http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

FRIGOGLASS: Αναμένει διψήφια αύξηση πωλήσεων A'3μήνου.

https://crm.frigoglass.com/e-enterprise/images/SplashEEnterprise.gif

Διψήφια αύξηση των πωλήσεων πρώτου τριμήνου σε ετήσια βάση μετά την βουτιά που σημείωσαν πέρυσι, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη στην Ανατολική Ευρώπη, αναμένει η Frigoglass.

Ο μεγαλύτερος παγκοσμίως κατασκευαστής εξοπλισμού επαγγελματικής ψύξης, προμηθεύει την Coca-Cola Hellenic και ζυθοποιίες, όπως η Heineken .

Οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν 31% το 2009, καθώς οι βασικοί πελάτες μείωσαν τις δαπάνες τους για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια ύφεση. Αλλά ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε στο τέταρτο τρίμηνο χάρη στην ανάκαμψη των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης.

"Αυτή τη στιγμή, παρόλο που έχει κλείσει το (πρώτο) τρίμηνο βλέπουμε τις τάσεις, δεν έχουμε ακόμη τον συνολικό αριθμό, αλλά είναι μια ασφαλής προσδοκία να περιμένουμε διψήφια αύξηση," δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Διαμαντίδης σε συνέντευξη στο Reuters.

Η Frigoglass διαθέτει μονάδες στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Κίνα, την Νότιο Αφρική και τη Νότια Καρολίνα, ενώ λειτουργεί και δυο μονάδες εμφιάλωσης στη Νιγηρία.

Το περιθώριο των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρίας μειώθηκε στο 15,8% πέρυσι από 17,5% το 2008. Η εταιρία είπε όμως ότι είναι βέβαιη ότι το νούμερο θα αυξηθεί το 2010, λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης και των πρωτοβουλιών για περικοπή των δαπανών, όπως το κλείσιμο δυο μονάδων και την απώλεια 475 θέσεων εργασίας το 2008.

"Περιμένουμε το περιθώριο EBITDA μας να είναι καλύτερο από ό,τι το 2009", τόνισε ο κ. Διαμαντίδης. "Αυξάνονται οι πρώτες ύλες, είμαστε ως ένα σημείο καλυμμένοι, περιμένουμε όμως τα μέτρα μείωσης κόστους που πήραμε την προηγούμενη χρονιά να μας βοηθήσουν με συνεχιζόμενη ετήσια εξοικονόμηση 7-8 εκατ. ευρώ".

Ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε επίσης ότι η εταιρία αύξησε την παραγωγή της και ότι σχεδιάζει να επενδύσει μεγαλύτερα κεφάλαια φέτος, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο.

ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΟΙ ΗΠΑ, ΤΑ ECOCOOL

H Frigoglass κατέχει μερίδιο 20% στην παγκόσμια αγορά εξοπλισμού επαγγελματικής ψύξης, αξίας 2 δις ευρώ περίπου, βάσει στοιχείων του 2008.

Το 2009 η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, μια αγορά που εκτιμάται στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ εισήγαγε μια πλήρη σειρά επαγγελματικών ψυγείων φιλικών προς το περιβάλλον.

Πηγή: axiaplus.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr