Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food industry news::NUTRIART: Περιορίστηκαν οι ζημιές το 2009

http://www.katselis.gr/_gfx/nutriart.gif
Σε 8,5 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ζημιές μετά από φόρους της Nutriart για το 2009, από 10,3 εκατ. ευρώ το 2008.

Όπως επισημαίνει στη σχετική της ανακοίνωση η Νutriart, μέσα στο γενικότερο περιβάλλον ύφεσης του κλάδου, αύξησε το περιθώριο κέρδους της κατά 6,2%, ενώ αύξηση 2,9 εκατομμυρίων παρουσίασε και το EBITDA έναντι του 2008. Μείωση ζημιών από 10,3 εκατομμύρια ευρώ το 2008 σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ το 2009.

Αύξηση κατά 6,2 μονάδες έναντι του 2008 κατέγραψε η Nutriart στο περιθώριο μικτού κέρδους για το 2009, ενώ το EBITDA από 219 χιλιάδες ευρώ το 2008 αυξήθηκε σε 2,9 εκατομμύρια ευρώ το 2009, παρά την μείωση του κύκλου εργασιών, ακολουθώντας μία σταθερή ανοδική τάση που ξεκίνησε το β' τρίμηνο της χρονιάς και συνεχίστηκε μέχρι το κλείσιμο του έτους.

Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών ανάπτυξης της εταιρείας, 15 μήνες περίπου μετά την ολοκλήρωση συγχώνευσης των εταιρειών ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ και ΕΛΒΙΠΕΤ.

Παρά τη γενικότερη ύφεση της αγοράς, την πτώση που σημειώθηκε στις τιμές των αλεύρων και την περιορισμένη ζήτηση σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, η εταιρεία κατόρθωσε να μειώσει τις ζημιές μετά από φόρους από 10,3 εκατομμύρια ευρώ το 2008 σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ το 2009, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 9,7 εκατομμυρίων ευρώ το 2009 έναντι ζημιών ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ το 2008.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2009 παρουσίασε μείωση από 111,7 εκατομμύρια ευρώ το 2008 σε 91,7 εκατομμύρια ευρώ το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 17,3 εκατομμύρια ευρώ και η μείωση των δανειακών υποχρεώσεων κατά 20,3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που οφείλεται στην ορθή διαχείριση των ταμειακών ροών.

"Το 2009 ήταν αδιαμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο μας. Η οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα, όπως διαμορφώνεται σήμερα, απαιτεί προσπάθεια και ευελιξία και οι εταιρείες καλούνται να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν πιο δυναμικά στα τεκταινόμενα. Ως οργανικό μέρος της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, η Νutriart, παραμένει σταθερή στους στόχους της που αφορούν στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα", ανέφερε ο κ. Μ. Οικονομάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nutriart.

axiaplus.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr