http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η Simon ξέρει τα πάντα για τα λαχανικά

ImageΙδρύθηκε το 1979 λανσάροντας τους πρώτους καλλιεργητές λαχανικών και συνέχισε με μεγάλη επιτυχία την παραγωγή νέας γενιάς αυτοκινούμενων μηχανημάτων στις δύο γραμμές παραγωγής που διαθέτει στο εργοστάσιο της στην Νάντη (Γαλλία).
Σήμερα στο ξεκίνημα της συνεργασίας της με την ελληνική εταιρεία ΑΓΚΡΙΠΑΝ ΑΕΒΕ λανσάρει στην ελληνική αγορά δύο πρωτοποριακά μηχανήματα που απευθύνονται στην καλλιέργεια καρότου.
Ο λόγος για τη γαλλική Simon, η οποία μέχρι να λανσάρει τη νέα σειρά των καλλιεργητών Cultirateau, κυρίως σχεδίαζε μηχανήματα για την προετοιμασία εδάφους για συμβατούς σπόρους και έχει κατασκευάσει πάνω από 5.000 τέτοια μονάδες.
Πρόκειται για εξειδικευμένα μηχανήματα για την καλλιέργεια λαχανικών (προπαρασκευή εδάφους, φύτευση, συγκομιδή κ.λπ.), τα οποία απευθύνονται σε διάφορους τύπους καλλιεργειών όπως καρότα, πράσα, σαλάτες, μαρούλια, κρεμμύδια, τεύτλα, γογγύλια κλπ. Αξίζει να αναφερθεί ότι μία από τις πιο σημαντικές θέσεις στην γκάμα της γαλλικής εταιρείας καταλαμβάνουν τα μηχανήματα για καρότα, όπως το μηχάνημα προετοιμασίας εδάφους Ρ-165 και το μηχάνημα συγκομιδής ΤΡ-3, που η εταιρεία AGRIPAN ΑΕΒΕ θα παρουσιάσει στους πελάτες της μέσω των συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα.
 
Μηχάνημα προετοιμασίας εδάφους Ρ-165
Το μηχάνημα προετοιμασίας εδάφους Ρ-165 είναι βαρέως τύπου, με πλάτος εργασίας (1,65 μέτρα - 64 μαχαίρια), για σκληρά εδάφη και μεγάλες καλλιέργειες. Το ίχνος τροχού είναι 1,92 μέτρα και8 απαιτεί τρακτέρ 80 ίππων.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, αξίζει να αναφερθούν ο άξονας κοπής με μαχαίρια που στρέφονται στην ίδια κατεύθυνση όσο κινείται το τρακτέρ και η τσουγκράνα πίσω με δόντια που στρέφονται σε αντίθετη κατεύθυνση. Επίσης ο μπροστινός άξονας που κονιορτοποιεί το έδαφος χωρίς να αμβλύνει το χώμα, χάρη στην ρηχή κλίση των μαχαιριών, και ο πίσω άξονας που διαλύει τους σβόλους, σκαλίζει και ισιώνει το έδαφος. Ας σημειωθεί ότι όλοι οι άξονες είναι εφοδιασμένοι με ένα πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου που προστατεύει τον δίσκο από φθορές.

agronews.gr 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr