Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Το πρώτο εγγλέζικο ουίσκι εδώ και έναν αιώνα.


Το ουίσκι, όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, είναι σκωτσέζικο. Αν όχι σκωτσέζικο, είναι ιρλανδικό, και στην περίπτωση αυτή προφέρεται «ουίσκεϊ», ή αμερικανικό, οπότε λέγεται «μπέρμπον». Ξαφνικά, λόγω παγκοσμιοποίη- σης και εξαγορών έγινε και ιαπωνικό, αλλά καλύτερα να μην το πείτε σε κανέναν.

Σίγουρα δεν είναι αγγλικό. Οι Αγγλοι παράγουν μπίρα και τζιν, ευκαιριακά όμως παράγουν και κρασί, μόνο και μόνο για να «τη σπάσουν» στους Γάλλους. Αλλά η παραγωγή ουίσκι έχει αφεθεί στους βόρειους γείτονές τους στη χώρα. Αυτά ίσχυαν μέχρι πρότινος. Διότι προ ημερών εμφιαλώθηκε το πρώτο αγγλικής παραγωγής ουίσκι σε αποστακτήριο του Νόρφολκ. Χρησιμοποίθηκε μάλιστα ως πρώτη ύλη αγγλικό κριθάρι και αγγλικό νερό, ενώ η απόσταξη έγινε από ομάδα άγγλων εργατών, υπό την καθοδήγηση ενός άνδρα του οποίου το αγαπημένο ποτό είναι το κόκκινο κρασί.

Τουλάχιστον είναι εκπαιδευμένοι από έναν Σκωτσέζο: κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα.

Η πρώτη περιορισμένη σειρά που εμφιαλώθηκε στο αποστακτήριο του Σεντ Τζορτζ έγινε ήδη δεκτή με ενθουσιασμό από τους φανατικούς πότες του ουίσκι, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί. Η επόμενη σειρά θα αρχίσει να παραδίδεται την ερχόμενη άνοιξη.

Ο διευθυντής της επιχείρησης Αντριου Νέλστροπ δήλωσε όμως ότι αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Προηγουμένως είχε περάσει μια ημέρα με τόση δουλειά, που η μικρή αυτή οικογενειακή εταιρεία στο χωριό Ρέντχαμ, κοντά στο Δέτφορντ, σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματα.

Οι Νέλστροπ, μια ευκατάστατη αγροτική οικογένεια του Νόρφολκ, εξέτρεφαν το όνειρο της παραγωγής ουίσκι σε μια περιοχή της Βρετανίας που είναι κυρίως γνωστή για τις γαλοπούλες της, περισσότερα από 40 χρόνια.

« Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου:Δεν μπορώ να πιστέψω πως βγάζουμε όλο αυτό το κριθάρι και το στέλνουμε στη Σκωτία για να γίνει ουίσκι!» λέει ο 37χρονος κ. Νέλστροπ. «Η φράση αυτή είχε μείνει στο κεφάλι του πατέρα μου 40 χρόνια.Εκείνος κι εγώ κάναμε την ίδια συζήτηση επί 20 χρόνια. Τώρα, τελικά, είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι επιτέλους».
© Τhe Τimes 2009 
Πηγή: tovima.gr

fandb_gr:
Φωτογραφικό Υλικό από το αποστακτήριο του Σεντ Τζορτζ







Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr