http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::olive oil news:: Συνεργασίες στον τομέα του ελαιολάδου αναζητούν οι Κινέζοι


Επαγγελματική… «περιοδεία» έκαναν στη χώρα μας Διευθύνων Σύμβουλος και ο εμπορικός διευθυντής της κινεζικής εταιρείας Kuwan Food Co κ. He Hong και κ. Xi Xiao οι οποίοι ενδιαφέρονται για την αγορά έξτρα παρθένου Ελληνικού ελαιολάδου.

Η εταιρεία Kuwan Food Co είναι από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα στην εμπορία ελαιολάδου και η οποία τροφοδοτεί με ελαιόλαδο σε 100 πόλεις της Κίνας και σε πάνω από 1.000 σούπερ μάρκετ.

Τα δύο στελέχη της εταιρείας, επισκέφτηκαν αυτήν την εβδομάδα την Καλαμάτα, την Σπάρτη και τα Χανιά ενώ συναντήθηκαν και με τον αρμόδιο αντινομάρχη Χανίων Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών κ. Κώστα Χαρτζουλάκη οι οποίοι τους έκαναν περιήγηση σε τυποποιητήρια ελαιολάδου.

Σε δηλώσεις του ο κ. He Hong υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή εμείς πουλάμε περίπου 1000 τόνους έξτρα παρθένο λάδι το οποίο αγοράζαμε μέχρι πρόσφατα από την Ισπανία. Τώρα κάνουμε μια έρευνα αγοράς στην Ελλάδα και την Ιταλία και σε άλλες χώρες γιατί χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες για αγορά ελαιολάδου μεγαλώνουν, αυξάνεται πολύ η ζήτηση και μας ενδιαφέρει η αγορά του προϊόντος αυτού».

Πρέπει να τονίσουμε ότι η αγορά ελαιολάδου της Κίνας μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας όσον αφορά το «αύριο» των εξαγωγών μας. Από την άλλη οι κινέζοι γνωρίζοντας την επιθυμία κάθε χώρας να εξάγει τα προϊόντα της σε μία χώρα όπως η Κίνα, έχουν «πάρει τους δρόμους» προς αναζήτηση της καλύτερης εμπορικής συμφωνίας όσο ακόμα είναι νωρίς.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων επιχειρηματιών που ήρθαν στη χώρα μας εστιάζεται στην διασφάλιση της πιστοποίησης της ποιότητας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπου και ζήτησαν τη βοήθεια του Ινστιτούτου Ελιάς.

«Το ινστιτούτο είναι σημείο επαφής και αναφοράς για το ελαιόλαδο και την ελιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξιολογώντας τις αιτήσεις που έρχονται σε εμάς είδαμε ότι η εταιρεία αυτή δείχνει μια σοβαρότητα, ζήτησαν από εμάς την τεχνική στήριξη προκειμένου να υποστηρίξουν την ποιότητα του ελαιολάδου στη χώρα τους και θα υπογράψουμε σύμφωνο συνεργασίας» τόνισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου κ.Χαρτζουλάκης.

Τελικά οι Κινέζοι πέτυχαν τον σκοπό τους και σύναψαν συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο σε θέματα ελέγχου της ποιότητας του ελαιολάδου (χημικά και οργανοληπτικά) και σε δράσεις ενημέρωσης για τα χαρακτηριστικά του.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr