http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news::Διήμερη διαμαρτυρία έξω από το υπ. Οικονομικών από τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών.


Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, από τις 9 σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των παραγωγών αγροτικών προϊόντων που είναι και πωλητές λαϊκών αγορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία αγροτών «δύο ταχυτήτων με τις αποφάσεις της κυβέρνησης», όπως αναφέρει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Η συγκέντρωση θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί και πορεία στη βουλή.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων και στο λογιστικό προσδιορισμό καθώς εκτιμά ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν αύξηση του καλλιεργητικού κόστους παραγωγής κατά 15% έως 20% που μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ και θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων κατά 30% σε βάρος των καταναλωτών.

Την ίδια στιγμή, ο λογιστικός προσδιορισμός αντιμετωπίζει τους παραγωγούς ουσιαστικά ως εμπορικές επιχειρήσεις, στερώντας ακόμα και την επιστροφή ΦΠΑ που ισχύει για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση του φορολογικού στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής την περασμένη εβδομάδα είχε υποσχεθεί ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα και θα επανατοποθετηθεί στην Ολομέλεια, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα

Την Τετάρτη 14 Απριλίου οι παραγωγοί πωλητές θα προχωρήσουν και σε γενική πανελλαδική απεργία.

Πηγή: paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr