουν μεγάλο φάσμα, όπως η ανάδειξη της ποιότητας, η διάρθρωση του τομέα, η προώθηση και η προστασία από τον ανταγωνισμό ελαιολάδου τρίτων χωρών. Η οριστικοποίηση του κειμένου θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, μετά και τις τελικές παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων κρατών μελών.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέων Μαραβέγιας «το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν που συμβολίζει την ποιότητα και την παράδοση. Χαρακτηρίζει τη μεσογειακή διατροφή, είναι αποδεδειγμένα επωφελές για την ανθρώπινη υγεία και αποτελεί στοιχείο του ποιοτικού γεωργικού μοντέλου που προωθεί η Ε.Ε. Η ελαιοκαλλιέργεια στηρίζει το εισόδημα, σε περιοχές με μειονεκτήματα, ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον και το τοπίο. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει παρέμβαση της δημόσιας πολιτικής με δράσεις που θα ομαλοποιήσουν τα προβλήματα της αγοράς για ένα τέτοιο προϊόν και μάλιστα για τις καλύτερες ποιοτικές κατηγορίες του. Επιπλέον, η μελλοντική ΚΑΠ θα πρέπει να περιλαμβάνει ουσιαστικά εργαλεία αντιμετώπισης της αστάθειας της αγοράς και των τιμών, ώστε να προστατεύεται η ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής γεωργίας».



http://www.agronews.gr/agora/eboreumata/arthro/82508/me-nea-katigoriopoiisi-to-shedio-drasis-gia-to-elaiolado/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr