http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Λαϊκή αγροτική αγορά στη Λάρισα!!!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ «GΑΕΑ»

* ΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Του Γιώργου Ρούστα

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Με αυτό το σχόλιο απάντησε στην παρατήρηση της «Ε» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θανάσης Κοκκινούλης, αναφορικά με τη δημιουργία στεγασμένου χώρου στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου της Ένωσης Gaea, στο οποίο θα πωλούν τα ντόπια προϊόντα τους εκπρόσωποι της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας, γυναικείοι συνεταιρισμοί και γενικότερα αγροτικοί φορείς που παράγουν διάφορα παρασκευάσματα, με ονομασία προέλευσης.
Πρόκειται για τη στεγασμένη λαϊκή-αγροτική αγορά, για το «σπίτι του αγρότη», που σύμφωνα με κάποιους έπρεπε να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της γνωστής επιχειρηματικής επένδυσης της Ένωσης στη Φιλιππούπολη.
Η εξέλιξη αυτή είχε συζητηθεί επανειλημμένα στο Δ.Σ. της ΕΑΣ και πλέον φαίνεται ότι ωρίμασαν οι συνθήκες, ώστε η σχετική εξαγγελία να γίνει με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θανάσης Κοκκινούλης, αφού πρώτα μίλησε για «την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας εθνική καταναλωτική συνείδηση και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες να διαθέσουν την παραγωγή τους σε αξιοπρεπείς τιμές», ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου στην ΕΑΣ Λάρισας «με στόχο να βγουν έξω από το παιχνίδι, οι μεσάζοντες».
Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής ανέλυσε στην «Ε» το εγχείρημά του, υποστηρίζοντας ότι «ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες και αποτελεί επιθυμία της τοπικής κοινωνίας η δημιουργία σε ένα σύγχρονο χώρο, όπως είναι το εμπορικό κέντρο της ΕΑΣ, ενός στεγασμένου παραδοσιακού χωριού, όπου θα μπορούν εκπρόσωποι γυναικείων και ντόπιων συνεταιρισμών και εκπροσώπων βιολογικών προϊόντων, να απευθυνθούν άμεσα στον καταναλωτή, πετώντας έξω από το παιχνίδι τους μεσάζοντες. Η διοίκηση άναψε το «πράσινο φως» και ξεκίνησε η υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου, το οποίο προβλέπει σε χώρο περίπου 150 τ.μ. να διατίθενται σε πολύ καλή τιμή επώνυμα προϊόντα. Στον ίδιο χώρο προβλέπεται να έχουν στέγη τα προϊόντα της Ένωσης που σήμερα διατίθενται στην αγορά, όπως η φέτα Τέμπη, οι κρέμες και αργότερα το ομώνυμο γιαούρτι, ελιές κ.λπ. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρξει και κρεοπωλείο με ντόπια κρέατα. Υπολογίζεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να τεθούν οι βάσεις και ξεκινήσει η πρωτοποριακή αυτή τοπική αγορά. Κίνηση που αναμένεται να αυξήσει την επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου της Ένωσης και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή.

Πηγή:eleftheria.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr