Στην περιοχή της Θεσσαλίας υπήρχαν ενδιαφέρουσες ονομασίες προέλευσης, ελληνικές ποικιλίες με δυνατότητα αξιοποίησης και γη για πολλά υποσχόμενη.
Σ’ αυτή τη γη επένδυσαν μερικοί οινοποιοί στη Θεσσαλία διαμορφώνοντας την επόμενη φάση του ελληνικού κρασιού.
Στα νέα αστέρια των ελληνικών αμπελώνων η στήλη περιλαμβάνει τα κρασιά των Θανάση Ντούγκου (Ιτέα τεμπών), Καρυπίδη (Βούναινα), Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Ολύμπου), Ζαφειράκης (Τύρβανος), Λιάπης (Ραψάνη) και Αδελφών Τσιλιλί (Θεόπετρα Τρικάλων).
Θεσσαλοί με στοχευμένα και σπουδαία κρασιά, ανταγωνιστικά, με διεθνές κύρος και στόφα αναγνωρίσιμη.
kosmoslarissa.gr